FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemy¶lenia seks

∑ temat zosta³ odczytany 15478 razy ¬

ROZRYWKA | Jêzyki Obce
Kursy/programy/ksi±¿ki do samodzielnej nauki jêzyków obcych 
[powiadom znajomego]    
Autor "Kursy/programy/ksi±¿ki do samodzielnej nauki jêzyków obcych"   

Pan ¦mieræ
BARON
 Wys³ana - 13 pa¼dziernik 2012 17:04        | zg³o¶ naruszenie regulaminu

Sprawd¼ swoje BMI

W zwi±zku z tym, ¿e ci±gle pojawiaj± siê pytania o ró¿nego rodzaju kursy interaktywne, podrêczniki, fiszki do nauki wszelkiego rodzaju jêzyków obcych - który jest najlepszy, jak wygl±da nauka, który poziom bêdzie dobry na pocz±tek/¶redni poziom/wysoki poziom/specjalistyczne s³ownictwo/itd. - postanowi³em za³o¿yæ taki temat, gdzie bêdzie mo¿na opisaæ kurs, z którym siê mia³o do czynienia, podaæ jego krótk± charakterystykê i ocenê. W temacie mo¿na te¿ zadawaæ pytania co do kursów.

Temat dotyczy ka¿dego jêzyka, nie ma ograniczeñ - tylko jak opisujecie jaki¶ kurs to piszcie jaki jêzyk, bo czêsto w obrêbie serii s± np. s³abe kursy z angielskiego, ale dobre z francuskiego - ¿eby nie ujednolicaæ. Niech recenzja ma chocia¿ kilka zdañ, a nie ocena i dopisek "Nie polecam" albo "Super kurs"

AD ANCALES, PLEBES!!!! EGO SUM BARON!!!
Veni, Vidi, Banni!%-)
Mafia znaj±cych ³acinê%-)Baron wszystkich dzia³ów%-)
Rada Jedenastu i Inso 2009

Ekspert -

Pan ¦mieræ
BARON
 Wys³ana - 13 pa¼dziernik 2012 17:17      [zg³oszenie naruszenia]

¯eby nie by³o to ja zacznê:

PONS - serie kursów dla pocz±tkuj±cych <s± jeszcze dla ¶rednio - i zaawansowanych, ale skupmy siê na podstawach, aczkolwiek wszystkie wady i zalety z podstaw przek³adaj± siê tak¿e na inne poziomy wg mnie>, których nazwy czasami mog± zniechêcaæ, poniewa¿ jest tam dopisek "w miesi±c". Jednak¿e, o dziwo, s± to dobre i stosunkowo tanie kursy.

Mia³em styczno¶æ z kursami rosyjskiego, hiszpañskiego, w³oskiego, chiñskiego i arabskiego z tej serii - niektóre tylko przejrza³em, z dwóch korzystam aktualnie - rosyjski i chiñski. W komplecie jest ksi±¿ka i p³yta cd. Wszystko pogrupowane w lekcje, s± one zró¿nicowane, tj. s± s³ówka, trochê gramatyki, jakie¶ kawa³ki tekstów. Lektorzy to native speakerzy, ka¿da pozycja powstaje we wspó³pracy lub jest autorstwa native speakera.

Nie s± to rewelacyjne kursy, wg mnie np. brakuje fiszek ze s³ownictwem, bo jest go tam w porównaniu do wielu kursów mniej, ale wg mnie osoby ca³kowicie zielone z danego jêzyka mog± ¶mia³o siêgaæ po niego, gdyby wpad³ im w rêce. Jest tam wszystko co powinno byæ na start, logicznie podane. Cena, w zale¿no¶ci od miejsca zakupu - miêdzy 30 a 40z³, mo¿e lekko powy¿ej.

Ocena 7/10

Zmieniony przez - Pan ¦mieræ w dniu 2012-10-13 17:25:14

Veni, Vidi, Banni!%-)

Ekspert -

INSOMNIA
 Wys³ana - 13 pa¼dziernik 2012 17:35      [zg³oszenie naruszenia]

PONS-hiszpanska gramatyka z cwiczeniami dla poczatkujacych i srednio zaawansowanych 3/10

bledow mnostwo
nawet ja , beda na poziomie poczatkujacym, widzialem brak akcentów nad samogloskami albo inne kwiatki (zmieniajace zupelnie znaczenie slowa, czy te¿ zdania)

Profesor Pedro,Klaus,Henry-s³ownictwo 10/10

nie mam nic do dodania

Profesor Henry - Rozumienie se sluchu i konwersacje 8/10

Kurs bardzo dobry, ale bez poziomu FCE nie polecam za zabieranie sie

Profesor Henry-Gramatyka 6/10

Jedyny z tej serii z którego by³em ¶rednio zadowolony

Profesor Klaus, Profesor Pedro- Intensywny kurs 8/10

Ogólnie bardzo dobre, ale jakby za szybko id± z materialem i chc± zeby zrobic w 60 h poziomy od A1 do B2 w³±cznie.
Dobre jako dodatek, nie jako samodzielny kurs.

Blondynka na jezykach- 3/10
Dobre jedynie dla kogo¶ kto jedzie do Guntera na szparagi i zostalo mu tydzien ¿eby czego¶ tam lizn±æ.
Brak jakiegokolwiek wyt³umaczenia.
Jedynie powtarzanie za lektorem s³ów i zdañ.

Super memo angielski, hiszpanski, niemiecki- 9/10
IMO na pocz±tek kursy s± idealne, jest po trochê s³ownictwa, gramatyki, dialogów.
Na start z jêzykiem obcym, z którym do czynienia siê nigdy nie mia³o-idealne.

