Autor |
"Honorowe krwiodastwo" |
|
MattKK
|
|
mozesz oddac majac 17 lat - posiadajac zgode od rodzicow.
Dzisiaj byłem w Centrum Krwiodawstwa we Wrocławiu i babka w rejestracji mi powiedziała, że muszę mieć 18. W****iłem się trochę, bo tyle jest gadania, że brakuje krwi, a robią jeszcze jakieś głupie wymagania. Bo czym się różni krew osoby urodzonej w styczniu od tej z grudnia Ale wydrukuje sobie te przepisy z linka i pójdę jeszcze raz... |
 |
|
|
bitch_plz
|
|
ja oddalem juz 7 litrow i moge jezdzic autobusami za free
|
Pseudnim
|
Kozak z pomorza
|
|
|
|
Ventinari
|
|
|
|
soon
|
|
bitch_plz: ja mam oddane ponad 8... a u mnie w miescie to powyzej 18 litrow sa darmowe przejazdy (zlota odznaka) wiec jeszcze troche poczekam.
Oddac krew mozesz majac ukonczone 17 lat ([http://www.krewniacy.pl/forum_image/faq/faq.htm#p17] ) , nie wiem dokladnie gdzie jest o tym w ustawie napisane... ;) U Publiczna Służba Krwii mowi tylko:
2. Jeżeli przemawiają za tym względy fizjologiczne lub lecznicze, kandydatem na dawcę krwi na rzecz wstępnych, zstępnych i rodzeństwa może zostać również osoba nie posiadająca pełnej zdolności do czynności prawnych, za pisemną zgodą jej przedstawiciela ustawowego i po wyrażeniu przez nią, wobec lekarza, zgody na pobranie. Uzyskanie zgody przedstawiciela ustawowego powinno być poprzedzone informacją, o której mowa w ust. 1 pkt 1. W przypadku gdy kandydatem na dawcę jest małoletni powyżej lat trzynastu, wymagana jest tylko zgoda małoletniego wyrażona w obecności jego przedstawiciela ustawowego lub opiekuna.
wiec mozliwe ze tylko w ww. przypadkach.
Zawsze mozesz wziasc starych ze soba do centrum, niech napisza Ci dodatkowo oswiadczenie i mozesz sie wyklocac (ze w ustawie pisze bla bla bla ;) - moze da sie przekonac.
Ja dzis byłem i kolejne 450 do legitki ;P
|
Malevin
|
|
powyzej 18 litrow, to musisz pojsc ponad 36 razy, kpina
za 3 litry juz powinni dawac, a nie kurva w kulki se leca |
Znawca -
 |
|
|
RastaFaray
|
|
|
|
Duda11
|
|
Od nowego roku szkolnego będę mógł już oddawać, to jest dobry sposób na wagary, dzień wolnego + 8 czekolad za darmo, ale będzie wyżerka  |
 |
|
|
Ventinari
|
|
|
|
15mch15
|
|
Krótko mówiąc we wrześniu kończę 16 lat.. czyli nie mogę jeszcze:( Szkoda |