¯onglerk± zainteresowa³em siê na pocz±tku gimnazjum, gdy kolega pokaza³ mi, jak ¿ongluje trzema pi³kami. Spodoba³o mi siê, jednak mimo szczerych chêci nie umia³em po nim tego powtórzyæ. Jaki¶ czas pó¼niej do tego wróci³em, i oprócz kaskady trzema pi³kami nauczy³em siê jeszcze kilku tricków na 3 pi³ki i fontanny 4 pi³kami. I tak minê³o kilka lat - zapomnia³em o tym, tylko od czasu do czasu powtarza³em te same sztuczki. Mniej wiêcej rok temu wróci³em do tego i obieca³em sobie, ¿e nauczê siê kaskady 5 pi³kami i kilku innych rzeczy. Nie osi±gn±³em wszystkiego co zaplanowa³em, jednak efekty mojej niesystematycznej pracy mo¿na zobaczyæ na moim pierwszym filmiki o tej tematyce:
Czy kto¶ z forumowiczów interesuje siê jeszcze ¿onglerk±? Zachêcam do zamieszczania swoich filmików
za***i¶cie to wygl±da, napewno musia³e¶ w³o¿yæ w to sporo pracy, a nawet mo¿na nazwaæ to talentem
Ostatnio widzia³em rekord guinessa w z±glowaniu trzema w³±czonymi pi³ami mechanicznymi Mo¿e tego spróbuj
[www.polskieserce.pl]
[www.pajacyk.pl]
..::GofrozyebyFromDaHajdpark::..
[*******/lc22]
3 pi³eczkami to bana³ (przynajmniej te kilkana¶cie razy ). Ja siê nauczy³em w ten sposób, ¿e najpierw uczysz siê jedn± rêk± ¿onglowaæ dwoma pi³eczkami. Najpierw podrzucasz jedn±, i gdy ona ju¿ spada i jest blisko rêki to podrzucasz drug±, a tamt± ³apiesz. Po kilku próbach powinno wyj¶æ. Pó¼niej z 3 pi³kami dwoma rêkoma jest w miarê prosto - najpierw rzucasz jedn± pi³eczkê tak jakby ¶rodkiem do drugiej rêki i jak bêdzie blisko rêki, to podrzucasz t± co trzymasz, a tamt± ³apiesz (analogicznie jak jedn± rêk±). No i ta nowo rzucona leci w stronê drugiej rêki i robisz to samo i tak w kó³ko. Pi³eczki wyrzucasz do przeciwleg³ej rêki tak jakby ¶rodkiem (¿eby lecia³a w miarê pionowo).