FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 5663 razy ¬

ROZRYWKA | Prawo i Ekonomia
Ile czasu pracodawca ma na informację o kierunku delegacji? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Ile czasu pracodawca ma na informację o kierunku delegacji?"   

saikolank
 Wysłana - 1 grudzień 2016 01:13        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Cześć i czołem panowie prawnicy.
Ostatnio mam ostre spiny w robocie i już muszę pójść z głupkami na noże, bo to co się odpyerdala przeszło moje oczekiwania.
Ale do rzeczy- ile w praktyce ma mój kierowniczek na podanie mi informacji gdzie i czy jadę w delegację? Czy wogule prawnie jest jakaś regulacja?
Bo o co chodzi- Mam grafik na wyjazdy, od dwóch tygodni wisi mi w nim punkt "a" oddalony od firmy o 50km- czyli wracam do domku elegancko, mogę coś pozałatwiać. Nagle przy poniedziałku dowiaduję się, że jednak jadę w punk "b" oddalony od firmy 400km, i wszystkie moje prywatne plany w dupę.

Dostaję już szału od takich akcji i mam nadzieje, że ktoś mi podda skuteczny pomysł jak to wszystko podkopać....
Pozdro wszystkim.

Chłopaczki z Polkowic już Pojechali

T_E_O
 Wysłana - 1 grudzień 2016 08:22      [zgłoszenie naruszenia]

Trochę mało informacji podałeś, nie przedstawiłeś profilu firmy. Nie bardzo jest jak ugryźć temat twojego grafiku, w tym przypadku wydaje się on być zależny głównie od wybujałej wyobraźni jakiegoś managera, który Ci go układa a później jest rozliczany przez kogoś wyżej z jego realizacji. Moim zdaniem nic wiele nie ugrasz idąc z nimi na noże, może lepiej spróbuj załatwić sprawę dogadując się z typem i może zasugeruj mu rozwiązanie, które będzie lepsze (może będziecie konsultować razem grafik przed ułożeniem). Ewentualnie możesz go podyebać do szefa, że nie wywiązuje się z realizacji grafiku w stosunku do w/w firmy i klient pozostaje nie obsłużony od dłuższego czasu. Nigdy nie słyszałem o żadnych regulacjach prawnych odnośnie ustalania grafiku delegacji, inna sprawa to zwrot kosztów delegacji jeżeli wykorzystujesz pojazd prywatny a nie służbowy.

saikolank
 Wysłana - 1 grudzień 2016 08:51      [zgłoszenie naruszenia]

Firma jest producentem systemów bezpieczeństwa. Ja jestem autoryzowanym serwisantem, uruchamiam, jeżdżę na przeglądy i reklamację. Mam zadaniowy czas pracy, jeśli to coś zmienia.

Chłopaczki z Polkowic już Pojechali

T_E_O
 Wysłana - 1 grudzień 2016 11:59      [zgłoszenie naruszenia]

IMO nie ma to znaczenia jaki masz system rozliczania godzinowego. Ja bym się nadal przychylał do próby polubownego rozwiązania tematu, a jak to nie pomoże to wiesz co robić, bierzesz papierową torbę i ............... W takiej sprawie ciężko coś poradzić, bo jakby nie patrzeć dupa zawsze z tyłu i Ty będziesz przeważnie najbardziej bity

Zmieniony przez - T_E_O w dniu 2016-12-01 12:01:17

dumad
 Wysłana - 1 grudzień 2016 19:34      [zgłoszenie naruszenia]

bierzesz papierową torbę i ............
a tam pyerdolenie
bo jak masz stałą umowę o pracę, nie jakieś kórwa zlecenie czy walenie na czarnucha, pracujesz już sporo czasu i masz zdolności oraz duże doświadczenie, zarabiasz nie jakieś 1350 na rękę tylko 3tys to nie ma opcji żeby przez taką sprawę pakować swoje manatki i szukać innej pracy. Dlatego nie warto porzucać tego wszystkiego co w dzisiejszych czasach jest rzadkością.
Nawet jeśli to będzie praca, którą daje czy poleca wujek, brat czy najlepszy kumpel to i tak będzie coś nie tak.
W każdej pracy są plusy i minusy i nie ma takiej opcji żeby znaleźć sobie najlepszą i wymarzoną pracę.

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma co nie?
Pogadaj z gościem na ten temat chociaż wątpię żeby to poskutkowało, ewentualnie można puścić jakąś bajkę i że musisz być o określonym czasie w domu lub w innym miejscu

Ale raczej próbowałbym tak jak Ty szukać rozwiązania w kodeksie pracy lub w czymś podobnym

Zmieniony przez - dumad w dniu 2016-12-01 19:39:01

tyle mądrych slow że nie wiem od której strony zacząć czytać

T_E_O
 Wysłana - 2 grudzień 2016 13:05      [zgłoszenie naruszenia]

Dumad myślałem że wiesz co oznacza . Nigdzie nie napisałem żeby szedł na noże, wręcz odwrotnie.

www275
 Wysłana - 4 styczeń 2017 04:13      
 Usunięta przez zbys za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Ile czasu pracodawca ma na informację o kierunku delegacji?