Cześć,
Jako, że ostatnio moja robota w****ia mnie maksymalnie zaczynam szukać alternatywy. Z racji posiadania naprawdę dużego terenu w miejscu, gdzie w ładny weekend przewija się parę tysięcy osób w ciągu dnia, chciałbym postawić grilla, food trucka z jakimś fast foodem i browarek do tego. Sukces takiego przedsięwzięcia jest niemalże murowany. I to byłby dopiero początek, gdyż teren jaki na to przeznaczam jest prawie wielkości boiska piłkarskiego. Także chciałbym to dynamicznie w następnych latach rozwijać.
Tylko właśnie kwestia kasy- in więcej wyrwę, tym lepiej.
Także ktoś coś podpowie jak zabrać się do tematu?
Nigdy w życiu czegoś takiego nie robiłem, ale o ile mgliście kojarzę to chyba to o czym piszesz niekoniecznie musi się kwalifikować na agroturystykę. Ale to niekoniecznie Ciebie dyskwalifikuje, ARiMR robił kiedyś ( nie wiem czy nadal robi ) dofinansowanie na "różnicowanie na działalność nierolniczą" dla rolników którzy byli w KRUS lub ich domowników.
Zatem pierwszy telefon do lokalnego oddziału ARiMR bym wykonał.
Q2w ludzie chyab nie pójdą do nikogo innego bo najbliższy browar jest jakieś 5km ode mnie. I mam 800% pewności, że w tym stuleciu to się nie zmieni. Także browar choćbym miał się posrać ma być. Wyobraź sobie krupówki, tylko takie gdzie jesteś ty jeden ze swoją gastronomią. Albo inaczej, nikt w promieniu 15km nie ma nawet 15% takiego terenu jak ja. W sensie logistycznym i wielościowym. Mlkv dzięki za radę. Będę tam dzwonił.
- ale prowadzona przez rolników ( rejestracja w KRUS ) lub członków Ich rodziny,
- dofinansowanie max. chyba do 100k pln.
Ale to był program unijny, a te jak wiemy - raz są, raz ich nie ma.