FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 32468 razy ¬

ROZRYWKA | Zdrowie
Honorowe krwiodastwo 
[powiadom znajomego]    
Autor "Honorowe krwiodastwo"   

Kukułek
 Wysłana - 28 sierpień 2008 14:36      [zgłoszenie naruszenia]

a ja nie widzę nic złego w sprzedawaniu krwi - ratuje życie tak samo jak oddana, a co jak co ale na krew to akurat można się wybulić jak ktoś potrzebuje (a ci, których nie stać mają honorowych krwiodawców). zgodnie z filozofią, że krew powinno oddawać się za darmo równie dobrze można powiedzieć, że leki powinno rozdawać się za darmo, ale tak nie jest i nigdy nie będzie.

Znawca -

INSOMNIA
 Wysłana - 28 sierpień 2008 14:59      [zgłoszenie naruszenia]

Po chvj chcesz sprzedawać krew?
Sprzedawaj spermę

Naly
 Wysłana - 25 listopad 2008 13:50      [zgłoszenie naruszenia]

Dzisiaj chcialem oddac krew w szkole. Ale zdyskwalifikowali mnie za dysk na rece...

Ekspert -

kubabagi
 Wysłana - 26 listopad 2008 20:40      [zgłoszenie naruszenia]

don jak masz ****owy magazynek to nie zaplaca

Mowie nie ale nie powiem nikomu %-)

Kermol20
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 19:35      [zgłoszenie naruszenia]

Witam!
Mam pytanie co ile czasu można oddawac krew i kiedy poznam wyniki dokładnych badań?

Z góry dzieki :)

Gdyby wybory coś zmieniały już dawno byłyby zakazane.

Kermol20
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 19:37      [zgłoszenie naruszenia]

Dokładniej chodzi mi o to z tymi wynikami czy poznam je przy kolejnym oddawaniu krwi czy wyślą pocztą np. bo takie wersje różne slyszałem

Gdyby wybory coś zmieniały już dawno byłyby zakazane.

agnika
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 19:58      [zgłoszenie naruszenia]

Wyniki dają bezpłatnie, na miejscu, chyba.

Mężczyzna 6 razy w roku, kobieta 4 razy w roku.

anc_kozak
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 20:29      [zgłoszenie naruszenia]

W pewnym sensie można "zarabiać" na oddawaniu krwi, od podstawy opodatkowania odejmuje 130 zl za litr krwi

[http://www.theanimalrescuesite.com/]
Pomóż zwierzakom !
"Od tego co masz chciej jeszcze więcej"

Mr. White
 Wysłana - 3 lipiec 2009 13:38      [zgłoszenie naruszenia]

Byłem dzisiaj oddać pierwszy raz krew w RCKiK na Franciszkańskiej 17/25 w Łodzi. Zapisałem się w rejestracji i dostałem ankietę, potem poczekałem 10 min. na wywołanie do oddania próbki krwi. Pielęgniarka coś się nie mogła wbić i celowała dwa razy, w końcu się udało.
Czekałem kilka minut na badanie lekarskie: ciśnienie, krótki wywiad i dostałem pakiet kartek. Poszedłem do sali gdzie oddaje się krew. Najpierw trzeba ustroić się w "smerfy" na buty i gustowny płaszcz z papieru. Następnie dać papiery i dowód pielęgniarce i umyć rękę do której się będą wbijać.
Jak już zaczęła mi schodzić krew to poczułem że mam zimną rękę a potem całe ciało. Po pobraniu leży się na fotelu jeszcze 5 min. Na koniec dostałem wafelek, 8 czekolad Bałtyk (za***iste w smaku) i żeton do automatu z napojami (kawa, herbata) z którego nie skorzystałem i pojechałem od razu do domu.
Na podsumowanie nie napisze że wkłuwanie nie boli. Boli ale nie umywa się do bólu zęba czy borowania i jest bardzo krótkie. Troszkę w****ia biurokracja ale wiadomo, jak mus to mus. Pielęgniarki miłe i dobrze tłumaczą. Tylko młodsze mogły być żeby było na co popatrzeć Fajne doświadczenie, czuje satysfakcję że mogę komuś pomóc.

PS. Strona RCKiK w Łodzi [http://www.krwiodawstwo.pl/]

Życie jest piękne! Niestety trzeba umieć z niego korzystać!

kubabagi
 Wysłana - 3 lipiec 2009 17:33      [zgłoszenie naruszenia]

mietki jestes Mnie nic nie bolalo ani reka nie zziebla. Moze pavulonik ci podali

Mowie nie ale nie powiem nikomu %-)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 23 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Honorowe krwiodastwo

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23