^taa tylko w pewnych Wąskich zastosowaniach i pokaż źródło w takim razie, bo nie uwierzę. Poza tym bierz pod uwagę, że nadal lobby jest niekorzystne dla AMD, bo chociażby architektura windowsa jest optymalizowana tylko i wyłącznie dla intela. A AMD bez hotfiksa od Microshitu nie wykorzystuje swojej architekury nawet w 70 procentach. I co nalepsze ten hotfix nie dochodzi jako update tylko trzeba indywidualnie zgłaszać się po niego do microsoftu i wtedy otrzymujemy poprawkę na maila.
Sam jechałem na Intelu długie lata i sorry, ale nie dam 4 razy tyle co za AMD, co jeszcez nie będzie współmierne w wydajnością. Na architekturę 8śmio rdzeniową gry dopiero zaczynają wychodzić i AMD dopiero rozwija skrzydła. Skmiń, że obydwie konsole i PS4 i Xboxone są właśnie na 8rdzeniowych CPU od AMD a GPU to radeon.
JEstem zadowolony z mojego AMD, bo przyjemnie się obrabia video ( w czasie rzeczywistym), w gry pogram jeszcez dłuuugo na tym zestawie, jest on oszczędniejszy od każdego intela, i przede wszystkim, jak odpalę nowego crysisa to pomiędzy i7 za 5200zł a moim słabiakiem za całe 720zł jest róznica całych 5 fps-ów @1080p. 4 tysiące zostało na dysk SSD pod pci-express(1500zł) i grafikę jakąś za resztę i mam potwora, na którym jakbys popracował trochę to nie przyebał byś się do niczego. Zagrasz w każdą grę, obrobisz każdy film, kodowanie to chwila. I Tak bawiłem się na stacjonarce zbudowanej na i5 i co jak co w grach to na razie nie odstaje rażąco( ale poczekaj jeszcze chwilę i to się zmieni), ale jak mamy mówić o obróbce fullHD o przypływowości 70Mb/s zaczynają się schody. Np. dodawanie efektu poświaty dla 60 sekundowego filmu u mnie trwa około 10 sekund,a na i5 wrzucamy, idziemy na herbatę i jest może troszku szybciej aniżeli na quadzie.
Zmieniony przez - saikolank w dniu 2013-07-08 14:04:18
I niby amd lepsze, bicz plis [pclab.pl/art51730.html].
Jako że fanbojostwem się brzydzę to dla równowagi. Sens widzę w ciągłym porównywaniu i wybieraniu tego co lepsze, na chvj trzymać tylko jedną stronę? Po paru kompach już oduczyłem się składania "na przyszłość". Biorę co najlepsze w tej chwili z segmentu który mnie interesuje i wywalone czy to intel czy amd, bo nie potrzebuję pkt w benchmarku.
Co kto lubi, na co kogo stać, a 8350 to udany proc
Kłócą się i gryzą chvje jak psy o 2fps w wydajności, którą osiąga procesor w grze. Trzeba być c***em tępym i ograniczonym pisząc "kres ery intela" sugerując się serią udanych procesorów AMD. Jakby nigdy wcześniej się to nie zdarzyło i to z jednej i drugiej strony. Tak samo Xbox360 VS PS3, iOS VS Android, Nvidia VS ATI. Kupujesz to co chcesz i srasz na to co myślą o tym inni, bo Ty będziesz z tego korzystał
Akurat jeśli chodzi o grafy i proce to z tego co idzie wyczytać to kwestia sterowników. Forceware jest nastawione na multigpu i gorzej działa z procami dwurdzeniowymi, catalysty z kolei wolą wyższą wydajność pojedyńczego wątku.
Chyba, że ktoś się bawi w 2 karty na raz, to wtedy można sobie patrzeć czy kupuje mobo do sli czy krosfajer.
Ale łamiąc zasadę z poprzedniego posta i patrząc w przyszłość...amd robi grafe dla xboxa i ps4, wiec kvrwa chyba będzie lepsze?