FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 4877 razy ¬

ROZRYWKA | Elektronika
Irytujący problem z firefoxem 
[powiadom znajomego]    
Autor "Irytujący problem z firefoxem"   

ziomek1987
 Wysłana - 24 grudzień 2017 17:14        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam szanownych forumowiczów.
Postaram się opisać problem jak najdokładniej. Chodzi o ciągłe wyskakiwanie niechcianych okienek, które po ułamku sekundy same znikają. Dzieje się to na większości stron. Mam zainstalowanego Adblocka. Przykładowo na YouTube tego nie ma. Pojawia się to m. in. na allegro, na forum inso, na stronie poczty i na wielu innych. Po kliknięciu w jakikolwiek link pojawia się to okienko i znika a ja jeszcze raz muszę klikać w ten sam link aby do niego przejść. Przy tych okienkach towarzyszy mi alert z eseta że znaleziono potencjalnie niepożądaną aplikację podczas próby dostępu do witryny (cdn.walktalk.com/cn.js) itp. Wcześniej tego nie było zaczęło śię jakieś 2 tygodnie temu. Zrobiłem formata ale nic to nie dało. Co to może być? Jak się tego wszystkiego pozbyć? Antywirus jest aktualny.
Jeszcze przy okazji problem mam z dwoma urządzeniami usb (kartą dźwiękową creative x-fi 5.1 pro i odbiornikiem od myszki logitech mx master). Otóż przed formatem podpięte były do huba usb 3.0 tp-link z zewnętrznym zasilaniem i działały normalnie a po formacie komp ich nie rozpoznaje. Podpiąłem je bezpośrednio do laptopa i działają normalnie. O co chodzi? Gdzie może leżeć problem?
Sorry za taką litanię ale chciałem dokładnie opisać.
Pozdrawiam.

łokurva %-) git majonez %-)

blublaty
 Wysłana - 24 grudzień 2017 21:39      [zgłoszenie naruszenia]

spróbuj zainstalować ublocka.

ciś typie

zbys
Elektronika
 Wysłana - 24 grudzień 2017 23:29      [zgłoszenie naruszenia]

Strony chca pewnie odpalic jakies okienko, ktore jest natychmiast zabijane przez antyvirusa i dlatego znika. Czesto jest to popup mowiacy o tym, ze masz adblocka i prosza o zrobienie wyjatku i umozliwienie reklam na ich stronie, bo z tego zyja.

Co do huba, to zobacz co pokazuje manager urzadzen. Moze jest wylaczony, albo ma jakis konflikt?

Zmieniony przez - zbys w dniu 2017-12-24 23:32:43

Lepsze jest wrogiem dobrego!

Kościół NIE jest po to by pomagać biednym - jest po to aby pomagać w ich zbawieniu!

Ekspert -

ziomek1987
 Wysłana - 25 grudzień 2017 09:08       [zgłoszenie naruszenia]

Zainstalowałem ublocka, niby też blokuje ale nadal one wyskakują i znikają. Jak pisałem wcześniej tego nie było. Pojawiło się znikąd. Chcę to całkowicie zlikwidować. Może coś siedzi na innej partycji dysku i ma powiązanie z firefoxem? Może wyzerować cały dysk i wtedy formata zrobić? Bo to chyba coś nie tak żeby po wejściu na główną stronę youtube odrazu na wstępie zostało zablokowanych 10 reklam a po godzinie prawie 600?

W menedżerze urządzeń nie widzę konfliktów. Hub jest włączony, ma fizyczny przycisk do włączania. Jak pisałem wczoraj przed formatem było git a po formacie już nie działały te dwa urządzenia.

Się wkurzę zaraz to wywalę kompa za okno.

Zmieniony przez - ziomek1987 w dniu 2017-12-25 09:48:29

łokurva %-) git majonez %-)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Irytujący problem z firefoxem