FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 3865 razy ¬

ROZRYWKA | Seks
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Jakie jest wasze zdanie na ten temat?"   

Marcus83
 Wysłana - 19 grudzień 2007 23:09        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

[goscniedzielny.wiara.pl/index.php?grupa=6&cr=0&kolej=0&art=1184228529&dzi=1104764436&katg]=

Przeczytałem ten artykuł i nie przekonały mnie użyte w nim argumenty. Co Wy o tym sądzicie? Pozdrawiam

XXwielkiXX
 Wysłana - 19 grudzień 2007 23:33      [zgłoszenie naruszenia]

Miliony czystych Amerykanów

W to jakoś uwierzyć nie mogę

Znawca -

INS4N3
 Wysłana - 19 grudzień 2007 23:37      [zgłoszenie naruszenia]

Namiot nie wchodzi w grę

niszczą mnie te nagłówki

wystrzegaj sie nienawiści - źle wpływa na myślenie

Znawca -

levi
 Wysłana - 20 grudzień 2007 00:37      [zgłoszenie naruszenia]

Tak, a seks powinien prowadzic wylacznie do reprodukcji bo uzywanie srodkow antykoncepcyjnych to grzech i zerwanie wiezi z Chrystusem... kocopoły

white powe
 Wysłana - 20 grudzień 2007 02:04      [zgłoszenie naruszenia]

"Miłujcie się!" Nad tymi debilami
Skarbie chce mi się sexu! Mówi chłopak. Misiu poczekaj proszę do ślubu to już tak niedługo! Skarbie ale My jesteśmy jeszcze w 2 klasie liceum! Misiu Pan Bóg na nas patrzy ze swoim ziomkiem Jezusem!!('');
('');
Co to Kuva w ogóle czytasz ;-O Czy ty przypadkiem nie jestes od DJ.RYDZO?

Zmieniony przez - white powe w dniu 2007-12-20 02:05:38

Zmieniony przez - white powe w dniu 2007-12-20 02:06:57

Czarno na białym, biało na czarnym Nadzieja głupich matka...

kempa15
 Wysłana - 20 grudzień 2007 08:44      [zgłoszenie naruszenia]

własnie... co Ty za strony przegladasz wg?? A kysz!!!!

Nawet zbyt długie przesiadywanie we dwoje wieczorami może prowokować do grzechu ja ******le do mnie to jest jak jakieś pranie mózgu...

Młodym ludziom mówią zawsze, by wyobrazili sobie, jakim prezentem będzie ich czystość w noc poślubną ta juz to ****a widze... mnie jakoś pierwszy raz nie wyszedł za dobrze (ja prawiczek ona dziewica) ...i chyba nie tylko mnie nie wyszedł... teraz już lajtowo ale jakbym mieł taką noc poślubną ja mój pierwszy raz to niewiem czy bym sie cieszył...

Oczywiście też mieli swoje sposoby, by unikać pokus
nooo nareszcie konkrety mowa o analu i oralu

porażka...

Zmieniony przez - kempa15 w dniu 2007-12-20 08:56:00

timo6
 Wysłana - 20 grudzień 2007 10:26      [zgłoszenie naruszenia]

nazwa temau tego artykułu powinna byc taka "kocham wiec wale konia/strzelam palcowe"

Zmieniony przez - timo6 w dniu 2007-12-20 10:27:42

jestem chory na glowe
i nic za to nie moge
ze diabel jest w mojej glowie

Znawca -

searme
 Wysłana - 20 grudzień 2007 11:56      [zgłoszenie naruszenia]

Paranoja i tyle, moim zdaniem oni maja dopiero obsesję na punkcie seksu
"obrączki czystości', dobre, ciekawe czemu nie skarpetki prawdomówności
W ogole dla mnie to okreśłenie 'czystosc' jest chore w tym kontekście, ze niby seks jest brudny i zły

'Zamknij się! - warknęła zjawa - od patosu chce mi się rzygać'

Znawca -

INSOMNIA
 Wysłana - 20 grudzień 2007 12:48      [zgłoszenie naruszenia]

Nic o tym nie sądzę, chcą trzymać, ich sprawa.
...albo i napiszę.

