Do brylant82: Dlatego pytam co i jak, jak to wygląda:)Do OLcia w-w A miałaś może robione implant jak to wygląda tak w rzeczywistości wiem tyle że wszczepia się je na śruby i wygląda jak naturalny ząb:) Na ile lat około taki ząb wytrzyma?
ze 3 tysiące lat.
wygląda i co najważniejsze działa "prawie" jak naturalny ząb, bo implant przenosi obciążenie na kość.
no i kórwa mylisz pojęcia, implant -> śruba w ryju, a na implant zakładasz dopiero koronę
To tak jakbyś zapytała " myślałam o zbudowaniu tu ściany, albo farba... doradźcie "
Implant czy porcelana? Pytanie moje brzmi czy zależy ci na zrobieniu po prostu czy jakości. Implanty są trwalsze, ale zapewne wiesz, że musisz się przy tym liczyć z kosztem, z resztą jak ze wszystkim. Sprawdź sobie takie miejsce jak nobel biorace, oni zajmują się implantami. Są dobrzy w tym co robią.
kuwa, sami specjaliści, no może z jednym wyjatkiem
implant to implant, a porcelana to porcelana, na chvj tak drążyć temat? :D
w lopatologicznym skrócie: implant, to tytanowa 'śruba' wkręcana w kość, a 'porcelana', to korona zęba wykonana z tego materiału mocowana na implancie
Implant to tytanowa śruba - na rynku pelno systemów sgs , ankyloss strauman- ceny też różne .
Implant wkręca się do kości szczęki lub żuchwy , w miejsce brakującego zęba . Implantacja to zabieg wieloetapowy -
Najpierw śruba potem 3-6 miesięcy trwa proces gojenia i regeneracji kości . U zdrowej osoby przyjmuje się około 99 % implantów.
Następnie implikuje się do śruby heeling ringi , które są pierścieniami gojącymi na implant .
Po 3 miesiącach można pobrać wyciski i zrobić odbudowę na wybranym materiale . Cyrkon , Złoto , Metal - czym chata bogata .
Zamiast implantu , można wykonać most , jeśli z obu stron oszlifuje się sąsiednie zęby (najlepiej przeleczy kanałowo )
Most wisi na 2ch przęsłach - Często wykonuje się go z porcelany .
W tej chwili jest tendencja na implanty , jako najlepszą metodę nie powodującą lub spowalniającą zanik kostny w obrębie pustego zębodołu . Pozdrawiam