FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 32465 razy ¬

ROZRYWKA | Zdrowie
Honorowe krwiodastwo 
[powiadom znajomego]    
Autor "Honorowe krwiodastwo"   

MattKK
 Wysłana - 19 czerwiec 2008 22:34      [zgłoszenie naruszenia]

mozesz oddac majac 17 lat - posiadajac zgode od rodzicow.

Dzisiaj byłem w Centrum Krwiodawstwa we Wrocławiu i babka w rejestracji mi powiedziała, że muszę mieć 18. W****iłem się trochę, bo tyle jest gadania, że brakuje krwi, a robią jeszcze jakieś głupie wymagania. Bo czym się różni krew osoby urodzonej w styczniu od tej z grudnia Ale wydrukuje sobie te przepisy z linka i pójdę jeszcze raz...

bitch_plz
 Wysłana - 20 czerwiec 2008 00:12      [zgłoszenie naruszenia]

ja oddalem juz 7 litrow i moge jezdzic autobusami za free

nikt nigdy nie zabroni nam jarania, a na pewno nie wy obludnicy, zaklamani alkoholicy prosto z kaplicy !

Pseudnim
Kozak z pomorza
 Wysłana - 20 czerwiec 2008 13:49      [zgłoszenie naruszenia]

ja bylem 2 razy i nie oddalem

za 1 razem wpadlem i typiARA powiedziala ze rejestracja do 11(była 10.30) i ze juz nie przyjmnie, co to ma ****a byc...
za 2 razem okazalo sie ze mam za duzo bialych krwinek(podziebiony bylem) i tez nie oddalem

a za 0,5litra krwi przysluguje ci 8 czekolad+kawa jak chcesz . Wpadasz tam wypelniasz papiery z wywiadem czy byles w ciagu ostatnich X czasu chory na to i na to potem pobieraja 50ml dla badan(do 3 fiolek) jak jest wszystko OK to siadasz na fotel i pobieraja 450ml.

Nie czytalem tematu ale pewnie juz ktos powiedzial ale chvj w to

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą."

Znawca -

Ventinari
 Wysłana - 20 czerwiec 2008 14:18      [zgłoszenie naruszenia]

Ja juz mam 2 podejscia za soba, po sesji pojde 3 raz.

U mnie takich czekolad nie daja, GOPLANA tylko jakies importowane, albo z chinskimi literkami, albo z Czech, albo z Niemiec
W sumie to nic strasznego.Mnie nie mierzyli ani nie wazyli, po wypelnieniu deklaracji i ankiety, zostalem przebadany przez lekarke słuchawkami lekarskimi, pozniej bylo badanie (chyba)na poziom cukru we krwi i to wszystko.

soon
 Wysłana - 20 czerwiec 2008 14:28      [zgłoszenie naruszenia]

bitch_plz: ja mam oddane ponad 8... a u mnie w miescie to powyzej 18 litrow sa darmowe przejazdy (zlota odznaka) wiec jeszcze troche poczekam.

Oddac krew mozesz majac ukonczone 17 lat ([http://www.krewniacy.pl/forum_image/faq/faq.htm#p17] ) , nie wiem dokladnie gdzie jest o tym w ustawie napisane... ;) U Publiczna Służba Krwii mowi tylko:

2. Jeżeli przemawiają za tym względy fizjologiczne lub lecznicze, kandydatem na dawcę krwi na rzecz wstępnych, zstępnych i rodzeństwa może zostać również osoba nie posiadająca pełnej zdolności do czynności prawnych, za pisemną zgodą jej przedstawiciela ustawowego i po wyrażeniu przez nią, wobec lekarza, zgody na pobranie. Uzyskanie zgody przedstawiciela ustawowego powinno być poprzedzone informacją, o której mowa w ust. 1 pkt 1. W przypadku gdy kandydatem na dawcę jest małoletni powyżej lat trzynastu, wymagana jest tylko zgoda małoletniego wyrażona w obecności jego przedstawiciela ustawowego lub opiekuna.

wiec mozliwe ze tylko w ww. przypadkach.

Zawsze mozesz wziasc starych ze soba do centrum, niech napisza Ci dodatkowo oswiadczenie i mozesz sie wyklocac (ze w ustawie pisze bla bla bla ;) - moze da sie przekonac.

Ja dzis byłem i kolejne 450 do legitki ;P

Malevin
 Wysłana - 21 czerwiec 2008 00:37      [zgłoszenie naruszenia]

powyzej 18 litrow, to musisz pojsc ponad 36 razy, kpina

za 3 litry juz powinni dawac, a nie kurva w kulki se leca

Znawca -

RastaFaray
 Wysłana - 21 czerwiec 2008 00:59      [zgłoszenie naruszenia]

Oddałem już 2,25 l Kozak ze mnie, co nie
A krew bede oddawal do puki bede mógł! Sami tez oddawajcie bo to bardzo nie boli a życie ratuje! (no i od podatku sobie mozna odpisac)

Jambo bracia i siostry! :)

Duda11
 Wysłana - 21 czerwiec 2008 13:17      [zgłoszenie naruszenia]

Od nowego roku szkolnego będę mógł już oddawać, to jest dobry sposób na wagary, dzień wolnego + 8 czekolad za darmo, ale będzie wyżerka

Ventinari
 Wysłana - 8 lipiec 2008 13:28      [zgłoszenie naruszenia]

[img140.imageshack.us/img140/8575/imag0005we5.jpg]

Nie wiem skad oni biora te czekoladymam nadzieje, ze nie z Chin
Najwazniejsze w tym wszystkim jest satysfakcja, ze sie komus pomoglo

Zmieniony przez - Ventinari w dniu 2008-07-08 13:30:56

15mch15
 Wysłana - 9 lipiec 2008 20:23      [zgłoszenie naruszenia]

Krótko mówiąc we wrześniu kończę 16 lat.. czyli nie mogę jeszcze:( Szkoda

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 23 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę: