Zmieniony przez - xami w dniu 2009-11-09 15:21:08
Mój syn lata samolotem. A jego syn będzie jeździł na wielbłądzie.
Jestem autorem pewnej publikacji na ten temat,ale na razie czekam na wypowiedzi innych.Nie będę niczego Wam narzucał-tylko z Wami dyskutował.Na razie powiem jedno zgodnie z przepowiedniami :centuriami Nostradamusa , listu do swojego syna Cezara ,a także do Henryka IV (króla Francji)-zwanego przez Nostradamusa-"Szczęśliwym" (póżniej będę przytaczał konkretne ponumerowane przez autora centurie i fragmenty jego i innych autorów różnych proroctw i przepowiedni-w tym proroctwa religijne)-ta wojna ma wybuchnąć w wieku XXI w roku w którym suma cyfr=3 a każda z dat podzielona przez 3 daje liczbę całkowitą-takimi datami w wieku XXI są:rok 2001,rok 2010 i rok 2100.Pisze on też -póżniej podam numery centurii-,że wojna będzie trwała 27 lat,że będzie poprzedzona 10-letnim super terroryzmem półksiężyca(islamskim)i że wybuchnie w kraju Tamerlana(średniowieczny muzułmański władca :m.innymi obecnego:Afganistanu,Pakistanu,Iranu i byłej radzieckiej Azji środkowej).A więc zapraszam wszystkich chętnych do dyskusji.Centurion.
Michel de Nostre- Dame (Nostradamus)pochodził z biednej żydowsko-francuskiej rodziny.Urodził się 14 grudnia 1503 roku w Saint-Remy-de-Prowence jako syn drobnego kupca i został wychowany w wierze katolickiej,na którą jego dziad ze strony ojca nawrócił się około 40 lat wcześniej.Bezpośrednią konsekwencją przyjęcia nowej wiary było dziwaczne nazwisko rodowe-Nostre - Dame-(Nostradamus) nawiązujące do święta celebrowanego w dniu nawrócenia.Nostradamus był autorem wielu publikacji m.innymi:słynnej :medycznej książki kucharskiej z 1552 roku(Traite des fardements et confitures)-ostatecznie wydanej drukiem w 1555 roku.Kiedy w roku 1530 w dotkniętym zarazą czarnej ospy mieście Axin-en-Prowence,wszyscy ówcześni medycy w przerażeniu opuścili miasto i nakazali zrobić to wszystkim zdrowym mieszkańcom-chorych zostawiając samych na "pastwę losu"-Nostradamus dowiedziawszy się o tym przybył do miasta z założoną na twarz higieniczną opaską i zaczął walczyć z chorobą mówiąc,że miał wizje które powiedziały mu że z" morowym powietrzem" należy walczyć:czystością ,higieną osobistą i ogniem-nakazał wywozić wszelkie nieczystości i śmieci za miasto(w jednym miejscu) i tam je palić,a ludziom myć często ręce -na jego polecenie wszyscy założyli opaski na twarz -chroniąc je przed "stęchłym"-jak mówił Nostradamus -powietrzem.Dzięki niemu choroba została szybko opanowana i po raz pierwszy uratowano większość mieszkańców.Jego osiągnięcie(wieści) dotarło na królewski dwór francuski-i tam został wezwany.Na dworze królewskim poznał najwybitniejszego lekarza ówczesnej Europy Julesem Scalgierem.Nie będę tu na razie opisywał jego dalszego życiorysu(również z życia osobistego)pełnego wzlotów i upadków-a także ukrywaniem się przed Świętą Inkwizycją na zlecenie papieża i hierarhów kościoła katolickiego-te części życiorysu opiszę póżniej.Nostradamus zmarł w wieku 62 lat w nocy z 1 na 2 lipca 1566 roku.Jego śmierć nastąpiła zgodnie z proroctwem zapisanym w Persae 141.cyt:Kiedy wróci z poselstwa,obdarzony królewskim