Autor |
"Kobiety lubia koksów ! vol. 2" |
|
INSOMNIA
|
|
dlaczego ludzie tak podazaja za moda? czemu nikt nie jest taki, jaki chce byc , tylko taki, jacy sa inni zeby byc fajnym ?
No właśnie o to się rozchodzi, że ludzie chcą być fajni, modni, popularni. |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
ale smutne jest to, ze wiekszosc ludzi ustanawia swoja wartosc opierajac ja w 95 % na wygladzie, co wg mnie jest zgubne, bo kazdy miesien kiedys zleci, kazda moda na jakis fatalaszek przeminie, zmarszczki na gebie tez sie zrobia. jak dla mnie wyglad to powinna byc gdzies polowa wartosci czlowieka, a nie 95 % jak niektorzy uwazaja
jeszcze rozumiem ze baby opieraja sie wylacznie na swoim wygladzie, ale zeby chlop tylko o tym myslal to wg mnie przesada
oczywiscie nie pije do nikogo tylko tak ogolnie mowie co widze na swiecie
przypomnial mi sie przyklad sQziego, chlop pisal, ze jakby zlecial z masy to by z domu nie wychodzil. a chlopak calego zycia na bombie nie bedzie, no chyba ze mu pasuje zyc szybko i mlodo, tez sposob, nic mi do tego tylko tak pisze
Zmieniony przez - jednonerki w dniu 2012-11-19 19:45:00 |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
mówisz tak, bo Ci masa nigdy nie szła i przewartościowałeś swoje spojrzenie na świat |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
i dlatego sabotowałeś społeczeństwo tematem o koszularzach, co gorsza skutecznie |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
|
|
pasik0nik
|
|
jednonerki dobrze pisze, dla mnie to faceta powinno się oceniać tak +- 25 % po wyglądzie a reszta to cechy osobowości (samcze cechy).
Z tym, że wygląd to powinien znaczyć ZADBANY, CZYSTY, a nie ładny i przesadnie zwracający uwage na wyglad.
Zmieniony przez - pasik0nik w dniu 2012-11-19 19:56:10 |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
faceta powinno się oceniać tak +- 25 % po wyglądzie a reszta to cechy osobowości (samcze cechy)
Kto tak powinien oceniać? Kobiety? I jakie to są te samcze cechy? |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
zapewne i panny i kolesie. gdzies czytalem artykul skad sie bierze zazdrosc, i na podswiadomym poziomie ludzie zazdroszcza sukcesow innym, bo teoretycznie jak ktos ma cos "lepszego" ma wieksze szanse znalezc lepszego partnera = bedzie mial lepsze, zdrowe dzieci = bedzie latwiej mu je wychowac w dobrych warunkach.
niektorzy sa tego nieswiadomi, ale gleboko zakorzeniony instynkt przetrwania gatunku mowi nam cos caly czas, przez cale zycie. stad niektorzy za wygryw uznaja jak odchowaja zdrowe, ladne dziecko. tak pisal jakis doktór bodajze czy jakas babka.
artykulu nie oceniam, ale mysle ze tutaj warto o takim czyms wspomniec. |
 |
|
|
pasik0nik
|
|
wszyscy elo, a samcze cechy to nie bycie pisdą po prostu i nie robienie tego co ludzie każą.
^ dokładnie, przecież to jest sprawa prosta im osiągasz więcej tym masz więcej wrogów. bo ci zazdroszczą.
Jak wszyscy cię lubią to jesteś NIKIM.
jeden koleś tak kiedyś powiedział i to jest jeden z moich ulubionych cytatów
Zmieniony przez - pasik0nik w dniu 2012-11-19 20:11:08 |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
Moim zdaniem jakaś powinność w ocenianiu ludzi jest bez sensu. Ludzie oceniają jak im się podoba, a to czy się na tej ocenie przejadą czy nie to już inna sprawa.
Ciężko jednak nie oceniać po wyglądzie i minimalizować jego wpływ na ogólną ocenę, ponieważ to zawsze jest pierwsza rzecz na jaką zwraca się uwagę.
Jak wszyscy cię lubią to jesteś NIKIM
Chyba się jeszcze taki nie narodził co by go wszyscy lubili. No ale duża ilość wrogów nie jest wyznacznikiem sukcesu, tym bardziej, że wielu ludzi sukcesu to osoby popularne, które są powszechnie lubiane.
Zmieniony przez - Przymszyk w dniu 2012-11-19 20:23:50 |
 |
|