FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 7152 razy ¬

ROZRYWKA | Zakup kontrolowany
Kombi lub hatchback, diesel, ok. 15000pln 
[powiadom znajomego]    
Autor "Kombi lub hatchback, diesel, ok. 15000pln"   

Thomy20
 Wysłana - 26 sierpień 2015 16:38      [zgłoszenie naruszenia]

racja koszty utrzymania E39 do tanich nie należą

Auto z silnikiem diesla a kierowca pizda

Msq12
 Wysłana - 27 sierpień 2015 08:48      [zgłoszenie naruszenia]

Kia Cee'd 1.6 115 KM, CRDI w kombi. Common Rail, brak dwumasy, rozrząd na łańcuchu. Może być problem z częściami (pozostaje ASO), ale podstawowe są dostępne od ręki. Sam mam Kia Sportage, i złego słowa powiedzieć nie mogę.

Co do Ceed'a to, może być ciężko o dobry egzemplarz w tej cenie. Aha i trzeba unikać czerwonego koloru (początkowo się łuszczył lakier) chyba, że naprawiony w ramach gwarancji lub młodszy rocznik.

i jeszcze jedno, brak DPF - przynajmniej w polskich egzemplarzach.

Zmieniony przez - Msq12 w dniu 2015-08-27 08:50:52

Loya
 Wysłana - 27 sierpień 2015 10:13      [zgłoszenie naruszenia]

wczoraj jechałem taxi Vectra C 1.9 cdti 150 KM, 2006 r. po lifcie, facet dał ok 15k zł, całkiem fajnie się tym jechało, dużo miejsca w środku, na awaryjność nie narzekał. Też jakiś pomysł, bo w porównaniu do Astry H inna bajka jeśli idzie o komfort. Zerknąłem na allegro i faktycznie drogo nie chodzą.

Cee'd bez dwumasu to tylko przed liftem, ale w tym budżecie może być problem nawet z takim modelem, czyli ok 2007 r. Trzymają nieźle cenę. Co do części, Ceed jest popularny, więc nie powinno być takiego problemu, jak jest np u mnie w Magentisie

Zmieniony przez - Loya w dniu 2015-08-27 10:13:48

Znawca -

INSOMNIA
 Wysłana - 27 sierpień 2015 10:38      [zgłoszenie naruszenia]

W ceed'zie jest namieszane z tym dwumasem,czytałem już opinie użytkowników,którzy wymieniali sprzęgło w 1.6 po lifcie i tam też dwumasa nie ma,kto inny pisał,że w ASO twierdzą,że jest.Tak czy owak za tą kasę polift nie wchodzi w grę,a i przedliftowy pewnie po jakiejś flocie.
na 100% wersje 2.0 miały dwumas

Vectra C bardzo fajne autko,też ostatnio jechałem wersją 150KM i nie czuć,żeby brakowało mocy.W środku sporo miejsca,wygodnie.Tylko właśnie te 1.9 16v jest pewnie najbardziej poszukiwaną wersją.Jak oglądałem,to ciężko w tych pieniądzach o ładną Astrę z tym silnikiem,a co tam dopiero Vectra.

Zmieniony przez - Vayo w dniu 2015-08-27 10:41:28

Loya
 Wysłana - 27 sierpień 2015 11:55      [zgłoszenie naruszenia]

najwyraźniej KIA to jakiś dziwny stan umysłu, bo wszędzie pisze, że 2.0 CRDI ma dwumas, a u mnie w Magentisie nie ma:P

Znawca -

Msq12
 Wysłana - 27 sierpień 2015 16:39       [zgłoszenie naruszenia]

Cee'd 2.0 CRDI ma dwumas, 1.6 CRDI przed FL na 100% nie miał, po FL, z tego co wiem też nie, ale jak jest naprawdę to nie wiem, nie zagłębiałem się w temat.

W Sportage 1,7 CRDI 115 koni nie ma, a mocniejszy 136km już ma dwumasę. 2.0 już na 100% mają.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Kombi lub hatchback, diesel, ok. 15000pln

Strony: 1 2