dopiero hejtowales diesle ze wzgledu na wysokie koszty serwisu z powodu turbiny i dwumasu. teraz chwalisz to samo tylko w silniku benzynowym
Bo w silniku benzynowym jest przyjemność z jazdy, chce szaleć to stać mnie na benzynę a nie będę dziadował na ropie. bo diesel pasuje do passata a nie pasuje do Astry OPC
Zmieniony przez - Thomy20 w dniu 2016-06-29 21:22:28
osczednosc w gazie. teorie teoriami i kto ma, sprobowal i jezdzi, to wie ze instalacja tak szybko sie nie zwroci jak sie prognozuje na te 10 tys. km. no i komfort jazdy tez wiadomo pozostawia do zyczenia.
a zreszta coz ty mozesz mowic o autach i szalenstwach na podstawie czinklaczento i astry bardziej stosownej na miasto, ktora ledwo sie odpycha, o wartosci roweru troche z lepszej polki.
osczednosc w gazie. teorie teoriami i kto ma, sprobowal i jezdzi, to wie ze instalacja tak szybko sie nie zwroci jak sie prognozuje na te 10 tys. km. no i komfort jazdy tez wiadomo pozostawia do zyczenia
Instalacja się średnio zwraca za rok z reszta mam w doopie kiedy się zwróci ważne że tankuje za 45zł pełny bak co masz do komfortu jazdy na gazie? jak masz sekwencję to nawet nie wiesz kiedy się przełącza i nie czujesz spadku mocy ale co może wiedzieć ktoś kto jeździ na paliwie które napędza lokomotywy, koparki, dźwigi, fadromy, ładowarki, betoniarki, wiertnice, kompresory mobilne itp.
Taka Astra OPC by cię zostawiła daleko w tyle.
Zmieniony przez - Thomy20 w dniu 2016-06-29 22:37:06
jazda dieslem to 5-6 ltr ropy 4,2 x średnio 5,5 = 23 zł za 100km
Spróbowałem gazu i wiem 10 litrów auto przeciętnie bierze .
1.60 x 10 = 16 zl -100km
7 zł różnicy za 100 km.
700 zł na 10tys. km. łatwo policzyć ze na zwrot aby było ~2800 trzeba czekać 4 lata robiąc 10tys rocznie, średnio robiąc 15 tyś będzie nie pełne trzy lata. do tego pomijam serwisy gazu, odrobinke benzyny tez trzeba tankować ale to można pominąć juz na 100%.
no i w benzynowym silniku tez mogą posypać sie różne rzeczy typu wariatory jak są, uszczelka pod glowicą na gazie może szybciej paść.
komfort jazdy gazem-jak mówie, nie byles nigdy poza swoją wioską na trasie to widac wyraznie różnice.
Po to żeby stwierdzić że owszem gaz się zwróci i będzie dużo taniej jeździć, ale LPG jest to dobre roziązanie w określonych przypadkach i pod określone samochody.
A nie każdy chce opla astre2.
Nie po to by zaśiecać forum i klepać jedno i to samo w każdym temacie.
Taaa, tymi dieselkami bymśmy Ciebie samym momentem zjedli
Tylko moment i moment coś gdzieś usłyszeliście o momencie obrotowym i teraz wypisujecie bzdury liczy się moc i tyle w temacie