Psychologia Sukcesu ebooki4u.boo.pl/download.php?cat=1 a w tym linku:
Dekalog Myslacego Kierowcy
Sekrety skutecznych negocjacji
Szkola Sukcesu
Umysl Sprzedawcy
Duchowa rEwolucja
Jak zdac egzamin
Przygotowanie do matury
torrenty.org/czolowka2.php?kategoria=2&podkategoria=0&pageno=1'# Torenty do sciągnięcia, wiele ksiazek, rozne zagadnienia.
Kolejny link do wielu książek: czytelnia.za.pl/spis.html
thiaoouba.com/micpol.htm "MISJA" : ksiazka stulecia
Fragmenty z biografi K.Wibera:
"Wkrótce po rozpoczęciu badań nad literaturą Wschodu natknął się na fragment w Daodejing - klasycznym dziele chińskiej mądrości, na pisanym przez mędrca Laozi - który wywarł olbrzymi wpływ na jego przyszły rozwój. Daodejing rozpoczyna się następującymi wersami:
Droga, którą można opisać, nie jest wieczną Drogą. Imię,
które można nazwać, nie jest wiecznym Imieniem.
Bezimienne jest źródłem Nieba i Ziemi. To, co ma Imię, jest
tylko matką dziesięciu tysięcy rzeczy.
Doprawdy, tylko ten, kto na zawsze uwolnił się od pragnienia,
Może ujrzeć Tajemne Esencje; Kto nie uwolnił się od
pragnienia, Widzi tylko Zewnętrzne Przejawy.
Te dwie rzeczy wypływają z tego samego Źródła,
Ale mimo to mają różną formę.
To Źródło możemy nazwać Tajemnicą,
Bramą, z której wypływają wszystkie Tajemne Esencje."
i dalej:
"W tym okresie dobrowolnej izolacji przeszedł głęboką duchową przemianę. Miał już za sobą dwadzieścia lat medytacji i wiele doświadczeń satori, ale nowa iluminacja przewyższyła wszystko, czego dotąd doświadczył. Po kilku miesiącach nieustannego pisania w osamotnieniu wkroczył w mistyczny stan świadomości, który utrzymywał się przez jedenaście dni. Opisał mi ten stan następująco:
"Przez jedenaście dni i nocy w ogóle nie spałem. Stan jawy utrzymywał się dwadzieścia cztery godziny na dobę. Pod koniec dnia kładłem się, moje ciało zasypiało i zaczynałem śnić, ale byłem całkowicie świadomy śnienia. Śniłem świadomie. Potem wchodziłem w głęboki sen bez śnienia i byłem świadomy tego głębokiego snu bez śnienia. Następnie, znajdując się w tym stanie, widziałem, jak powstaje sen i byłem tego świadomy. Później ze stanu śnienia powstawał gruby obszar. A więc był to zasadniczo przypadek turija, czwartego stanu [poza jawą, śnieniem i snem bez śnienia]. (...) Odtąd miałem stały dostęp do tej świadomości. Wcześniej często pojawiały się przebłyski tego stanu, ale teraz spontanicznie stał się on rodzajem ciągłej niedualnej świadomości - chociaż niekiedy jest on mniej lub bardziej oczywisty, co wiąże się z «porzuceniem» utożsamienia z tym konkretnym ciałem-umysłem lub raczej z rozpoznaniem, że taki niedualny stan jest już zawsze obecny. Ów «Jeden Smak» [określenie Wilbera oznaczające świadomość jedności] jest zupełnie oczywisty. To bardzo bezpośrednia, bardzo prosta, jasna, zawsze obecna świadomość opisana przez Ramanę Mahari-shiego [mistyk indyjski], to jest po prostu sahadźa".
"
Link do tych co interesuja sie Religiami itp jest tutaj sporo ksiazek odrauz do czytania zajrzyjcie.
[www.objawienia.pl/root/start.html]
sacred-magick.com/ Spora biblioteka w jezyku english
"Na poważnie - na stronach jest mnóstwo materiałów o czarnej magii. Ostrożnie z tym. Początkującym w eksploracji Nieznanego radzę ominąć ten adres, bo można sobie łatwo zaszkodzić zawartymi tam materiałami.
Dla tych którzy umieją wybierać - rzeczywiście, jest sporo do poczytania."
O to słowa, osoby która zagląda/ła na tę stronę.
geocities.com/Athens/Forum/5921/ link do tych książek:
* Ucieczka od Wolnosci - Erich Fromm,
* Bog i Kobieta - Georg Baudler (w opracowywaniu),
* Wredni ludzie - Jay J. Carter,
* Heretycy - pod redakcja Adolfa Holl'a,
* Sacrum i Przemoc - Rene Girard,
* Toksyczni terapeuci, przemoc religijna, sekty- David Boadella,
* Przebudzenie - Anthony de Mello,
* Zycie przestrzeni - Maurycy Maeterlinck,
* Freud i dusza ludzka - Bruno Bettelheim,
* Budowa nowej cywilizacji- Alvin i Heidi Toffler,
* Rytualy dawne i wspolczesne - Jean Maisonneuve,
* Psychologia transpersonalna - Nevill Drury (w opracowaniu),
* Poza Miloscia i Wolnoscia - Tadeusz Kobierzycki,
* Krok po kroku. - Maha Ghosananda,
* Wszechswiat u schylku stulecia. - Michal Heller (w opracowaniu)
members.chello.pl/j.zaczek/depresja/ebooks/panowanienadsnem/index.htm Panowac nad Snem
[prosperita.terramail.pl/index.html] Prosperita o Rozwoju Wewnetrznym
Do ściągnięcia
*************/files/30975869/Samokontrola_Umys_u_Metod__Silvy.zip Samokontrola Umysłu Metod Silvy
W miejsce kropek w pisujemy r a p i d s h a r e. de
Psychologia Sukcesu ebooki4u.boo.pl/download.php?cat=1 a w tym linku:
Dekalog Myslacego Kierowcy
Sekrety skutecznych negocjacji
Szkola Sukcesu
Umysl Sprzedawcy
Duchowa rEwolucja
Jak zdac egzamin
Przygotowanie do matury
torrenty.org/czolowka2.php?kategoria=2&podkategoria=0&pageno=1 '# Torenty do sciągnięcia, wiele ksiazek, rozne zagadnienia.
Zmieniony przez - Raskus w dniu 2006-12-02 08:13:41
EBOOKÓW JUŻ NIE POSIADAM!!! Pozostaje wam korzystać z LINKÓW!!!
W tym temacie wypowiadamy się, dyskutujemy, prosimy, wrzucamy, podajemy, wysyłamy etc. wszystko, co jest związane z e-bookami i tego typu rzeczami, które nas rozwijają