darem,nadejdzie koniec:dusza uleci,-Najdroższy powiernik Stanie u wezgłowia i ujrzy go martwego w ostatnich dla niego świętych liczbach:1,2,5,6.Ze względu na prześladowania ze strony kościoła wszystkich ,którzy "zakarzali społeczeństwo" wszelkimi naukowymi nowinkami i przepowiedniami -a nawet skazywaniem ich na śmierć przez Świętą Inkwizycję"(m.innymi na stosie został spalony Giordano Bruno -mówił że Ziemia obraca się wokół Słońca i własnej osi)-Nostradamus napisał swoje przepowiednie i proroctwa-m.innymi Alamah i Centurie w sposób zakamuflowany(póżniej będę to wyjaśniał).Aby utrudnić rozpoznanie ich przez kościelnych inkwizytorów rozrzucił je na ziemie -aby trudno było odczytać historyczną kolejność zdarzeń-pisał je też w różnych językach w tym martwych ,aby w razie postawienia go przed sądem Świętej inkwizycji mógł się wybronić.Kościół faktycznie prowadząc cały czas śledztwo przeciwko niemu,miał kłopot w sprecyzowaniu przeciwko niemu zarzutów i postawieniu go przed sądem .Pomimo to po ukazaniu się drukiem jego przepowiedni i proroctw-Kościół zakazał (pod karą śmierci)wydawania jego proroczych wizji -jak też ich czytania.Nostradamus podał tylko parę dat niezakamuflowanych.Jedna z nich dotyczy końca jego przepowiedni-a mianowicie ro 3797.Oto przepowiednia dotycząca tego roku-cyt:Persage II 13."Dusza bez ciała nie będzie dłużej cierpieć-Przywdzieje ona swoje nowe odzienie-Dzień Śmierci stanie się dniem Narodzenia-Duch Święty znów się w nim rozraduje-Kiedy dusza z nowego ciała ujrzy Świat- dla niej wieczny w całej swej okazałości" -a także Persage III .2. cyt:Słowo Boże obróci w czystą substancję-Niebiosa,ziemię i gwiazdy-a wszelkie zło tajemne zostanie zniszczone-kiedy Śmierć zostanie powalona-Dusze z otchłani mrocznej obleczone w nowe ciała przywitają żywych i zaludnią nieskończone Niebiosa na Świetlistych żaglowcach mrocznego Oceanu-na chwałę Swojego Stwórcy-Pan połączy wszystkie jego dusze obleczone w nieznane ciała-Nad niebem i ziemią -taki będzie ostateczny rezultat" Narazie kończę.Zapraszam do dyskusji.Centurion.
Oto co napisał Nostradamus-najprawdopodobniej o ataku terrorystycznym na wieże nowojorskie " Wall Center" i ewentualnym wybuchu III wojny światowej-Alamach III 1.-cyt:" Za wielką wodą oceanu gdzie Atlantyk ma swój drugi brzeg-W wielkim mieście pieniądza będzie słychać wielki grzmot-Dwaj wielcy szklani bracia upadną pogrążeni w chaosie-kiedy żelazne ptaki zniszczą ich swoimi dziobami-ale forteca przetrwa-choć będzie opłakiwała ciała niewinnych-ich zaskoczony przywódca nie ulegnie i wyda nieprzemyślane rozkazy-Trzecia Wojna się rozpocznie w 10 lat -nim jego wojska zginą w azjatyckim kraju Tamerlana- Niespodziewanie i nagle Wielki Grzyb ognia w siódmym miesiącu zniszczy armie sprzymierzonych -a płacz i żałoba będzie ogólna,bo trumny będą puste-odtąd powoli pod zielonymi sztandarami Mahometa półksiężyc rozpocznie swój zwycięski marsz na ziemie chrześcijańskiej Europy-Jednooki Talib ogłosi się kalifem zjednoczonego imperium Allaha Dalej będę podawał przepowiednie nie tylko Nostradamusa,ale również Maryjne i innych proroków ,a także tzw:Sybilliańskie-głównie Pytii.Centurion.