"Magda Łącka i Darek Kleczyński z Bochni są w ruchu już cztery lata. Wstąpili tam po pół roku chodzenia ze sobą. Parą stali się w trzeciej klasie liceum. - Urodziliśmy się w tym samym szpitalu, nasze mamy leżały obok siebie na łóżkach - śmieje się Magda. - Ale poznaliśmy się dopiero w szkole średniej i od razu się zaprzyjaźniliśmy. Wspólna decyzja przystąpienia do ruchu nie była dla nas problemem, bo znaliśmy już swoje poglądy, plany na przyszłość, wiedzieliśmy, jaką chcemy mieć kiedyś rodzinę.

Zgodnie jednak twierdzą, że ta decyzja stała się początkiem ich przemiany. - Szczerze mówiąc, wcześniej nawet nie wiedziałam, że współżycie przed ślubem jest takim wielkim grzechem - przyznaje Magda. - Teraz mamy wspólny cel: nie tylko walczymy o czystość, ale także o to, by nasz charakter był prawidłowo ukształtowany. Nie jest łatwo, zwłaszcza że świat na każdym kroku reklamuje inne wartości, ale dzięki tej naszej wspólnej walce bardzo zbliżyliśmy się do siebie."

Takie obsesyjne umartwianie się w drodze do "świetości" zahacza mi dość mocno o masohizm, nie sądzicie?

Zmieniony przez - Don quixet w dniu 2007-12-20 12:56:00

wortal
 Wysłana - 20 grudzień 2007 13:41      [zgłoszenie naruszenia]

Ja niezmiennie mam zawsze takie samo zdanie.
Zwyczaj "czystości" przed slubem MIAŁ SENSN ale z 200-5000+ lat temu!

Wtedy to panny nalezały do faceta już w wieku 12-14 lat, czyli w okolicach pierwszej miesiączki.
Wtedy to mozna było wymagac, że takie dziecko ma być "czyste" az do ślybu, bo trudno uprawiać seks z dzieckiem.

ale dziś mamy XXI wiek i wiele par ślubuje nawet po 25-30 roku życia!
To CZYSTY ABSURD czekac tak dlugo z seksem!

Robi się z tego jakies wręcz zboczenie! Kościół się tego niby wstydzi, niby nie poleca - ale robi z tego NAJWIEKLSZE SAKRUM!
No absurd. Chcac nie chca, czyni seks prawie jakims zboczeniem.

Zresztą prawde mówiąc, w przykazaniach nie ma adnej mowy, by czekac tam az tak długo.
Nie cudzołóz oznacza tylko tyle, by nie podbierac komuś jego zony! Już nawet nie panny, tylko zony i męza. Czyli nie rozbijać komus rodziny. Tylko tyle.

Ten cały pic, że trzeba czekac czasem do 30 roku zycia jest śmiechu warte. To dlatego kośiół traci wiernych i do kościoła nie uczęaszcza 95% osób, tylko 20% na zachodzi i może z 45% w PL.
Własnie dlatego, że kościól tkwi mentalnie w XV wieku w tych sprawach.

A czekanie tak długo z seksem to prawie same problemy od emocjonalnych, po problemy z orgazmem u kobiet.

Nie mówie, że nalezy dać du.pe na kazdej "dysce", wypadało by jednak z tym poczekac, choćby dla szacunku dla samego siebie. No i wypadało by byc na tyle dojrzałeym, że trzeba liczyć się z wpadką ....

a wtedy będziemy musieli decydowac czy aborcja (bardzo trudna decyzja) czy rodzina (w wieku 15 lat?).

Wyciąg z regulaminu :
Ptk. 4 - "wortal" ma zawsze rację :-D
Nie klikaj [wortal.prv.pl]

Specjalista -

Andromedaa
 Wysłana - 20 grudzień 2007 14:12      [zgłoszenie naruszenia]

Mnie to nie przeszkadza
Każdy niech robi co chce i co lubi.

Prosiłabym jendak żeby następnym razem autor podobnego posta wysilił się troszkę i wkleił jakis fragment artykułu.

Ekspert -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 4 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Strony: 1 2 3 4