FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 5890 razy ¬

ROZRYWKA | Zdrowie
Interpretacja wyników 
[powiadom znajomego]    
Autor "Interpretacja wyników"   

Don_Jagla
 Wysłana - 15 luty 2016 19:58        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam serdecznie,

Ostatnio na nogach(uda,golenie) wyskoczyło mi kilka czerwonych plamek, które momentami były swędzące i tak utrzymują się już od kilku dni (trochę pociemniały w tym czasie). Jako, że jestem ciężkim hipochondrykiem, to poleciałem zrobić test przesiewowy na kiłę (minęło 5 miesięcy od ewentualnego zakażenia, ryzyko niewielkie, bo obiekt potencjalnie zakaźny, ale było zabezpieczenie). Zmiany pierwotnej nie zaobserwowałem, chyba, że pomyliłem ją z opryszczką wargową, która się pojawiła, ale jest to raczej mało prawdopodobne bo stosunku oralnego nie było. Rozchodzi się jednak o to, że w laboratorium nie zrobili mi standardowego testu VDRL czy tam USR, ale przeciwciała IgM/IgG, co jest stosowane chyba w diagnostyce kiły u noworodków z tego co wyczytałem. I teraz pytanie, czy negatywny wynik z takiego badania po takim czasie jest w 100% wiarygodny i mogę zapomnieć o sprawię ?

Thanks from mountain

INSOMNIA
 Wysłana - 15 luty 2016 22:34      [zgłoszenie naruszenia]

A odczynu Wassermana nie chciałeś?

Vdrl i usr to ja robiłem na pierwszym roku w ramach nauki diagnostyki historycznymi metodami, więc bardzo dobrze, że laboratorium ich nie wykonuje

Don_Jagla
 Wysłana - 20 luty 2016 18:35       [zgłoszenie naruszenia]

Ale myślisz, że mogę zapomnieć o całej sytuacji ? Czy dla spokoju ducha wybrać się do dermatologa/zrobić jeszcze jakieś badania ? Poszedłbym z tym wynikiem do lekarza, ale te plamki są tak niepozorne (no ale się utrzymują cały czas), że to aż głupio z czymś takim iść do doktóra i nabijać mu kabzę. Jeszcze jest alternatywa, że machnę sobie testy potwierdzające kiłe w labie, bo inaczej to nie zaznam spokoju.

Ten test, który mam zrobiony niby 100% czułości wg strony producenta, więc może powinienem już to zostawić ?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Interpretacja wyników