Z przepowiedni Nostradamusa dla naszych czasów (poprzednie się spełniły - te przepowiednie dla wieków od XVI do XX podam póżniej-bo jest to ciekawe skąd Nostradamus znał a podał takie nazwiska jak:np:Franko i Riwiera w Hiszpanii,Napoleon,czy uczony Pasteur-napisał też prawidłowo co zrobili!-to nie bywałe!!!)-wynika,że III wojna światowa(napisał też prawidłowo o I i II -i tak ich nazwał!!!)będzie poprzedzona n/w wydarzeniami:1.Dekadą superterrozmu półksięzyca i zielonego sztandaru,oraz olbrzymich katastrof naturalnych wywołanymi-uwaga-działalnością gospodarczą człowieka!2.rewolucją we Włoszech spowodowaną przez rządzenie- Wielkiego Amanta i Rozpustnika.3.Wojną domową we Francji spowodowaną przez osiadłych przybyszy proroka Mahometa.4.wielkim nowym oszustwem na Rusi i bratobójczymi walkami spowodowanymi przez dwóch młodych współrządców t.j.wojną młodego niedżwiedzia z młodym tygrysem.4.Zamieszki w Anglii po wejściu na tron nowego króla chcącego wzmocnić swą władzę.5.II wojna domowa w Ameryce rządzonej przez Afrykanina-którą Nostradamus nazywa powszechną i obywatelską.6.zajęcie przez Chiny Tajwanu (w wyniku porozumienia z Afrykaninem) i wysłanie wojsk chińskich na Ruś w celu pomocy młodemu niedżwiedziowi.7.Wojna Talibanu(skąd wiedział) z Persją(obecny Iran) i stopniowe zajęcie krajów arabskich na Bliskim Wschodzie i Północnej Afryce.8.Nagły wybuch IIi wojny rozpoczęty uderzeniem Talibanu na Izrael i Chin na Rosję.Persage 3 II 14.cyt: Kiedy będzie ogłoszony i zawarty wielki pokójk i ludzie będą się bawidżć-W nocy jak złodziej przyjdzie III Wojna-i wszystkie traktaty będą rzucone na śmieci -Wielki Smok Azjatycki zawrze tajny układ z Wielbłądem Półksiężyca -Jeden ruszy na Ruś zajmując ogromne przestrzenie a złociste strzały i płomienne grzyby będą burzyły jego miasta-rugi wrzuci do morza niepłodną Synagogę i poprzez wewnętrzne morze i kraj Osmanów ruszy na Europę-a jego pobratymcy tam mu pomogą i witać ich będą zielonymi sztandarami"/i]Na razie wszystko.Centurion.
Oto centurie Nostradamusa,które mogą świadczyć o wybuchu III wojny światowej -będę je przekazywał Państwu sukcesywnie.
WIELKA INWAZJA!!!-Persage I 13.
Twórca zła wszelkiego-począwszy od roku Świętej Liturgii
Ukryje swoją postać w górach śnieżnej Azji
Potwór okrutny i bezlitosny-modły będzie odprawiał w nocy przy świetle półksiężyca
Aż wszystkich wrogów swoich wytraci od broni zdobycznej na swoich współbraciach
Obali słabego władcę w państwie nad Indusem-gdzie kiedyś Macedończyk ustalił swoje granice
A jej mieszkańcy ogłoszą go kalifem państwa -WielkiegoTalibanu
Wielką armię utworzy o 5 milionach głów- a znakiem żołnierzy będzie czerwony turban Mahometa
Począwszy od roku "6O7 liturgii jego nowej ery
W złotym pałacu u stóp niebotycznej góry ogłoszą go Wielkim Mahdim i Nowym Mesjaszem
W czasie wielkich uczt przełamie nogą w pół przyniesiony mu krzyż ,a w dłoniach zgniecie gwiazdę Dawida
Wielkie ogniste zdobyczne grzyby i świetliste strzały spadając z nieba będą towarzyszyły jego zwycięskiemu pochodowi
Wojna!-Wojna!-przybędzie do dumnych i chorych republik Zachodu
Trwóżcie się bo złodziej Wojny w nocy Was zaskoczy-a u wszystkich będzie biała krew i czyraki,
Zawrze tajny układ ze Smokiem Azji a obok niego będzie w2idoczny znak Wielkiego Wielbłąda.
