FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 5970 razy ¬

ROZRYWKA | Pasje i podróże - małe i duże
Ile kosztuje bagaż główny w samolocie?  
[powiadom znajomego]    
Autor "Ile kosztuje bagaż główny w samolocie? "   

Domel1
 Wysłana - 24 październik 2015 22:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Czy wiecie ile się płaci za bagaż główny w tanich liniach lotniczych?
Planuję wylot na wakacje, ale jeszcze nigdy nie leciałem. Zastanawiam się czy brać tylko podręczny czy dopłacać za ten główny. Może bardziej opłaca się zmieścić w podręcznym ?:P
Może znajdzie się tu ktoś bardziej doświadczony niż ja.

veradonna
 Wysłana - 25 październik 2015 08:41      [zgłoszenie naruszenia]

Haha, no nie wydaje mi się, że się zmieścisz w podręcznym. Chyba, że weźmiesz jeden komplet ubrań. Ale skoro to wyjazd na wakacje to jednak trochę rzeczy pewnie chcesz ze sobą wziąć.
Co do cen to pewnie zależy od linii lotniczych, tego jak ciężką masz walizkę i jak ją nadajesz. Nie łatwiej było sprawdzić na stronie konkretnych linii lotniczych?
Słyszałam też ostatnio, że niektórzy żeby nie płacić za bagaż dużej kwoty na lotnisku to wysyłają ją kurierem do miejsca gdzie jadą. Ponoć to wychodzi taniej.

-w-i-k-i-
 Wysłana - 25 październik 2015 11:08      [zgłoszenie naruszenia]

zależy od lini i od kierunku
jeżeli lecisz na tygodniowy urlop to spokojnie zmieścisz się w podręcznym
kosmetyki można kupić na miejscu, ręczniki i suszarka to standard w hotelach teraz
ale oczywiście zależy od tego gdzie i na ile lecisz

sprawdź po prostu na stronie danych lini lotniczych ile kosztuje bagaz na twoj lot

Znawca -

Cheetos5
 Wysłana - 25 październik 2015 14:31      [zgłoszenie naruszenia]

żel pod prysznic oraz szampon do włosów też jest na wyposażeniu hotelów obecnie.

z zasady nie pije na trzezwo,
z reguły nie sypiam bezsennie...

Domel1
 Wysłana - 25 październik 2015 21:54      [zgłoszenie naruszenia]

Wysyłać kurierem ciężki bagaż 25 kilowy za granicę? To chyba nie wyjdzie jednak taniej, bo kurierzy sporo sobie liczą za takie przesyłki.
Co do noclegów to my raczej po motelach będziemy się szlajać. Mam zarezerwowany hotel, ale tylko na pierwsze dwie noce. Potem zmieniamy miasto i już będziemy szukać czegoś na własną rękę. Więc nie jestem pewny czy w standardzie będą ręczniki i kosmetyki :P

molier
 Wysłana - 26 październik 2015 13:12      [zgłoszenie naruszenia]

I tu się mylisz bo to wszystko zależy od kuriera... A to, że to się staje ostatnio coraz bardziej popularne to też już słyszałem. Nawet w necie już o tym nie raz pisali. Tutaj masz przykład [http://www.wysylajtaniej.pl/blog/jak-wyslac-walizke-kurierem/]
Moim zdaniem to spoko opcja. Jeśli wysyłać za pośrednictwem takiego taniego kuriera to wtedy się to opłaci...

Jeśli posłuchaliście matki, ojca, księdza, faceta z telewizji czy jakichkolwiek innych ludzi, kt

Frank Zappa

Domel1
 Wysłana - 27 październik 2015 11:18      [zgłoszenie naruszenia]

Kurcze, faktycznie kusząca opcja. Jak sobie zajrzałem do ich cennika to wyszło mi że zapłaciłbym za swój bagaż około 90 zł. Chyba faktycznie zapoznam się z cennikiem linii lotniczych i zobaczę co mi się bardziej opłaci. Fajne w tym jest to, że bagaż czekałby na nas w hotelu i nie trzeba się bawić w nadawanie go na lotnisku czy potem czekanie na odbiór :P

INSOMNIA
 Wysłana - 27 październik 2015 23:35      [zgłoszenie naruszenia]

[wizzair.com/pl-PL/useful_information/service_fees]

faktycznie wielka zabawa żeby nadać bagaż i poczekać 10 min żeby go odebrać na lotnisku

płacisz 100 i masz 32kg przy dupie

Zmieniony przez - q2w w dniu 2015-10-27 23:36:37

Domel1
 Wysłana - 28 październik 2015 12:22       [zgłoszenie naruszenia]

q2w nie wiem jak to wyliczyłeś ale wszedłem na stronę co podałeś, wpisałem dane lotu i wyszło mi prawie 170 zł za 32 kg. Oczywiście nie mówię już o wykupieniu bagażu na lotnisku bo to kosztuje prawie o połowę więcej. Tańsze są te do 23 kg więc może taki bagaż miałeś na myśli pisząc 100 zł

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Ile kosztuje bagaż główny w samolocie?