FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemy¶lenia seks

∑ temat zosta³ odczytany 10653 razy ¬

ROZRYWKA | Nasze maleñstwa
Jestê Holendrê czyli Audi A3 1.6 na ¿ó³tych blachach  
[powiadom znajomego]    
Autor "Jestê Holendrê czyli Audi A3 1.6 na ¿ó³tych blachach "   

Trique
 Wys³ana - 23 styczeñ 2016 13:58        | zg³o¶ naruszenie regulaminu

Sprawd¼ swoje BMI

Po Astrze F 1.7TD, Focusie MK2 1.8TDCi i Altei 2.0 TDi (któr± bêdê sprzedawa³) nast±pi³a zmiana, i oto moje pierwsze auto benzynowe

Audi A3 1.6, rocznik 2002, przebieg 170tys km, na wyposa¿eniu klima,oryginalne radio (plus mam swoj± zmieniarkê usb do pod³±czenia) pod³okietnik, tempomat, kierownica multimedialna (ogl±da³em z 10 aut na ¿ywo + wchvj w internecie i ¿adna nie mia³a), ¶wiat³a przeciwmgielne , pe³ny fis. Pierdo³ typu centralny zamek czy wspomaganie itp. nie wymieniam.

Teraz jeszcze czekam na papiery z gminy,¿eby móc legalnie nim je¼dziæ

Nowy samochod, to nim s±siad jedzie.
Widzê zatem ¿e chvjowi siê wiedzie.

INSOMNIA
 Wys³ana - 23 styczeñ 2016 14:55      [zg³oszenie naruszenia]

Daj znaæ ile pali w trasie

Trique
 Wys³ana - 23 styczeñ 2016 17:37      [zg³oszenie naruszenia]

Dam dam

Thomy20
 Wys³ana - 23 styczeñ 2016 18:05      [zg³oszenie naruszenia]

Ja te¿ mam silnik 1.6 i ludzie na forum ze mnie siê ¶miej± ¿e niby s³aby i nie ma czym jechaæ bo ka¿dy na forum ma auto z silnikiem 3 litry tak wiêc mog± szydziæ z twojego silnika 1.6

Auto z silnikiem diesla a kierowca pizda

Trique
 Wys³ana - 23 styczeñ 2016 18:12      [zg³oszenie naruszenia]

Bo 1.6 za bardzo nie jedzie ale kupowa³em auto g³ównie na jazdê miejsk± po Holandii

pitbull91
 Wys³ana - 23 styczeñ 2016 18:27      [zg³oszenie naruszenia]

rozumiem ¿e przesiadka z altei na a3 to sprawa g³ównie podatku drogowego?

saikolank
 Wys³ana - 23 styczeñ 2016 21:10      [zg³oszenie naruszenia]

Go¶ciu jak bêdziesz siê pozbywa³ to daj znaæ.

A tak poza tym Tomeczku czy przypadkiem nie banowa³em Ciê ostatnio? I czy chyba nie powinno Ciê tutaj byæ?

Zmieniony przez - saikolank w dniu 2016-01-23 21:25:45

Ch³opaczki z Polkowic ju¿ Pojechali

smutasny
 Wys³ana - 24 styczeñ 2016 12:41      [zg³oszenie naruszenia]

Rodzice je¼dzili golfem z tym silnikiem. ¦rednie spalanie ko³o ~8l, nic siê nie yeba³o, do miasta jako¶ tam ujdzie

Trique
 Wys³ana - 24 styczeñ 2016 15:00      [zg³oszenie naruszenia]

pitbull91 przesiadka z Altei na A3 mia³a kilka powodów :
Podatek kwartalny na Altea 400€,na A3 130€ (w skali roku Altea 1600€, A3 520€)

Wszystkie kontrole drogowe moje bo polskie blachy mocno siê wyró¿niaj± do tego stopnia,¿e w ci±gu tygodnia potrafi³em mieæ 2-3 kontrole w czasach najwiêkszej nagonki.
Kolejna sprawa, zostawiaj±c gdzie¶ auto na parkingu publicznym czêsto siê zdarzaj± przypadki zarysowañ czy spuszczania powietrza z kó³ Polakom, Litwiñc± czy innym Bu³gar± bo "holendrzy" (czyli zazwyczaj ciapaki) siê wkurzaj±,¿e nie maj± gdzie parkowaæ albo na z³o¶æ.
W du¿ych miastach na 80% ulic jest p³aty parking (zwyk³e parkowanie przy ulicy jest p³atne!), przy holenderskich blachach du¿o ³atwiej ubiegaæ siê o ulgê parkingow± na swoj± strefê (np. swoj± ulice, b±d¼ osiedle).
O uprzejmych telefonach s±siadów na policje lub douane(s³u¿ba skarbowo-podatkowa) w celu zg³oszenia,¿e prawdopodobnie ten o to polak nie p³aci podatku na auto nawet nie mówiê.
Do tego planowo mia³em byæ w Holandii tylko do lipca 2016 i wracaæ do Polski, ale sytuacja siê zmieni³a i czeka mnie tu jeszcze pó³tora roku wiêc kupi³em sobie auto na ich blachach i problemy zwi±zane z polskimi blachami mijaj±.

Wiêc tak, przesiadka jest spraw± g³ównie podatku, przez te pó³tora roku w holandii przysz³o by mi zap³aciæ 2400€ za altee, za a3 780€, co daje ró¿nice 1600€ (ponad 7tys z³!) w skali pó³tora roku.

¯eby by³o ¶miesznie,bêd±c w Polsce w pa¼dzierniku kupi³em sobie do auta radio z nawigacj±, bluetoothem, kamer± cofania (obraz wy¶wietlany z kamery na ekranie radia) za jakie¶ 1700z³ z monta¿em ( ), nowe opony zimowe (letnie nówki kupowa³em w lipcu) o wymianach klocków hamulcowych, filtrów i olejów nawet nie mówiê bo to normalne. Pó¼niej siê dowiedzia³em,o zmianie terminu powrotu do Polski, a p³acenie 10tys z³ podatku w skali pó³tora roku przesta³o mi siê kalkulowaæ.

Po za tym auto je¼dzi jak trzeba,od lipca do koñca grudnia zrobi³em ponad 10kkm z czego jakie¶ 5-6 tys na trasach polska-holandia-polska (ostatni przejazd na ¶wiêta, 1400km ci±g³ej jazdy) wiêc je¶li sugerujesz,¿e auto siê *******i to nie tym razem

saikolank mówisz o a3 czy altei?

Zmieniony przez - Trique w dniu 2016-01-24 15:04:43

saikolank
 Wys³ana - 24 styczeñ 2016 22:04      [zg³oszenie naruszenia]

Raczej A3... Bo LPG :D

Ch³opaczki z Polkowic ju¿ Pojechali

Young2
 Wys³ana - 25 styczeñ 2016 11:58      [zg³oszenie naruszenia]

niezle poiebany kraj
nawet nie wiedzialem ze takie cuda sie dzieja i za wszystko trzeba bulic