Już kiedyś był taki temat, trochę rozgrywek, ale szybko się ludziom znudziło.
Pragnę do tego wrócić... kto jest chętny? Gra działa bez problemu po jakimś VPN np. Hamachi (teraz LogMeIn), albo mogę postawić serwer OpenVPN, wystarczy mieć tą samą wersję gry (ten sam exe)
Wpisujcie się.
Zmieniony przez - NrG w dniu 2015-05-07 02:57:12
Jest jeszcze strona gdzie jest w chvj fajnych mapek, ale randomowe też dają radę.
Jest też ruski mod HD i można grać praktycznie na każdej rozdzielczości, skalowanie ładnie wygląda np. tak:
[i.imgur.com/QcR2821.jpg]
Bo ta nowa wersja HD jest lipna, tzn. ładnie wyglądają tekstury, ale obsługuje tylko podstawkę bez dodatków.
e: sama gra na singlu działa na W7x64 bez potrzeby ustawiania zgodności (nie wiem jak na 8/8.1), na Linuksie też powinno śmigać po Wine.
To jest wersja Tenguken, Złota Edycja v1.1 (do znalezienia na kickass torrents) i ma od razu w pakiecie ten HD mod. Gra po sieci lokalnej działa bez problemów, potem sprawdzę po VPN.
jak ktoś chce grać w wyższej rozdzielczości niż 800x600 to w plikach gry po instalacji jest HD3_Launcher.exe
Najpierw robimy update do najnowszej wersji launchera, ustawiamy tam rozdzielczość, tryb kolorów, full screen lub windowed mod, zaznaczamy opcję bez CD.
U góry wybieramy plik h3blade i klikamy "Stwórz skrót", podajemy jakąś nazwę i z tego pliku uruchamiany grę.
Żeby działały randomowe mapy trzeba w głównym katalogu zainstalowanej gry utworzyć folder random_maps, a w folderze Data stworzyć pusty plik tekstowy (jeżeli go nie ma) rmg.txt.
I tyle, gra z dodatkami śmiga po polsku bez błędów w singlu i multi w rozdzielczości w jakiej tylko chcemy. (na FullHD wydaje się wszystko strasznie małe, ale mamy za to dużo większą przestrzeń mapy na ekranie, można się przyzwyczaić.
Nie wiem jeszcze jak z WoG-iem, ale na razie wolę grać bez niego, bo nie znam aż tak dobrze tego dodatku.
Po Hamachi pamiętam, że czasem rozłączało graczy i wtedy na ich miejsca wbija komp, ale w takiej sytuacji można wczytać autosave z ostatniej rundy i znowu grać jak każdy się podłączy. Dlatego wolę OpenVPN, tylko tam jest ciut więcej konfiguracji, ale dużo stabilniej to działa.
To co, kto jest chętny na ustawkę w weekend?
IMO najlepiej się gra w drużynach po 2 osoby.
Jak ogarnę jakiś dobry shell/VPS to mogę też postawić serwer Ventrilo/Mumble/TS, lub można się zgadać na Skype.
Zmieniony przez - NrG w dniu 2015-05-07 07:13:24
i jak pisałem, posiada już ten HD mod, jakby kogoś raziła w oczy niska rozdzielczość.