FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 5931 razy ¬

ROZRYWKA | Miłość
Jak i kiedy zerwac? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Jak i kiedy zerwac?"   

DanielM89
 Wysłana - 7 marzec 2018 01:24        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witajcie, potrzebuję rady w ważnej dla mnie decyzji. Wiem ze muszę zerwać z dziewczyną ale nie mam na to odwagi..

Jestem od ponad roku w związku z dziewczyną której praktycznie nie kocham i nie wyobrażam sobie spędzenia reszty mojego życia z nią. Zaczęliśmy ten związek chyba z samotności i raczej bez większych uczuć. Oboje mamy po 28 lat i mieszkamy zagranica, ona pochodzi z jeszcze innego kraju, ale to nieistotne, ogolnie dogadujemy się dobrze. No wiec jesteśmy w tym związku już jakieś 1,5 roku i nie było w tym czasie mowy o jakichkolwiek uczuciach. Jasne, okazujemy sobie bliskość itd. chodzimy za rękę, seks był od początku zadowalajacy, ale o miłości ani słowa. Troska, przywiązanie i bliskość tak, ale nic więcej.

Oboje traktujemy ten związek raczej chłodno i racjonalnie, wiemy ze w razie konieczności się rozejdziemy, gdy po studiach nie znajdzie pracy w okolicy (związek na odległość odpada)

Ona zaczyna jednak coraz częściej temat wspólnego życia, zamieszkania razem, dzieci itd.. Ciągle podkreśla ze jej na tym zależy i że chce planować w tym kierunku, widać jak brakuje jej deklaracji z mojej strony.

Teraz chce ode mnie deklaracji jak wyobrażam sobie wspólne zycie za kilka miesiecy, gdy skończy studia (tutaj w wieku 28 lat to normalne). Natomiast ja pracuje, nieźle zarabiam i chce narazie zachować status quo. Jednocześnie wiem ze to nie fair wobec niej, bo to normalne ze ona chce się związać na stale, założyć rodzinę.. a ja zwodzę ja tylko moim nieujawnionym zamiarem rozstania się.

Nie ujawniłem jej tego do tej pory, bo boje się ja skrzywdzić. Mamy naprawdę dobre relacje i przywiązaliśmy sie do siebie przez ten czas. Myślę ze zaangażowała sie w nasz związek dużo bardziej ode mnie. Mimo ze nigdy nie padło słowo 'kocham' ani żadna inna deklaracja, jestem pewien ze rozstanie bardzo by ja zabolało. Ona jest emocjonalna i nie wiem jak by sobie z tym poradziła. Czy nie załamała by sie, czy skończyłaby studia, czy znalazłaby jeszcze kogoś odpowiedniego dla siebie, czy nie zniszczyłbym tym jej kariery (jej sytuacja finansowa jest i tak nienajlepsza). Miałbym ogromne wyrzuty sumienia, gdyby się tak stalo, bo szanuje ja i chce szczerze jej dobra, ale beze mnie..

Od początku mieszkamy oddzielnie, ona w kawalerce sama i ja na stancji z kumplem, ale średnio kilka dni w tygodniu spędzamy wspólnie. Przedstawiliśmy już się swoim rodzinom, planujemy wspólny urlop w lecie i kilka podróży.. wszystko stanie na głowie w razie rozstania.

Co robić? Moim planem było odczekanie aż skończy studia i znajdzie prace, żeby nie otrzymała takiego ciosu w tak decydującym okresie życia. Miałem nadzieje ze znajdzie prace w innym mieście i związek na odległość sam sie rozpadnie. Jednak czuje ze jej oczekiwanie deklaracji zmusi mnie do wyjawienia jej prawdy juz niedługo...Im dłużej w to brnę tym ciężej mi jest ja rozczarować, ale przecież nie mogę jej oszukiwać w nieskończoność! (i siebie tez)

Jak byście zachowali się na moim miejscu?

Pshym
 Wysłana - 8 marzec 2018 07:33      [zgłoszenie naruszenia]

Jak wiesz, że to nie to, to nie ma sensu zwodzić dziewczyny.
Bezboleśnie nie oderwiesz plastra, najlepiej zerwać go szybko

Nie jesteś odpowiedzialny za nią, za jej studia i pracę, ona jest dorosłą osobą, a Ty zrywając nie popełniasz jakiegoś draństwa, wręcz przeciwnie. A takie zwodzenie, kiedy już wiesz, że nic z tego nie będzie to prędzej chójowe zachowanie, niż zostawienie jej, bo jest przy końcówce studiów.

Jakbyś jej jeszcze nadzieje wielkie robił, gadał o wspólnym domu, dzieciach, psie i kocie to mogłaby być mocno rozczarowana, a jeśli jak mówisz - jest dość luźno z Twojej strony - to weź to zakończ, im szybciej tym lepiej

Szlachta nie pracuje.

UgaBuga42
 Wysłana - 13 marzec 2018 15:13      [zgłoszenie naruszenia]

napisz smsa

Specjalista -

Tex31
 Wysłana - 18 marzec 2018 15:09      [zgłoszenie naruszenia]

Zerwij jak najszybciej, jesli jest pyerdolnieta to sobie cos zrobi teraz czy jak konczy studia, nie ma to znaczenia a jak jest normalna to poukłada sobie wszystko szybko w głowie i bedzie luz. Za rok, dwa nie bedzie o tobie pamietać wiec do działa.

Jeszcze mi tu niegrzeczny żółwik potrzebny

Ekspert -

Nindżor
hipochondryk
 Wysłana - 15 kwiecień 2018 21:26       [zgłoszenie naruszenia]

ona chce deklaracji bo pewnie ma jakiś plan awaryjny w postaci innego faceta - jak zarabiasz dobrze tak jak pisałeś wczesniej to kup sobie jakieś fajne auto i wyrywaj panienki na dyskotekach a ją olej :)

Zmieniony przez - Nindżor w dniu 2018-04-15 21:28:38

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Jak i kiedy zerwac?