jasne że masz szansę, a od czego zacząć to zalezy na jakim stopniu nauki jesteś i po co ci to potrzebne, korzystaj z różnych stronek gdzie proponują naukę angielskiego (różne ćwiczonka, zadanka itp), ksiązki po angielsku, filmy bez lektora dasz rade;) nawet tłumacząc sobie angielskie piosenki wpajasz sobie cosik do móżdżka;) pozdrawiam i życzę miłej nauki tak świetnego jezyka;)
Ja jeszcze polecam multimedialne programy do nauki języka
te 60zł to okolo 11000 słów i zwrotów... program ma wbudowany system powtórek , dzieki czemu sam pokazuje Ci co masz powtarzac. poza powtorkami wprowadzaj codziennie nowy material - w zależności od czasu i mozliwosci proponuje od 10-50 słów/zdań dziennie
proponuje Ci pierwszą część programu (poziom 1 i 2) - jesli poziom 1 bedzie dla Ciebie za latwy, masz w opcjach mozliwosc ustawienia, aby program dawal Ci do nauki tylko slowka z poziomu drugiego - ja zaczałem od cz.2 (poziom 3 i 4) bo na jedynce się strasznie nudzilem jak sobie wlaczylem...
wejdź na forum na [www.ang.pl], znajdziesz tam mnostwo info nt henrego
po za tym na [www.isel.edu.pl] masz slownik frekwencyjny - 2000 najczesciej wystepujacych slow w j.ang. proponuje przerobic sobie go - np 50 slowek dziennie (z których co najmniej z polowe bedziesz pewnie znal...). jak skonczysz przerabiac, zrob jeszcze ze 2 powtórki tego czego nie umiales za pierwszym razem.
jak juz wszystko skonczysz z ang na pol, zrob to samo w druga strone