Rozumiem,że pytasz o sam pobyt w NL czy chodzi o pobyt z autem?
Jeśli o sam pobyt to robotę to i bez meldunku dostaniesz z tym problemu nie ma, ale auto bez meldunku to już większy problem. Generalnie nie ma możliwości się zameldować i wymeldować bez podania innego adresu meldunkowego, jedynie przy wyjeździe z kraju jest to możliwe.
Jeśli po prostu siedzisz bez żadnych ekstra dotacji,dofinansowań,ulg* itp. to generalnie mówisz,że jesteś w Holandii chwilowo, masz tymczasową prace i tyle, nikogo nic więcej nie interesuje (tylko mandaty musisz płacić "z miejsca")
*Są dofinansowania które nie wymagają meldowania, ale generalnie większość tego wymaga.
Jeśli chodzi o auto, to potrzebowałbym więcej szczegółów.
Zmieniony przez - Trique w dniu 2016-02-12 18:12:52
Co do kontroli, zależy po jakim czasie. Jeśli będziesz mieszkał w jakimś małym mieście lub wiosce to szansa na kontrole podatkową jest dość mała. Ja pierwszą kontrole miałem po półtora roku.
Co do uprawnień nie mam pojęcia. Mam kumpla który ma C+E ale jeździ śmieciarką i to wystarczyło. Co do przewozu towarów itp to niestety nie mam pojęcia, musiałbyś googlować