FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 1630 razy ¬

ROZRYWKA | Prawo i Ekonomia
Kwaśniewski jedzie do Rosji 
[powiadom znajomego]    
Autor "Kwaśniewski jedzie do Rosji"   

Crombie
 Wysłana - 27 wrzesień 2004 19:00       

Przeniesiona przez Crombie z działu 'Nasze zdjęcia'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Prezydent A Kwaśniewski jutro rozpocznie dwudniową podróż do Rosji - podala PAP - Zapowiedział, że stona polska gotowa jest do "rozmów w sprawach trudnych" - energetyki i śledztwa katyńskiego, które chce umorzyć rosyjska prokuratura wojskowa. Czy myslicie ze z tej wizyty cos wyniknie??

MARIO PUZO - "GodFather" - My Bible
mafia.heyah.poSiTiFni.LeFy.Slang.pl - Szef mafii
Ojciec Chrzestny swojej mafii i Blinka
MODERATOR Działu Polityka...;-)

Daer
 Wysłana - 27 wrzesień 2004 20:10      [zgłoszenie naruszenia]

Chciałbym, by coś z Katyniem ruszyło na przykład.. Ale tak szczerze, to wątpie by coś ta wizyta dała. Sam fakt jak "hucznie" w Polsce obchodzono 17 września wiele mówi..

[foty.ifd.pl/sb.asp?w=520&p=2/images2009/20090826172846.jpg] :-D

Znawca -

Crombie
 Wysłana - 29 wrzesień 2004 13:09      [zgłoszenie naruszenia]

Mówi wiele, nazbyt wiele, jednak ludzie nie przywiązują do tego uwagi - przykład - zainteresowanie tym tematem...

MARIO PUZO - "GodFather" - My Bible
mafia.heyah.poSiTiFni.LeFy.Slang.pl - Szef mafii
Ojciec Chrzestny swojej mafii i Blinka
MODERATOR Działu Polityka...;-)

Helevorn
 Wysłana - 29 wrzesień 2004 17:29      [zgłoszenie naruszenia]

Wyjazdy zagraniczne naszym politykom zdarzaja sie tak czesto ze trudno zeby kazdy sie interesowal kolejna 2 dniowa wizyta naszego prezydenta w Rosji (w ciagu 4 lat to bodajze byla 7 wizyta...). Zreszta i tak wyszlo tak jak wszyscy sie spodziewali: Kwasniewski nic nie zalatwil a jeszcze polskim mediom sie dostalo..

Były moderator Polityki i Seksu

Ronowicz
 Wysłana - 30 wrzesień 2004 13:39      [zgłoszenie naruszenia]

Ciekawe co sobie mysli putin-imperialista gdy Kwasnieweski jedzie do rosji: "100 lat temu kraj na wisla byl nasza wlasnoscia a ten przyjezdza i mi sie wozi"
"20 lat temu jego zwierzchnicy byli pieskami mojego kraju" , "a ten przyjezdza mi tutaj i pieprzy o katyniu ", "Swietlana trzymaj mnie bo zaraz wydam rozkaz przy ktorym ten katyn bedzie niczym".

Zmieniony przez - Ronowicz w dniu 2004-09-30 13:40:16

...Szara Eminencja...

Ronowicz
 Wysłana - 30 wrzesień 2004 13:43      [zgłoszenie naruszenia]

A wracajac to swiata realnosci. Zastanawiam sie czy bdziemy mieli nastepnego prezdyenta ktory bedzie umial nawiazac dialog z rosja. Kwasniewiski, nie da sie ukryc, to co dalo sie zalatwic to zalatwil, to czego nie zzalatwil, popieram slowa osoby ktora napisala to na forum - ROsja nie przeprosila sie za stalinizm a co dopiero nas za katyn.

...Szara Eminencja...

INSOMNIA
 Wysłana - 30 wrzesień 2004 15:19      [zgłoszenie naruszenia]

Chyba raczej pytanie powinno brzmiec: czy Rosja bedzie w stanie nawiazac z nami dialog?

Kicius
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 30 wrzesień 2004 16:09      [zgłoszenie naruszenia]

Rosja, z nami?

Jesteśmy dla nich pionkiem, biednym malutkim kraikiem, zadupiem.
Dawno dogadali się za naszymi plecami np. z Niemcami.

Dopóki nie zrozumiemy, że państwa w polityce kierują się tylko własnym interesem, a nie interesem Polski to w ogóle o żadnym dialogu nie może być mowy. Z nikim.

Nie mamy żadnych realnych powodów dla których nasze interesy miały by być traktowane nadrzędnie. A przywoływanie niewielkich zasług, czy dawno poniesionych krzywd - z ww. powodu efektu raczej nie przyniesie.
Średnio zrozumiała krytyka dotycząca Rosji, co jakiś czas przy różnych wydarzeniach pojawiająca się w Polskich mediach, też temu dialogowi nie sprzyja. Bo czy rzeczywiście Polska moralność stoi wyżej?

Szkoda gadać, starujemy do nich z pozycji petenta i trzeba naszyć łaty na kolana. Jak jeszcze nie dziś, to niedługo na pewno.

Ne boją się ni Boga, ni Diabła ni Władzy Radzieckiej

INSOMNIA
 Wysłana - 30 wrzesień 2004 16:25      [zgłoszenie naruszenia]

No wlasnie to chcialem powiedziec powyzszym moim zdaniem. Przelales moje mysli na papier. Wszystko w ich rekach. Warto jeszcze dodac, ze slynna juz niestety wizyta w najwiekszej inwestycji polskiej na terenie Rosji prezydenta Kwasniewiskiego dowodzi jak bardzo rozwinieta jest obustronna (!) wspolpraca handlowa z nimi. Poza tym ostatnie zmiany ustrojowe w Rosji jeszcze bardziej powinny ochlodzic stosunki miedzy naszymi krajami.
Jesli chodzi o temat, u nas prezydent nieoficjalnie niewiele zalatwi w tej sprawie. Oficjalnie moze powiedziec co trzeba i tyle...

Ronowicz
 Wysłana - 30 wrzesień 2004 20:40      [zgłoszenie naruszenia]

Alez panowie, ja sie z wami zgadzam mi chodzi wogole o nawiazanie dialogu, jego rozpoczecie. Jest to oczywiste ze kraj taki jak rosja , nie bedzie sie z nami liczyc pod kazdym wzgledem. Raz ze nie czuja takej potrzeby, raz ze nie musza. Co my na dobra sprawe jestesmy w stanie im zagwarantowac oprcz zbytu na gaz ? Zgadzam sie. Male panstewko nad wisla. Ot zwykla prowincja ktora sie od nich odlaczyla w ich mniemaniu.

...Szara Eminencja...

INSOMNIA
 Wysłana - 30 wrzesień 2004 20:58      [zgłoszenie naruszenia]

Zbyt na rope

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Kwaśniewski jedzie do Rosji

Strony: 1 2