Podręczniki szkolne uczą nas, że węgiel powstaje miliony lat, a jego wielkie pokłady stanowią pozostałość po zamierzchłych czasach panowania dinozaurów.
Czy aby na pewno tak jest?
W latach siedemdziesiątych bieszczadzcy smolarze byli w stanie zrobić to w 9 dni, korzystając z naturalnych metod. I nie było w tym nic nowego, ponieważ drewno prażono w Polsce od wieków.
Nie, nie jest to logiczne co piszesz
[www.facebook.com/olokk]
Podręczniki szkolne uczą nas, że węgiel powstaje miliony lat, a jego wielkie pokłady stanowią pozostałość po zamierzchłych czasach panowania dinozaurów.
Czy aby na pewno tak jest?
W latach siedemdziesiątych bieszczadzcy smolarze byli w stanie zrobić to w 9 dni, korzystając z naturalnych metod. I nie było w tym nic nowego, ponieważ drewno prażono w Polsce od wieków.
I nie przeszkadza Ci fakt, że w podręcznikach mówią o węglu kamiennym a smolarze robili węgiel drzewny ?
Zmieniony przez - Tannhauser w dniu 2014-03-28 18:05:39
Sam jesteś nieuk. Niech szacowne grono wielkich myślicieli zechce zauważyć, że nigdzie nie wyraziłem ani jednego zdania na temat tej informacji, ze strony portalu kreacjonistycznego. Więc zanim coś napiszecie to sami najpierw pomyślcie
Draciel, skoro się nie ustosunkowujesz do bzdur, które wklejasz, to możesz raczysz wyjaśnić po kiego grzyba je wklejasz?
Zmieniony przez - Draciel w dniu 2014-04-08 20:13:04