Autor |
"Jaki sposób żywienia jest najzdrowszy?" |
|
melvinmik
|
|
Dieta tłusta, ale bez przesady. |
 |
|
|
45cal
|
|
Duza podaz bialka i to straszenie katabolizmem to jak mawia Don zydowski spisek i zydowska maka. 1-1.4 na funt masy podczas redukcji wiadomo wiecej, masa okolo 1.6-2g na kg masy ciala zupelnie wystarcza! Na masie ja daje zwykle jedynie 1.5g.
|
AntyKebab
|
|
proponuję:
-białko 100,120 max
-węgle 150- duża część z owoców,ziemniaki,ryż,kasze,soczewica,itd
-reszta tłuszcze-jaja,tłuste ryby(dużo),tłuste mięsa(bez przesady),sery,
- warzyw oporowo.
Do zbliżonych wniosków dochodzę.
Jeszcze istotna jest obróbka na pewno, lepiej smażonego mało jeść, więcej gotowanego.
A to chyba jest już dość blisko zbilansowanej diety o której mówi Don.
W końcu też mi zwolnił metabolizm trochę to nie muszę aż tak szaleć z kaloriami.
Zmieniony przez - AntyKebab w dniu 2016-05-21 14:50:23 |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
Nikt nie potrzebuje więcej niż 1,1g - maksymalnie 1,2gbiałka na kilogram masy ciała.
Ogólnie dieta wysokobiałkowa jest ok. 50letnim wymysłem skoksowanych kórew, bo ludzie mają bardzo eleganckie i skuteczne mechanizmy oszczędzania białka i wszystko powyżej tych ilości ulega glukoneogenezie z wytworzeniem mocznika jako produktu ubocznego, co przekłada się jedynie na zwiększone obciązenie nerek. |
 |
|
|
Don_Jagla
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
Przeczytaj to co wkleiłeś, albo choćby podsumowanie i nie wkórwiaj. |
 |
|
|
melvinmik
|
|
|
|
seba5700_2
|
KAPITAN BOMBA
|
|
Moje badania potwierdzaja teze, ze jedynym zyskiem dla kulturysty z dawek typu 1,5-3,5g bialka/kg, jest zwiekszony poslizg w dupie, a wiec latwiejsze przejscie weryfikacji sedziowskiej.
Zmieniony przez - seba5700_2 w dniu 2016-05-23 22:17:45
 |
|
|
renea
|
|
Skoro Donie mówisz że 1,1/1,2gr białka/kg masy ciała w zupełności wystarcza każdemu człowiekowi (I Januszowi ***.i.ącego na tokarce którego jedyna aktywność to wypicie 4 vipów wieczorem i zbicie pasem po mordzie konkubiny jak i młodemu adeptowi kulturystyki który codziennie macha hantelką i napina dokładnie mieśnie bicepsa o poranku a wieczorem odbyt gdy przychodzi jego shmoe/aktywny fan o tajemniczej ksywce "Lynn") to w takim razie ile proponujesz węgli i tłuszczy?
Któryś z was w temacie żarł 3g Białka/kg mc i/lub wiecej? Jak wrażenia i samopoczucie? Gazy z du py były bardziej trujące niż tabun? |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
Nie układam diet, a już na pewno nie za darmo - przykro mi. |
 |
|