| Autor |
"Kupować Taniej i..." |
|
|
L3m0n
|
|
Wysłana - 26 luty 2010 16:58 | zgłoś naruszenie regulaminu
Co sądzicie o skupowaniu sprzętu elektronicznego ( komórek, konsol, słuhchawek itp. ) taniej na różnych bazarach/komisów/lombardów i sprzedawaniu drożej na allegro/po znajomych?
Poznałem takiego kolesia i on to tak kręci że aż miło. DO pracy przychodzi z 10 komami, 3ma parami słuchawek blutach, 2SPSami i dodatkowo wypytuje co na wymianke lub co potrzeba
Zmieniony przez - L3m0n w dniu 2010-02-26 16:58:59
| |
|
 |
|
|
|
leon10528
|
|
Coś mi się zdaje że ten znajomy nie kupuje tego na bazarkach tylko znajduje ten sprzęt...W czyjejś kieszeni.Wiele na tym nie zarobisz,większość w lombardach,bazarach jest drożej niż na allegro
|
|
|
piotr3
|
|
szpan jak**** z 10 komórkami chodzić
a niema przypadkiem kolega ciemnej karnacji i dużo złotych dodatkó na palcach i szji ?
Zmieniony przez - piotr3 w dniu 2010-02-26 17:13:09 |
 |
|
|
|
Baybus
|
|
To jest super pomysł <yes>
|
|
borsukje
|
|
kupując sprzęt elektorniczny na giełdach/bazarach jestes narazony na to, że ktoś moze Ci wcisnac kradziony sprzet.
/paserstwo/ |
 |
|
|
|
L3m0n
|
|
no nie wiem czy drożej. Dzis w lombardziej był sobie taki PSP 2001 Slim troszeczkę zajechany za 220zł Popatrz na allegro + troszeczke wyższa cena gdy ktoś będzie chciał dać jakąś kome przykładowo na wymiane.
|
 |
|
|
|
cooltras
|
|
|
|
|
Robot-Man
|
|
jak będzie kradł to nie pójdzie siedzieć za paserke bo dostanie wyrok za kradzież ale to nie paserka w końcu co nie bo jak nie jak tak
[[http://www.insomnia.pl/Grupa_terespolska-t640987.html]] |
 |
|
|
|
Vayo
|
|
IMO nie warto-wiecej w tym ryzyka jak juz wczesniej bylo wspomniane,niz faktycznego zysku.a w lombardach to juz w ogole lubia sie znalezc telefony w nie specjalnie pewnej konfiguracji,tj tylko z ladowarka |
 |
|
|
|
YoungBuck
|
|
juz moj brachol cioteczny sie w***al w cos takiego
kupil koma na bajzlu, niby z papierami full legal itp. a po 4 miechach mu do domu kogutkowi wjechali z oskarzeniem o kradziez i pobicie
Zmieniony przez - YoungBuck w dniu 2010-02-27 22:27:24
 |
|
|
|
Aanarath
|
|
wiedz tylko że na alledrogo jest zayebista konkurencja, podbijanie cen, cwaniactwo itp
zanim sobie wyrobisz marke moze dojsc nawet do strat, mozliwe tez ze wpyerdoli cie zus dlatego zatrudnij sie gdzies za minimalna krajowa zeby pracodawca ci placil zus i otworz sobie ten sklep.
wazne zeby twoj sklep nie byl konkurencja dla firmy, w ktorej pracujesz tj. nie mozesz robic w elektronice bo wtedy zlamiesz prawo.
jak ci pracodawca bedzie placil kase to ze swojej pensji nie placisz 2 raz zusu tylko skladke chorobową (albo zdrowotną juz nie pamietam) ale wiem ze jest tego wiele mniej.
jak sie rozkrecisz to rzucaj robote i juz tylko handelek
[[[[http://www.insomnia.pl/Grupa_terespolska-t640987.html]]]] |
Znawca -
 |
|