Hearthstone: Heroes of Warcraft to logiczna gra karciana. Oparta jest na modelu free to play z systemem mikropłatności, a głównym elementem rozgrywki są pojedynki online przeciwko innym osobom, z wykorzystaniem serwisu Battle.net.(...)
ałożenia rozgrywki przypominają te znane z innych gier karcianych, takich jak choćby cykl Magic: The Gathering. Tło fabularne oparte jest na świecie Azeroth, znanym z serii strategii Warcraft i MMORPG World of Warcraft. Gracze wybierają jedną z dziewięciu dostępnych klas postaci z tego uniwersum, a następnie jeden po drugim zagrywają karty ze swoich talii. Efektem tego jest rzucanie zaklęć, użycie specjalnego uzbrojenia lub zdolności, albo też przyzwanie sprzymierzeńców. Podstawowe zasady zabawy są proste do opanowania i jej uczestnik nie musi być ekspertem znającym od podszewki zarówno uniwersum Warcrafta, jak i inne gry karciane. Istnieje także możliwość wzięcia udziału w bataliach treningowych, mając za przeciwników strategów ze świata Azeroth, takich jak Trall, Uter i Gul'Dan.
Poza treningiem dostępne są dwa inne tryby rozgrywki, przeznaczone do rywalizacji z innymi ludźmi przez sieć: "Tryb Gry", w którym walczymy z losowo dobranym przeciwnikiem i "Kuźnia", gdzie konkurent jest dopasowywany na podstawie zebranej talii.
Gracz otrzymuje pakiety kart, a w każdym z nich znajduje się ich pięć, dobieranych losowo i podzielonych na cztery klasy: zwykłe (białe), rzadkie (niebieskie), epickie (fioletowe) lub legendarne (pomarańczowe). W każdej paczce można znaleźć co najmniej jedną kartę rzadką lub wyższej klasy, a każda z nich może także zostać ulepszona do "złotej" wersji. Pakiety można zdobywać wygrywając starcia lub też kupować je za prawdziwe pieniądze. źródło: gry-online.pl
Gra ktoś? Jak wasze odczucia i wrażenia? Mnie gierka wciągneła jak żadna ostatnimi czasy
Która nie chce myśleć według wzoru
czekam na tę gierę i liczę że na naplety wyjdzie
Jak masz klucz (albo dwa) to podrzuć na priv, bo też bym pograł
Rada Jedenastu i Inso 2009
ja jak narazie dostalem tylko jeden (wiem ze ludziom czasem na to samo konto po 2 przychodza) jak bede mial jakis do dyspozycji to rozdam na inso a zapisaliscie sie do bety wgl? bo ostatnio było kikla duzych fal tych kluczy.
zapisałem się, ale bieda jest bo nie mam przypiętej gry żadnej
ja zalozlem konto na battle necie tylko po to zeby sie dostac na beta testy hs i sie udalo. Uwaga! Jak ktos ma konto na gmailu to ogarnijcie zakladke oferty
no z 2 miechy conajmniej czekalem