Zmieniony przez - metanadren w dniu 2012-10-13 17:37:18

Pan ¦mieræ
BARON
 Wys³ana - 13 pa¼dziernik 2012 17:42      [zg³oszenie naruszenia]

No i o to chodzi - fajnie, ¿e napisa³e¶ o tym Ponsie, bo w tych kursach, o których ja piszê, nie ma takich b³êdów jak pojawia siê czê¶æ gramatyczna.

Te wszystkie serie "Profesorskie" to s± kursy PC i ka¿dy jest niezale¿ny od siebie czy to s± modu³y, które mo¿na ³±czyæ?

Oraz, tak abstrah.uj±c od poziomu - "Profesor Pedro" strasznie z³o¶liwa nazwa, tak jakby na kursie arabskiego dali "Profesor Alibaba"

Zmieniony przez - Pan ¦mieræ w dniu 2012-10-13 17:47:23

Veni, Vidi, Banni!%-)

Ekspert -

INSOMNIA
 Wys³ana - 13 pa¼dziernik 2012 17:46      [zg³oszenie naruszenia]

Profesory sa niezalezne.
Jedynie slownictwo 1,2 oraz 3,4 w Profesorze Henrym mozna polaczyc.

A to jest ta ksiazka która radze omijac z daleka
Skusilem sie kiedys, bo ponad 300 stron i format prawie jak A4, ale zawiodlem sie na zawartosci...

phobeus
 Wys³ana - 14 pa¼dziernik 2012 17:03      [zg³oszenie naruszenia]

Profesor Henry - Rozumienie se sluchu i konwersacje

"kupilem", pobawilem sie przez chwile, nudna straszna, te sluchanki sa banalne, to raczej dla poziomu a2/b1

Zmieniony przez - phobeus w dniu 2012-10-14 17:03:17

Camillus2
 Wys³ana - 15 pa¼dziernik 2012 22:58      [zg³oszenie naruszenia]

Kiedy¶ kupi³em Profesora Henrego, ale nie uda³o mi siê zrobiæ du¿ych postêpów, bo siê oszukiwa³em. :)

Natomiast pomóg³ bardzo dobre rezultaty daje kurs: [effortlessenglishclub.pl/Effortless_English_Lessons/] (ref link). Wiêcej mo¿na poczytaæ o nim tutaj: [effortlessenglishclub.pl/tag/power-english-lesson/]

Kurs jest przeznaczony dla osób, które chc± swobodnie i pewnie komunikowaæ siê po angielsku.

W moim ¿yciu najgorszym kursem, by³ szko³a. Uczy³em siê 6 lat niemieckiego, mia³em 5, zlicza³em s³ówka na 5 i naprawdê je umia³em, klasówki z gramatyki te¿ na 5, a potem pojecha³em do niemieckiego i nie umia³em powiedzieæ, ani jednego s³owa. pora¿ka.

Zmieniony przez - Camillus2 w dniu 2012-10-15 22:58:43

INSOMNIA
 Wys³ana - 16 pa¼dziernik 2012 03:21      [zg³oszenie naruszenia]

"kupilem", pobawilem sie przez chwile, nudna straszna, te sluchanki sa banalne, to raczej dla poziomu a2/b1

to chyba pobawiles sie jedynie w te zgadywanki a/b/c

phobeus
 Wys³ana - 16 pa¼dziernik 2012 20:35      [zg³oszenie naruszenia]

przerobilem caly jeden rozdzial, od odkrywanek, filmikow itp.

Otokonoko
 Wys³ana - 21 pa¼dziernik 2012 13:17      [zg³oszenie naruszenia]

¦ci±gn±³em sobie SITE niemiecki. Czy tylko mi siê wydajê, ze te dialogi s± jako¶ strasznie nudne? Gdy dwa lata temu pisa³em maturê z niemieckiego nauczy³em siê do¶æ du¿o s³ówek. Wystarczaj±co aby ogl±daæ seriale niemieckie z niemieckimi napisami. Pó¼niej nie mia³em zbyt du¿o do czynienia z tym jezykiem, wiêc chcia³em go sobie powtórzyæ. Jezu jak ten lektor z SITA mówi jako¶ dziwnie. W jakim¶ nie ludzkim tempie wymawia ka¿de zdanie. Dwa razy wys³ucha³em po dwie lekcje i czu³em siê dziwnieNie wiem czy to dlatego, ¿e to kurs dla pocz±tkuj±cych. Przewa¿nie staram siê kupowaæ kursy legalnie, ale cieszê siê, ze z Sit± tego nie zrobi³em.
A Wy jakie do czynienia macie z Sit± od niemieckiego? Korzystali¶cie te¿ z tych dziwnych okularów ,,wprowadzaj±cych w stan relaksu" ?
------------------------
Zasmuci³em siê t± nisk± ocen± ,,Blondynki na jêzykach". Podczas porz±dków znalaz³em a¿ dwie czê¶ci: do angielskiego brytyjskiego(niez³a jest ró¿nica miêdzy lektorem brytyjskim, a amerykañskim) i niemieckiego

Zmieniony przez - Otokonoko w dniu 2012-10-21 13:30:05

Pan ¦mieræ
BARON
 Wys³ana - 21 pa¼dziernik 2012 18:05      [zg³oszenie naruszenia]

Ten lektor z SITA specjalnie tak mówi, ¿eby Ciê wprowadziæ w trans Ogólnie szkoda na to kasy, to pic na wodê.

Veni, Vidi, Banni!%-)

Ekspert -
[Powiadom mnie, je¶li kto¶ odpowie na ten artyku³.]

Odpowiedzi jest na 8 stron.   | nastêpn±

Wybierz stronê:  
Przegl±d tygodnia

Kursy/programy/ksi±¿ki do samodzielnej nauki jêzyków obcych

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8