Szukam auta używanego, którym będę mógł jeździć, właściwie tylko do pracy i z powrotem. Nie mam jakiś wielkich wymagań, nie mniej jednak nie chcę kupując, trafić na jakiegoś szrota. Możecie mi podpowiedzieć na co zwracać uwagę w ogłoszeniach w necie ??
a myślałeś o tym żeby wziąć jakieś autotesto, albo inną tego rodzaju firmę? bo z ogłoszenia to ty za wiele nie wyciągniesz. w takim ogłoszeniu każdy może sobie napisać co chce, a tak naprawdę dopiero na miejscu jak się idzie i ogląda auto to wychodzą różne "kwiatki". a taka firma jedzie i sprawdza dla ciebie to auto, które cię interesuje.
Autotesto? To ja nie wiedziałem nawet, że są takie firmy od sprawdzania aut. Korzystałeś?
Ja na takiej stronie sprawdzałem swoje autko przed zakupem. Na motocontrolerze. Dostałem raport z tego co sprawdzili, a sprawdzili chyba wszystko. Na szczęście sprzedawca był uczciwy więc zdecydowałem się na zakup, ale gdybym nie sprawdził to bym nie kupił w ciemno.
tak się wtrącę trochę do dyskusji, ale ja korzystałem z autotesto. Dla mnie takie firmy to duży plus. Ja miałem z głowy i nie musiałem nigdzie jeździć po handlarzach. Kolejna sprawa, że też się na tym aż tak nie znam żeby dobrze sprawdzić samochód. A ten raport który dostałem od autotesto był na maksa szczegółowy. Dzięki jednemu raportowi od nich właśnie uniknąłem kupienia szrota jak to sam nazwałeś hehe. A drugi samochód jaki mnie interesował po sprawdzeniu, był bardzo ok i był wart kupienia. Potargowaliśmy się tylko trochę ze sprzedawcą bo były dwie drobne rzeczy do roboty przy tym aucie i tyle. Samochodem jeżdżę do dziś i jest ok.
Super, dzięki za info. W takim razie ja chyba też skorzystam z takiego sprawdzenia auta, jak już znajdę w ogłoszeniu coś co mi się spodoba. W sumie prawda jest taka, że sam nie znam się na tyle na autach żeby stwierdzić czy jest ok czy nie. Pewnie łyknął bym wszystko co by mi się powiedziało :P
Sprawdziłem też w necie opinie o tym autotesto i ludzie w większości chwalą, więc chyba warto.
jak chcesz mam pewną Corsę C na wydaniu. Składana na częściach z ASO. Stan mechaniczny idealny, możesz sprawdzić gdzie chcesz. Na dojazdy do roboty ideał. Miała jeszcze posłużyć w domu minimum 5 lat i stąd robiona bez żadnego oszczędzania. A wpadła nowa z salonu i ta jest niepotrzebna. Także jak chcesz pewne auto na dojazdy do pracy do takie posiadam.
Don jak chcesz bana to chętnie Ci wydam. Ta gruzy. Jest to egzemplarz z najmniejszym udokumentowanym przebiegiem w tym silniku w PL, co potwierdza system ASO Opel. Także jestem ciekaw jakim złomem doniu jeździsz. Ale podejrzewam, że czymś w cenie opon do mojego wozidła. Także słaba zarzutka skarbie.