To co Methos napisał nt. ewentualnego oszustwa nawet mnie przekonują...
Ale z drugiej strony w NASA nie pracują debile po zawodówce tylko świetnie wykształceni fachowcy i nie wydaję mi się żeby mogli popełnić błędy w takich elementarnych sprawach jak oświetlenie czy brak gwiazd
A teraz całą prawda o sondzie Pathfinder!
Na Discovery bodajże zimą 2007 było cały dzień o tym na początek doszukiwali sie tak zwanego FAKE,tak z 4 godzinki może 5 wszystko od startu do lądowania było podwarzane.Potem Wszystko zaczeli analizować i doszli do faktu że fake nie ma w 101% na wszystko było wyjaśnienie jedyne nadczym się zastanawiali to nad zdjęciem bez gwiazd no ale po dłuższym czasie znaleziono i wytłumaczenie ( nie pamiętam dokładnie co )
Po obejrzeniu tego programu byłem pewien że lądowanie było, a tak w ogóle po co mieli by oszukiwać, jakie kożyści by z tego mieli?
pzdr0 . Drunk
sog za temat.
Zmieniony przez - Drunken w dniu 2008-06-15 17:48:01
W studiu gdzieś w USA (Nevada ?) nakręcono fałszywe lądowanie (stąd zdjęcia do teorii spiskowej które przemawiają za tym że to fałsz?). Fałszywe lądowanie kręcono by mieć materiał o udanym lądowaniu w razie faktycznego niepowodzenia misji (takie zabezpieczenie). Jednak lądowanie ponoć się udało (prawda?) ale ludzi którzy brali udział w fałszowaniu systematycznie likwidowano (CIA) by nikt nic nie sypnął. Ktoś jednak uniknął tego losu i zdołał się podzielić tymi informacjami (a potem chyba też zginął w niewyjaśnionych okolicznościach).
Prawda to albo i nie.
Ja osobiście nie wierze ani w lądowanie udane ani w mistyfikacje tego. Było jak było i prawdopodobne 100% prawdy nigdy nie poznamy.
Nikt nie poruszył jeszcze tego jak astronauci dotarli na ziemię. Międzynarodowe radary widziały jak kapsuła z astronautami była w naszej atmosferze więc w tej kwestii nie da się zrobić wałka. Ale spiskowcy i na to mają teorie. Kapsułę z astronautami wyniósł w powietrze samolot transportowy i stamtąd została spuszczona.
(nie umiem edytować postów albo się nie da)
pozywka dla naiwnych te podwarzania ladowania(co ty synku jadasz.. ) U ruskich tez jest wiele mistycznych tajemnic,np. na Syberii ludzie o wzroscie po 3m no ale jak oni sie wozili takimi furami jak ta, to nie dziwne ze ludzie mysleli ze czary i magia .
co do tego oswietlenia to na ksiezycu powinny byc 2 zrodła swiatla a nie jeden , gdyby bylo jedno to wtedy by było dziwne
Bo jak ktos tam pisał na ksieżycu nie ma atmosfery stad 2 źródła światła (słonce i ziemia jako 2 zrodło)