Ostrzegam cię wieki kraju Słowianina bo ciebie pierwszy wysmaga ciężki bicz Mahometa
A nim coś poczną twoi osłabieni przywódcy w 3 tygodnie wasz kraj będzie lizał stopy przywódcy.
Narazie dość.Centurion.
A teraz wyjaśniam słowa-wyrazy;1.ARTEUZA-to z języka staro hebrajskiego- odmiana,zasadnicza zmiana dotychczasowego życia:człowieka,grupy ludzkiej-w szerszym kontekście narodu.narodów lub całej ludzkości na skutek bardzo ważnych wydarzeń na gorsze -czyli w sensie negatywnym- cofnięcie w rozwoju,drastyczne pogorszenie warunków życia;częste choroby, głód ,itd.2.CENTURION podpisuję się tak z uwagi na moje aktywne wieloletnie zainteresowanie wszelkimi przepowiedniami i proroctwami-głównie CENTURIAMI Nostradamusa.Centurion.
A o to inne centurie w/g mnie dotyczące wybuchu i przebiegu III Wojny Światowej.
Persage I 51..
Saturn i Jowisz spotkają się w znaku Barana:
O Wieczny Boże,jakież przyjdą zmiany!
Jakie wzburzenia w Italii, Hiszpanii,Brytanii i Francji
Gdy powolny obrót historii znów niesie ciężkie czasy
Afrykańczyk zza wielkiej wody językiem gładkim
rozbudził ukryte wewnątrz demony
Wpływowi biali mu tego nie darują!
Nie on będzie rządził -lecz słowa jego generałów
W połowie księżyca w Szczęśliwej Arabii przyjdzie na świat dziecię -
Twórca zła wszelkiego-"600 rok liturgii będzie rokiem chwały
W wielkim mieście gdzie dwie rzeki przepływają spotka się z kalifem Wielkiego Talibanu
Uznając jego wyższość i sojusz wojsk czarnego i czerwonego Turbanu
Niech wielki kraj Słowianina się szykuje-bo pierwszy będzie cierpiał-
kiedy knuty islamskie biczować będą jego ciało
Wszędzie w Azji zapanuje duch walki-by zemścić się na białych
Gryfonie-wzmacniaj swoje armie nim Słoń i Wielbłąd przekroczą i twój rubikon!
Germanio przeklęta- i znów zdradziłaś Francję! -podziw całej Europy!
Bo pod twoim wpływem przywódcy gadają-gdy walą się wewnątrz mury chrześcijaństwa
Po wielkim grzybie -w jego strasznym ogniu gdy spali się cała jej armia
Haniebny pakt w mieście Mahometa będzie podpisany -za namową twoją
W Jerozolimie wieczny pokój zawrą synowie Izmaela i Izaaka
Odtąd w jednym kraju mają żyć i Arab i Żyd -dla wiecznej chwały i pokoju
Następnego dnia o wczesnym poranku wielkie armie wkroczą na ziemie Tamerlana
po ich zdobyciu otworzą się bramy Europy
Tuż przed tym nim los republik się wypełni
Z Persji przybędzie posłaniec-niosąc do Francji swe słowo
Próżne nadzieje;odrzucą go-przeciw Allahowi on blużni
Gotów na niby odrzucić jego słowo!
Po zjednoczeniu muzułmańskiej Azji
Czerwony Turban u wrót Turcji stanie- i znajdzie tam wielu swoich zwolenników
Egipcie po krótkiej wojnie będziesz przyłączony
A twoi ludzie wzmocnią armie Talibanu!/
/Centurion.b]
W Maroku Król zostanie obalony
Afryka północna w granicach Talibanu
Wielka armia od Nilu po Atlas w 14 dni zajęta
w"607 z Buchary do Kairu rząd Antychrysta będzie przeniesiony.
