FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 823 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ROZRYWKA | Filozofia, Psychologia, Religie
Jak byc soba...? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jak byc soba...?"   

czempion92
 Wysłana - 12 marzec 2010 22:21        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mysle ze mam duzy problem ze swoja osobowoscia. Niedlugo stuknie mi 18 lat, a ja zachowuje sie jak idiota
co mnie juz wykancza. Ja pie*** po prostu wydaje mi sie ze rzadko nie bylem soba w swoim zyciu. Caly czas
czas przyjmuje zachowania innych ludzi, np jednego dnia staram zachowywac sie jak jeden kolega, czyli
towarzyszki, zabawny, a innego potrafie byc powazny, przygnebiony itp. Wydaje mi sie ze ludzie tego nie
widza tak bardzo bo raczej jestem traktowany normalnie, ale ja mam tego dosc. Np jak widze ze kolega ma powodzenie u dziewczyn
to zachowuje sie jak on, ale jest to nienaturalne i czuje to. Innym razem po prostu mam wszystkiego dosc i zachowuje sie jakbym
mial wszystko w dupie wzorujac sie na innym koledze- i mysle ze jest to tez nienaturalne.

Wydaje mi sie ze mam strasznie slaba psychike i charakter, chociaz tak naprawde nie jestem przez nikogo sterowany,
ale ja sie czuje sterowany gdy przypodobuje sie
do innych ludzi. Mysle ze jeszcze nie znalazlem swojego prawdziwego "ja" i czuje sie przez to jak pi***

Po czesci jest to tez spowodowane przez dziewczyny, bo chcac nabyc lepsze relacje z nimi zaczynam zachowywac sie jak te osoby, ktore
je maja, a z kolei jak widze ze jakis typ ma powazanie wsrod ludzi i koleszkow dzieki swojej osobowosci, to zaczynam sie zachowywac
jak on. W ogole to mam takie przypaly ze jak sie*****owo czuje to ubieram sie troche jak skejt, luzno od niechcenia, a jak udaje osobe
pewna czy towarzyszka, to ubieram sie modnie

Tak czytajac wezmiecie mnie za jakiegos jana, ale wlasnie mowie, ze ludzie na zewnatrz raczej tak bardzo tego nie widza(szkola, dalsi znajomi)
ale ja sam sie mecze, bo CHCE BYC SOBA I BYC Z TYM SZCZESLIWYM.

Przez te wszystkie sytuacje jaram mase szlug i coraz wiecej trawy, ktora daje mi nowe spojrzenie..ale na dluzszy czas to nie pomoze...

Prosze o jakies sensowne porady, bo to wszystko zaczyna sie robic chore, to nie jest prowokacja...

Tadeknorek
Rezus Chytrus
 Wysłana - 12 marzec 2010 22:26      [zgłoszenie naruszenia]

"Być sobą" to pusta fraza. Każdy jest taki, jaki chce być . Więc po prostu jeszcze nie wiesz, jaki chcesz być.

Przed przeczytaniem Biblii zapoznaj się z treścią interpretacji katolickiej dołączonej do
opakowania, bądź skonsultuj się z księdzem, lub teologiem,
gdyż każdy bóg niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

Specjalista -

Moskacz
 Wysłana - 12 marzec 2010 22:34      [zgłoszenie naruszenia]

Przestań jarać w pierwszej kolejności skręty , sport i kobiety i nie przejmuj się , każdy ma takie coś , że w jakiś tam sposób najczęściej nieświadomie przejmuje chwilowo cząstkę zachowania kogoś innego. Olej to , nie zmienisz tego.

Zamroczony
 Wysłana - 12 marzec 2010 23:20      [zgłoszenie naruszenia]

musisz wypracować w swojej głowie swój własny wizerunek do którego chcesz dążyć

traktuje internet smiertelnie powaznie
"człowiek stworzył boga na swój obraz i podobieństwo"

Kisielu
 Wysłana - 13 marzec 2010 00:17      [zgłoszenie naruszenia]

Być może i przez lolki wszystko..
Też się kiedyś zagubiłem przez MJ; nawet nie zdajesz sobie sprawy gdzie jesteś, ale nie obwiniasz tego w pierwszej kolejności, heh. Zdaje Ci sie, że wiecznie będziesz w tym miejscu. Tak?
A to jest przyczyna..

Wyciągnąłem wnioski.

Chociaż teraz dalej praktykuje, to inne mam spojrzenie na wszystko. Nic nie krąży wokół palenia. To jest dodatek, tak samo jak browarek dla niemal każdego heh.

Do czego dążę? Ano do tego, że młody jesteś i jeszcze nie wiesz co masz robić w życiu. Za kilka lat zobaczysz do czego sie nadajesz i co chcesz działać.
Musisz się nauczyć na błędach jak każdy.. niedługo ci, dla których odstawiasz pozera, nie będą ci znani. Zapomnisz 3/4 znajomych których teraz masz, a oni Ciebie jeszcze bardziej nie będą znać. Pozostała 1/4 Twoich ziomków się zmieni nie do poznania..
Oczywiście uogólniam, ale takie życie chyba.. taka kolej rzeczy.
A Ty, mam nadzieję, będziesz robił co lubisz, bo o to chodzi heh..

