FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6909 razy ¬

ROZRYWKA | Nauki Ścisłe
Jak wyliczyć kąt? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Jak wyliczyć kąt?"   

Fotoradar2
 Wysłana - 5 luty 2014 23:12        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Przepraszam za moją ignorancję, ale czy mógłby mi ktoś wyliczyć jaki jest kąt na poniższym zdjęciu z fotoradaru? Fotoradar powinien być ustawiony pod kątem 22 stopni do kierunku ruchu pojazdu i wtedy pomiar jest prawidłowy. Jak jest kąt w tym przypadku? Ktoś może mi go wyliczyć?

[wgrajfotke.pl/di/MI14/foto2.jpg]

Fotoradar2
 Wysłana - 5 luty 2014 23:59      [zgłoszenie naruszenia]

P4tr1ck
 Wysłana - 6 luty 2014 00:50      [zgłoszenie naruszenia]

Hej, właśnie zapoznałem się z informacjami zamieszczonymi w podanym linku. Tak szczerze to nawet nie wiem z której strony ugryźć tę sprawę. Rozumiem, że chcesz wykazać błędnie wykonany pomiar. Może jakiś fotograf byłby w stanie pomóc.

Nie umiesz szczęścia zauważyć?
Może za wysoko patrzysz.

Ekspert -

Fotoradar2
 Wysłana - 6 luty 2014 01:03      [zgłoszenie naruszenia]

I ja nie nie wiem jak to ugryźć. Tutaj ( [mdoeko.gbzl.pl/2.jpg] ) niby jest podane jak ten kąt wyliczyć, ale nie bardzo widzę gdzie jest oś jezdni na mojej fotce... Tak, chcę wykazać, że pomiar jest błędny. Te Fotorapidy potrafią robić cuda:

P4tr1ck
 Wysłana - 6 luty 2014 01:09      [zgłoszenie naruszenia]

Może ktoś z grafiki dałby radę? Na załączonym przez Ciebie obrazku wygląda to dosyć prosto. Dobrze, gdyby wypowiedział się jeszcze fotograf.

Nie umiesz szczęścia zauważyć?
Może za wysoko patrzysz.

Ekspert -

Fru-Fru
 Wysłana - 6 luty 2014 07:47       [zgłoszenie naruszenia]

Wygląda dosyć prosto, bo jakiś tępy chvj, który poczynił ten rysunek najwyraźniej orłem z geometrii wykreślnej nie był. Na przykład według tej "metody" dla fotoradaru ustawionego prostopadle do jezdni kąt wyszedłby 0 st. a dla stojacego w osi jezdni wyszedłby 90 .

Fotoradar2, szkoda, że cała buda ciężarówki nie załapała się w kadr, bo wtedy można by to rzeczywiście prosto wyznaczyć.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Jak wyliczyć kąt?