Jednooki Potwór z piętnem na twarzy zrodzony z matki ladacznicy
Następcą Mahometa i Jezusa zostanie ogłoszony- a wielki harem służyć mu będzie
20 i 7 lat będzie trwała jego wojna ,która pózniej trzecią będzie nazwana
Dwaj przywódcy -czerwonego i czarnego Turbanu na krew wylaną posłuszeństwo mu złożą
Po Ramadanie w Wielkim pałacu hucznie bawić się będą
A na głowę Antychrysta złotą koronę z diamentami nałożą
Za dnia w wyniku zdrady Armia Turecka się podda
Otworzą się bramy Stambułu dla zielonych flag z portretem Potwora
Oj!- Wielki Żywicielu z za Oceanu pogrążony w wieloletnim chaosie
Nosiciele broni wojnę tam wywołają-ileż krwi swojej wytoczą -nim pokój nastanie
Dopiero Gruby Dyktator porządek tam ustanowi i przywróci wartość pieniądza
Opuszczona Europo-szykuj się na inwazję hord z pod znaku półksiężyca!
Centurion.
Zmieniony przez - xami w dniu 2010-06-18 17:27:50
Na wstępie chciałem wyjaśnić,że nie którzy badacze Nostradamusa wysnuwają hipotezę ,że rok 395 n.e w którym przyjęto kanon liturgiczny kościoła katolickiego jest pierwszym rokiem liturgii liczonym prze niego,aby zmylić ścigającą go Świętą Inkwizycję)-inna część badaczy uznaje że takim 1 rokiem liturgii jest rok431 n.e. -czyli ustalenia soboru Nicejskiego-bo dopiero na nim kościół ustalił dwie bardzo ważne zasady:1.Że Jezus Chrystus jest Bogiem(Synem)i człowiekiem-dwie postacie.2.Maryja-matka Chrystusa została uznana za niepokalaną i świętą-odtąd faktycznie rozpoczął się w chrześcijaństwie jej kult.3.Jeszcze inni uważają -w tym Ja,że nie dotyczy to liturgii chrześcijańskiej,a religii muzułmańskiej -w takim przypadku proces tzw: super terroryzmu już by trwał.W średniowieczu kiedy żył Nostradamus opuszczano nagminnie pierwszą literę daty np;-zamiast rok 1550 pisano"550 -tak więc 395+ 600+1995 rok,a więc praktycznie wojna musiała by już trwać!Czyli badacze ci się mylili.W drugim przypadku 431+600(pierwsza data wydarzeń w/g Nostradamusa dotycząca tzw: roku liturgii)=2031 i jest to oczywiście możliwe gdyby Nostradamus nie napisał w jednej z centurii(którą już tu przytaczałem),,że III wojna wybuchnie -tu już napisał o roku -od urodzenia Chrystusa w którym suma cyfr=3 a po dodaniu liczb i podzieleniu ich przez3(Nostradamus jako również matematyk lubował się w zagadkach liczbowych)-suma ta daje liczbę całkowitą.Równocześnie napisał,że będzie to w wieku XXI.A więc zobaczmy:takich dat w wieku obecnym jest 3.Pierwszy to rok 2001dodajemy cyfry:2+0+0+1=3-rok 2001:3=667 drugi rok 2010 dodajemy cyfry 2+0+1+0=3 2010:3=670 i wreszcie ostatnia możliwość rok 2100 dodajemy cyfry2+1+0+0=3 rok 2100:3=700.Ja opowiadam się za trzecim rozwiązaniem -a mianowicie,że lata liturgii to data nowej ery,którą ustalił zdobywca muzułmański-zwanym różnie przez Nostradamusa,ale głównie biblijnym imieniem Antychrysta-wtedy wszelkie wydarzenia,które były by zapowiedzią wielkiego światowego kryzysu i początkiem wielu wojen,rewolucji,katastrof naturalnych itd byłby rok 2010.Czy tak będzie zobaczymy.Niemniej wiele jego centurii jest bardzo trafnych tym bardziej ,że wymieniane w nich postacie i miejsca wydarzeń można łatwo zidentyfikować.Najważniejsze jest to,że Nostradamus wyrażnie daje nam znać,że prawdziwa wojna wybuchnie po zrzuceniu bomby atomowej-lub atomowych- zdobytych na pobratymcach muzułmańskich(Pakistanie?) kiedy to Taliban w wyniku przewrotu i wojny opanuje ten kraj.Wynika z tego ,że wojska NATO(sprzymierzonych) zginą od wybuchów nuklearnych.Kraj Tamerlana ( władca średniowieczny),to obecny teren Bliskiego i Środkowego Wschódu Azji,w tym Iranu stepów Kazachstanu i Uzbekistanu a także tereny południowej Rosji(obecnej)Kaukazu i Turcji.Wielki Smok to określenie Chin a Wielki Wielbłąd to średniowieczne określenie krajów proroka Mahometa.Centurion.
