Autor |
"Klimatyzacja półautomatyczna" |
|
Thomy20
|
|
juz ci pisalem. tobie jest goraco to ustawiasz sobie klime na calego i ci wieje. twojej zonie nie jest az tak goraco i boi sie by nie zlapac choroby w ciazy to ustawia sobie bardziej optymalna wyzsza temperature i jej tak ni wieje. przypominam ci ze sila nadmucha tez po jej stronie bedzie mniejsza wtedy
Zazwyczaj jak jest upał to włączam klimę i nawiew na 2 i nawiew na szybę ale jak komuś jest zimno to daje na 1 i daje nawiew na mnie tak więc dla chcącego nic trudnego. a i tak w aucie powietrze się miesza i temperatura wychodzi podobna. Ciekawe czy w domu masz kilka stref w pokoju np. ty siedzisz na kanapie i chcesz mieć 20*C a twoja zona na fotelu i chce mieć 22*C a pies chce mieć 18*C i co masz w domu kilka stref?
|
Neptas
|
|
|
|
Thomy20
|
|
Ja u siebie automat mam w sumie cały rok nastawiony na 20-21 stopni w obu strefach i nic tam nie grzebię ani nie zmieniam. Zdecydowanie wygodniejsze rozwiązanie, niż przestawianie temp., kierunku nadmuchu z szyby na nogi itd i prędkości wentylatora pokrętłem, do którego linka obligatoryjnie w każdym Oplu musi się upyerdolić
No tak rzeczywiście wielki problem ustawić jest nawiew w innym kierunku w domu zimą palisz w kafloku nosisz węgiel z piwnicy, wynosisz popiół to wszystko żeby było ciepło w domu a w aucie przekręcić pokrętło to już byś się upyerdolił
|
Neptas
|
|
w domu zimą palisz w kafloku nosisz węgiel z piwnicy, wynosisz popiół to wszystko żeby było ciepło w domu a w aucie przekręcić pokrętło to już byś się upyerdolił
Co Ty, tankuję raz w roku 3k litrów opału i żeby zmienić temperaturę podchodzę (po podgrzewanych kaflach) do czyściutkiego panelu na ścianie w salonie i robię klik-klik, drapiąc się równocześnie po dupie |
Znawca -
 |
|
|
Thomy20
|
|
No to ty masz automatycznie sterowanie ogrzewanie ale niektóre wieśniaki rąbią drzewo palą w piecach wynoszą popiół ale w aucie musi być klimatronic 4 strefowy żeby się przed znajomymi pochwalić.
|
matand
|
|
To sam sprzedaj mechaniz elektrycznych szyb.
 |
|
|
smutasny
|
|
|
|
matand
|
|
po to ktos wymyslil podajnik ze nawet ja do pieca zimą moge isc co 3 dni. ale ide co dziennie i wrzuce wiadro lub dwa groszku. latem na ciepla woda to raz na3 tygodnie. tyle co 3 razy w roku wegiel zrzucic po 2,5godziny. na wsi dzis takie ludzie kupuja badz na gaz piece. kasy wiecej jak w miastach i wiecej pracy niz w miescie za te 3kola do reki. dzis nie ma takich domow ze dziadki siedza i moga pilnowac pieca a rolnika stac na gazowy piec lub podajnikowy na wegiel. zreszta po co budowac domy idz tomku do jaskini zgodnie z twoim tokiem myslenia.
 |
|
|
Thomy20
|
|
Ta Astra OPC przeyebana full wersja 200KM na turbinie wąchalibyście spaliny w swoich dieselkach, troche bez sensu że w kombi, kombi to auto rodzinne a nie sportowe. Natomiast Bertone to taka napompowana Calibra nie za bardzo mi się podoba, najlepsza opcja to hedback w 200 konnej wersji OPC na 17" felgach, po prostu wszystkie Vieśwageny i Ałdi kładzie na łopatki.
Zmieniony przez - Thomy20 w dniu 2016-06-29 20:52:28
|
matand
|
|
|