FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 8787 razy ¬

ROZRYWKA | Emigracja
Irlandia, jest tam ktoś ? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Irlandia, jest tam ktoś ?"   

pontcki
 Wysłana - 21 wrzesień 2015 11:57        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Jest ktoś kto mieszka i pracuję w Irlandii ? Planuję się wybrać. Z tego co wiem to najpierw muszę wyrobić nr PPS, ile czasu zajmuję jego wyrobienie i czy mogę pracować jak go jeszcze nie mam ? Jaki kierunek wybrać, Dublin jest drogi, a reszta miast under 100 000. Osobiście myślałem nad Cork albo Galway. Plan mam taki żeby wynająć pokój wziąć z 1k€ i znaleźć pracę . Proszę osoby które coś wiedzą nt. Irl żeby coś napisały. Z góry dzięki za odpowiedź.

Robot-Man
 Wysłana - 21 wrzesień 2015 16:26      [zgłoszenie naruszenia]

z tego co wiem to eldorado się tam skończyło, już sami irlandczycy emigruja do uk za pracą

woroczu, wybieram cie!

Znawca -

kulawy92
 Wysłana - 21 wrzesień 2015 23:24      [zgłoszenie naruszenia]

PPS z reguły wyrabia się szybko, jedziesz z papierami do tego social welfare office, potem gotowy dokument otrzymujesz pocztą. Mi wysłali po ok. tygodniu. Tylko musisz mieć najpierw jakieś miejsce zamieszkania - konieczne jest pokazanie w miarę aktualnego rachunku np. za prąd czy coś podobnego. Celuj w Dublin, jak nie masz nagranej roboty / nie nastawiasz się na coś bardziej konkretnego, to odpuść Galway czy inne wioski, bo tam zwyczajnie jest zbyt mało tych miejsc pracy i za duża konkurencja W Dublinie już trochę łatwiej, jakiś magazyn czy knajpę powinno Ci się udać załapać jak się trochę nachodzisz. Aż tak drogo nie jest, pokój za 300-400 euro miesięcznie wychaczysz, na początek zakupy w Lidlu/Aldi i będzie dobrze ;)

pontcki
 Wysłana - 22 wrzesień 2015 12:15      [zgłoszenie naruszenia]

Może rachunku bym nie przedstawił, ale papier od landlorda że tu mieszkam chyba może być. Celowałbym głównie na początek w jakiś magazyn czy coś, mam papiery na wózek i różne roboty na magazynie robiłem. A jak z dupeczkami tam jest ?

xitrance
Lord Of Trance
 Wysłana - 23 wrzesień 2015 03:00      [zgłoszenie naruszenia]

Irlandkę poznasz przede wszystkim po brwiach

Generalnie pasztety. Ale sporo fajnych Włoszek i Hiszpanek się tu kręci.

- Wodzu! Jesteśmy otoczeni!
- Świetnie, możemy atakować w każdym kierunku

pontcki
 Wysłana - 24 wrzesień 2015 13:08      [zgłoszenie naruszenia]

Wy obydwoje w irl siedzicie ? Jak wyglądało wasze poszukiwanie roboty tam ?

xitrance
Lord Of Trance
 Wysłana - 24 wrzesień 2015 23:46      [zgłoszenie naruszenia]

Robotę miałem nagraną już przed wyjazdem. Firma, w której pracuję, rekrutowała w Warszawie.

pontcki
 Wysłana - 25 wrzesień 2015 00:40      [zgłoszenie naruszenia]

Ale ty pracujesz przez jakąś agencje czy polską firmę która ma oddział w irl ?

xitrance
Lord Of Trance
 Wysłana - 25 wrzesień 2015 01:41      [zgłoszenie naruszenia]

Ryanair

kulawy92
 Wysłana - 25 wrzesień 2015 21:31      [zgłoszenie naruszenia]

Ja tak przelotowo tam byłem, w sumie gdyby nie konieczność przyjazdu do PL na trochę dłuższy czas, to bym tam pewnie został, do dzisiaj mnie kusi żeby znowu tam uderzyć Zarobki dobre, ludzie z reguły sympatyczni i pomocni, jest tam taki fajny spokój i nie ma takiej napinki jak w PL Pogoda lekko paskudna, ale idzie się przyzwyczaić. Ale za pracą trochę trzeba się nachodzić, nawet na taki magazyn mają spore wymagania i tak z dvpy w pierwszym lepszym miejscu roboty nie dostaniesz. Z Polski raczej wiele ofert nie ma, jak celujesz w magazyny/fabryki itd. to będą głównie agencje (np. Flexsource, Manpower,), idziesz na miejscu do ich siedziby i się rejestrujesz. Ja to jeszcze tradycyjnie z CV w łapie i rundka po knajpach w centrum, supermarketach + wszystkie możliwe industrial estate - ale tutaj wiele nie zdziałałem, jednak przez internet to miało większy sens. Przeglądaj jobs.ie, monster.ie i jedziesz z tematem

NoLife90
 Wysłana - 2 październik 2015 02:28      [zgłoszenie naruszenia]

Witam, mieszkam w IE juz 6 lat w Dublinie i co nieco przezylem. Tak jak pisza, eldorado sie skonczylo, duza konkurencja ze strony latynosow, glownie Brazylia i Wenezuela. Ale praca jest, cos sie zawsze znajdzie. Jak chcesz cos znalezc to male miejscowosci, gdzie nie ma studentow albo tak jak piszesz Galway, Cork, Limerick. Ale tutaj to znajomosc angielskiego musi byc konkurencyjna (w Dublinie jeszcze bardziej). Masz pytania, chetnie odpowiem.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Irlandia, jest tam ktoś ?

Strony: 1 2 3