Persage XI. 27.
Wszystkie porty południowego wybrzeża będą wypełnione
W 605 Dwie armie wezmą ląd w objęcia
Trwóż się Hellado,Italio i Hiszpanio-
Wielka szura z Kairu wzięła Was w objęcia
Sinobrody wódz najeżdża Kretę i Ateny
W Hiszpanii lądują armie Jednookiego
Na morzu Śródziemnym krew się leje
Arab zwycięża mocą nowej broni
Na Malcie desant zostaje zrzucony
We Francji rewolta wyznawców Mahometa
Ach Europo wierzyłaś w pakt haniebny
Ufając słowom pokrętnego Imama
Centurion.
Zwracam uwagę,że bardzo trudno jest uporządkować centurie Nostradamusa-często powtarzają się zdarzenia i daty ,które są różnie ułożone,czasami trudno zrozumieć dlaczego najpierw wymienia póżniejsze,a póżniej wcześniejsze-ale nie chcę nic zmieniać.Układam tak centurie,żeby możliwie dotyczyły czasów ewentualnej III wojny światowej np:po wierszu dotyczącym powstanie Wielkiego Talibanu Nostradamus pisze o wydarzeniu związanym z wojną o niepodległość
Meksyku,które miało miejsce w XIX wieku.
Centurio
Ps.nie widzę,żeby ktoś był zainteresowany moimi przekazami wizji Nostradamusa -nie wiem więc czy mam pisać dalej czy nie-bo jeżeli nie ma żadnego zainteresowania-to uważam ,że nalęży dać sobie spokój.
Centurion.
Bardzo się cieszę,że zaczyna być dyskusja w tym temacie-również krytykująca przedstawiane tu przeze mnie tłumaczenia,Powtarzam,że nie jestem jasnowidzem-jestem tylko miłośnikiem i badaczem przepowiedni -również innych jasnowidzów w tym polskich-także słynnych u nas: Wernyhory-czy księdza biskupa Cieplaka,ciekawe są też przepowiednie przekazane dzieciom w Fatimie,Medjugorie,przepowiednie w La Salette w Akicie(Japonia), itd.Przypominam również ,że jedne centurie Nostradamusa są stosunkowo jasne i ich interpretacja jest właściwie zgodna.Ale oczywiście większość ok 3/4 jest różnie interpretowana.
Na chwilę odejdę od wizji Nostradamusa a przytoczę obszerny wierszowany fragment biskupa Jana Cieplaka(1857-1926) dotyczący losów Polski,w której mowa jest o wydarzeniach,jakie miały już miejsce w naszej historii.Zawiera ona także wizje potęgi POLSKI(po III wojnie światowej),którą przewiduje i Nostradamus i inni prorocy-praktycznie wszyscy.Również przepowiednie innych wizjonerów(o nich też będę pisał)jak np: nieżyjącego już Edgara Cayce(Amerykanina) przewidują potęgę Polski.Będę też wspominał o przepowiedniach Świętego Malachiasza dotyczącego papieży ,Sybillach,księdze Daniela Biblii innych świętych księgach itd.Centurion
Zmieniony przez - xami w dniu 2009-11-09 14:52:34