Pomyśl co byś zrobił gdybyś znowu się narodził..
Ile byś zmienił gdybyś jeszcze raz to przeżył?...

Fajny66
 Wysłana - 13 marzec 2010 05:32     
 Usunięta przez Pan Śmierć za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

czempion92
 Wysłana - 13 marzec 2010 09:30      [zgłoszenie naruszenia]

No wlasnie to na pewno nie przez skrety tak mam, tylko na skutek tych moich zachowan
chce w nie uciekac. Poza tym nie umiem tego tak olac, bo mnie to meczy. Po prostu widze, ze inni maja juz "ustawione" swoje charaktery, a ja chociaz zaraz bede pelnoletni, to mam z tym duzy problem. Nie umiem miec innych w dupie i po prostu byc soba, a chcialbym takim byc. Tak sobie to jeszcze raz przemyslalem i wydaje mi sie ze to wszystko przez*****owe relacje z dziewczynami, a w nastepnej kolejnosci z akceptacja u danych osob...

Fajny66- nie wiem do czego to mialo byc..

Zmieniony przez - czempion92 w dniu 2010-03-13 09:32:04

nieistotny
 Wysłana - 13 marzec 2010 11:06      [zgłoszenie naruszenia]

Tadek pisał już, że bycie sobą to pusty frazes. Tak w ogóle to sam nie wiem co to znaczy być sobą. Jesteś tym czym nasiąkniesz. To jaki jesteś zależne jest od tego kto wokół Ciebie obcował. Kształtuje Cię środowisko. Bycie sobą można, tak myślę, można określić poprzez trzymanie się wyznaczonych sobie zasad.

Jesteś jeszcze na drodze kształtowania swojej osobowości. Będziesz próbować różnych charakterów, a raczej formy, to wszystko.

Zmieniony przez - nieistotny w dniu 2010-03-13 11:09:54

Znawca -

morswinek
 Wysłana - 13 marzec 2010 11:48      [zgłoszenie naruszenia]

Caly czas
czas przyjmuje zachowania innych ludzi, np jednego dnia staram zachowywac sie jak jeden kolega, czyli
towarzyszki, zabawny, a innego potrafie byc powazny, przygnebiony itp.

To normalne, po prostu żyjąc w społeczeństwie, uczymy się różnych zachowań, postaw, podejść. Gratulacje dla Ciebie, że robisz to świadomie, wiesz, że to robisz. To nie oznacza, że nie jesteś sobą, tylko, że się uczysz. Nie oznacza to również, że jeśli zachowujesz się jak ktoś inny, to jesteś nim. Jesteś sobą, wypróbowującym nowe zachowania.

jak widze ze kolega ma powodzenie u dziewczyn
to zachowuje sie jak on

Kto o tym decyduje? Ty!

Jeśli chcesz innego spojrzenia, to rzuc trawę i zacznij medytować. Będziesz miał kilka rzeczy na raz i rezultaty Cię zaskoczą.

Pozdrawiam

zmiana jest jedyną rzeczą stałą

Znawca -

8-ball
 Wysłana - 13 marzec 2010 11:54      [zgłoszenie naruszenia]

moze zostan cw.elm? mysle ze masz odpowiednie cechy - zawsze jakas alternatywa dla ciebie jak cos wal na prv

Zmieniony przez - 8-ball w dniu 2010-03-13 11:55:07

...

0maciek0
 Wysłana - 13 marzec 2010 12:36      [zgłoszenie naruszenia]

dojdziesz do tego z czasem, pewnie ci kumple maja silne osobowosci,
poprostu miej wieksze wy***anie na to co inni mysla o tobie,
po pewnym czasie zorientujesz sie ze nikogo nie nasladujac tez jestes atrakcyjny; mozesz troche podbierac pewne fajne zachowania, ktore widzisz u innych, ale nie udawaj np. kozaka, czy melanzowca jak nim nie jestes
Gdzies slyszalem ze jestesmy srednia 5 osob, z ktorymi sie najczesciej zadajemy
Mysle ze bycie soba to takie haslo, o ktorym kazdy mowi, ale tak naprawde nikt nie wie co to jest;
rób to co sprawia ci przyjemnosc, ustal sobie jakies zasady, a potem sie nimi kieruj

Zmieniony przez - 0maciek0 w dniu 2010-03-13 12:41:44

roboty szukam

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 4 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak byc soba...?

Strony: 1 2 3 4

Warto przeczytać: Jak ja kocham się męczyć! | skąd ten bóg???? | Mój PROBLEM - NIENAWIDZĘ SIEBIE ;(;(;( | Mój PROBLEM - proszę o pomoc - :( smutno - nie chcę być tym kim jestem | Ludzie powiedzcie co jest ze mną nie tak do cholery jasnej? | techniki relaksacyjne | Papież - co to wogóle ma być? | Gestalt | Big Mind | potomek JEZUSA | długośc zycia kiedyś | Kultura Romów i jej recepcja w Polsce %-) | Kościół Chrystusowy | NLP | Wielki Piątek- post | Ufff są jeszcze normalni

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL