Dziewczyna poszla do 'nowej pracy' i chyba dala sie wrobic w konia.! Nie chce dramatyzowac i popadac w paranoje.
Do rzeczy;
Przyjechala na miejsce (do turasa) ktory ja ewidentnie oszukal. Ona nie mowi dobrze po niemiecku. Kazal jej wziac dokumenty i mial ja isc zameldowac. Okazalo sie ze oni w ogole nie byli w Rathausie, w tej miejscowosci w ktorej mieszka, tylko gdzies 40km dalej!!i to tez nie byl Rathaus.. Jak mi opowiadala to mowi, ze weszli do jakiejs 'kamienicy' i tam zrobili jej ksero dowodu poczym wyszla i ten turas kazal jej isc do samochodu! Nie wiadomo co bylo dalej.. Widzialem tego tuasa , odrazu wiedzialem ze to jakis oszust i wzialem dziewczyne ze soba.
Czy ktos mi moze powiedziec jakie moge byc tego konsekwencje, te ksero dowodu. Czy to chodzilo o wziecie jakiegos kredytu? czy czegokolwiek? W koncu oryginalny dowod tez tam byl...
Mowila ze nic nie podpisywala , ale nie jest tego pewna bo byla zestresowana i to bylo 3 tyg temu..
Wiem bylem glupi ze w ogole pozwoilem jej tam isc, ale chciala bo byla jej tam kolezanka..ktora jest tam zameldowana bo widzialem listy z urzedu. Wiem ze moja dziewczyna jest na 100% nie zameldowana
1) isc na policje
2) pomyslec nastepnym razem
3) nauczyc sie niemieckiego
Was können die mit deinen Daten machen? Eine ganze Menge! - auf deinen Namen einkaufen - Ausweis fälschen (illegale Einwanderung) - in deinem Namen fernmündliche Verträge (z.B. über Internet) abschließen - vielleicht sogar dein Konto plündern - ...
Nie chce mi sie tlumaczyc
Slownik do reki i viel Spaß
Zmieniony przez - phobeus w dniu 2014-05-26 04:09:56