FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 5836 razy ¬

ROZRYWKA | Języki Obce
Język Norweski 
[powiadom znajomego]    
Autor "Język Norweski"   

gokacy
WARIAT
 Wysłana - 28 październik 2016 13:36        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Hej,

Mam wielką ochotę nauczyć się języka norweskiego. Docelowo chcialbym uczyć się w Krakowie.

Czy możecie coś polecić ?

Czy w 3 miesiące, mając predyspozycję do nauki języków obcych nauczę się podstaw ?

sprawa raczej mocno indywidulana ale może ktoś przechodzil już przez to i moze się wypowiedzieć.

Piłsudczyk.

INSOMNIA
 Wysłana - 29 październik 2016 08:33      [zgłoszenie naruszenia]

Ja zaczynam sie uczyc sam. Korzystam z aplikacji duolingo mam zamiar jeszcze jakies materialy sobie wydrukowac i zobaczymy jak daleko zajde z tym sam. No i o ile checi nie braknie.
Obczaj se te apke. Podobienstwa z angielskim i niemieckim sa, wiec jesli znasz ang to chyba bedzie ciut latwiej, ale to tylko moje obserwacje z podstaw i prostych zdan.

gokacy
WARIAT
 Wysłana - 10 listopad 2016 22:05      [zgłoszenie naruszenia]

Ok, jednak ja raczej wolalbym intensywne nauczanie z lektorem. Przez 3 miesiące powiedzmy. Staromodne stacjonarne nauczanie.

Widzę że w podobnej sytuacji sie znajdujesz q2w caly czas co ja

pozdrowienia Z Carlise, eddie stobart truck stop :)

Piłsudczyk.

INSOMNIA
 Wysłana - 13 listopad 2016 09:00      [zgłoszenie naruszenia]

Ja sie póki co nigdzie nie wybieram, a z tym norweskim to tak wyszło jakoś samo z siebie.

No i wiadomo, że dobrze jest z kimś jeszcze pogadać, ale jak i tak masz zamiar zacząć to obczaj se apke. To taki dodatkowy materiał dydaktyczny.

Zmieniony przez - q2w w dniu 2016-11-13 09:02:12

mmaassoonn
 Wysłana - 13 listopad 2016 23:09      [zgłoszenie naruszenia]

ja jak coś znam całkiem biegle (na codzień rozmawiam z norwegami i szwedami). Na początek poleciłbym stare dobre Vil du lære Norsk, opinie są różne ale ja od niej zaczynałem i wyszło mi na dobre

jak będziecie mieć jakieś pytania to piszcie.

Znawca -

Blondyn201
 Wysłana - 14 listopad 2016 15:01       [zgłoszenie naruszenia]

Po roku bedziesz gadal lamanym , po 3 latach juz ladnie , prawie dobrze , po 5 latach perfekcyjnie. Ja tutaj siedze od 2004 roku juz i zero problemow.Ogolnie tutaj to druga Anglia sie robi , wiecej polakow niz rodowitych norwegow prawie.

Zmieniony przez - Blondyn201 w dniu 2016-11-14 15:01:20

Zmieniony przez - Blondyn201 w dniu 2016-11-14 15:03:10

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Język Norweski