W związku z tym że moje Michelinki Energy Saver mają już 10 lat będe szukał opon na przyszłą wiosnę. Jakie opony polecacie? Czy Dębica Passio będą dobre rozmiar 185/65R15
Chłopaczki z Polkowic już Pojechali
Tomi jak miałem astre2 to kupiłem takie jakieś komplet za 430 zł jakos z założeniem i w dodatku nowe. Nowe podkreślam ze znacznikami różowymi.
Wszystko fajnie dopuki nie ściąłem dwóch na raz z lewej strony na krawężniku jak asfalt zmieniali a ja skręcałem. Kupiłem potem znowu dwie z identycznej półki za ~240 z założeniem i przełożeniem na jedna oś. Tyle że w planie miałem do roku może dwóch lat auto zmienić. Także nawet używek bym w takiej cenie nie dostał.
No i do setna-opony trzymały normalnie ok. Tylko głosne jak cholera. Nie do zniesienia głośne.
Powyższą sytuacje opisałem że na porządnych oponach raczej nie ściąłbym tak brzegów. Mała prędkość przy lewoskręcie do sklepu, krawęznik podwyższony z powodu wymiany nawierzchni ale to nie ma nic do rzeczy.
Ogólnie nie polecam i wystrzegaj się takich- lepiej kupić coś fajnego , sprawdzonego, cichego a nie jakieś Singapure czy coś z tych państw na około poza wietnamem i chinami.
Zmieniony przez - matand w dniu 2016-09-03 21:15:16
Możesz przedłużyć żywotność opon. Regeneracja polega na nacięciu opon w środku bierznika szlifierka i tarczą do metalu. Natniesz 5 mm w głąb i masz 2-3lata z głowy. I zamiast wydawać kilkaset złotych to wydasz 4,50 pln na tarcze a reszte masz na rozrywke
I co z tego że 10 lat mają opony mają 10 lat jak dobrze mi się na nich jeździ to są micheliny więc mimo wieku i sporego przebiegu dobrze trzymają się drogi