FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 789 razy ¬

ROZRYWKA | Języki Obce
Kurs języka Obcego 
[powiadom znajomego]    
Autor "Kurs języka Obcego"   

sqa
 Wysłana - 20 kwiecień 2010 19:47        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Mieszkam niedaleko Częstochowy i interesują mnie kursy językowe. W sieci znalazłem Empik school jak sprawdzałem opinie nawet oki, może ktoś z was wie coś więcej o tej szkole. ? Lub tez polecacie jakieś inne kursy. ???

moja przygoda z ang zaczęła się w podstawówce. Przez gimnazjum załapałem jakieś podstawy ale jak się okazało nic nie umiem;/. Już niedługo kończę I lo czyli mam jeszcze 2 lata aby nauczyć się eanglisch. Chcę iść na kursy hmm a dokładnie 4 ;)

Wakacyjny intensywny,
później w 2kl przygotowujacy do matury podstawowej.
W wakacje znów intensywny
i w 3 kl przygotowujący do matury rozszerzonej.

przez około 9 lat nic nie załapałem hmm czy w 2 lata podołam ? sam nie wiem, jestem taki zdesperowany. ;[

Zmieniony przez - sqa w dniu 2010-04-20 19:48:31

moschino
 Wysłana - 21 kwiecień 2010 14:26      [zgłoszenie naruszenia]

Bez przesady, nic nie zalapales przed 9 lat? Albo Ci sie wydaje, albo nic nie robiles przed ten czas. Wez sie za rozumienie ksiazek, a nie tylko czytanie, co jest tam napisane. Na jezyki trzeba miec przede wszystkim czas, a nie tylko ochote. Oplacenie ilustam kursow nic Ci nie da, jezeli nie znajdziesz x wiecej godzin na samodzielna nauke.

"Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt"

Specjalista -

sqa
 Wysłana - 21 kwiecień 2010 14:46      [zgłoszenie naruszenia]

hmm zawsze były 4,5,6 a teraz mam mocną dwóję a ang uczę się o wiele wiecej niż w gim ;/

spy.pl
 Wysłana - 21 kwiecień 2010 20:56      [zgłoszenie naruszenia]

jak dobra szkola to raczej ogarniesz, tylko dobierz sobie odpowiedni poziom i ucz sie systematycznie.

ogolnie angielski jest prosty, najgorsze sa podstawy.
jak ogladasz filmy to staraj sie z napisami i wsluchvj sie w tekst.
podobnie z grami, lepiej po angielski i jak nie rozumiesz czegos to sprawdzaj w slowniku.

moschino
 Wysłana - 21 kwiecień 2010 21:13       [zgłoszenie naruszenia]

Osobiscie zdaje mi sie, ze musisz cos zle robic.
Nie ma takiej opcji, bys uczyl sie 9 lat i wiedzial bardzo malo. No chyba, ze "uczeniem" nazywasz chodzenie na lekcje i robienie pracy domowej? Chociaz tez srednio to widze Pomysl sobie sam przed soba ile tak naprawde czasu spedzasz uczac sie tego jezyka, a ile czasu spedzasz myslac o niebieskich migdalach, jednoczesnie patrzac na ksiazke.

Moze czegos konkretnego nie rozumiesz? Czy to ogolem?

Jezeli chcesz - idz na kurs i zobacz, czy Ci to pomoze Najpierw jednak serio pomysl sobie na tym, co napisalam, bo nie chce mi sie wierzyc.

"Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt"

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Kurs języka Obcego