FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 164562 razy ¬

ROZRYWKA | Zjawiska niewyjaśnione, nauka i historia
Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz 
[powiadom znajomego]    
Opcja Wyniki Głosuj
Wierzę że człowiek wylądował na księżycu 
Nie wierzę w lądowanie 
Nie mam zdania.... 
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
Autor "Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz"   

Absinth
 Wysłana - 15 czerwiec 2008 15:25      [zgłoszenie naruszenia]

To co Methos napisał nt. ewentualnego oszustwa nawet mnie przekonują...
Ale z drugiej strony w NASA nie pracują debile po zawodówce tylko świetnie wykształceni fachowcy i nie wydaję mi się żeby mogli popełnić błędy w takich elementarnych sprawach jak oświetlenie czy brak gwiazd

A teraz całą prawda o sondzie Pathfinder!

"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad." Benjamin Franklin
Książę Ciemności, umyj mi nogi!

Drunken
 Wysłana - 15 czerwiec 2008 17:46      [zgłoszenie naruszenia]

doszukujemy się nie potrzebnych faktów nie raz było to podważane ale zawsze udowadniano że lądowanie było.
Na Discovery bodajże zimą 2007 było cały dzień o tym na początek doszukiwali sie tak zwanego FAKE,tak z 4 godzinki może 5 wszystko od startu do lądowania było podwarzane.Potem Wszystko zaczeli analizować i doszli do faktu że fake nie ma w 101% na wszystko było wyjaśnienie jedyne nadczym się zastanawiali to nad zdjęciem bez gwiazd no ale po dłuższym czasie znaleziono i wytłumaczenie ( nie pamiętam dokładnie co )
Po obejrzeniu tego programu byłem pewien że lądowanie było, a tak w ogóle po co mieli by oszukiwać, jakie kożyści by z tego mieli?

pzdr0 . Drunk

sog za temat.

Zmieniony przez - Drunken w dniu 2008-06-15 17:48:01

Rozbujnicy Z Piaskownicy'

Alfa88
 Wysłana - 8 wrzesień 2008 00:40      [zgłoszenie naruszenia]

Dorzucę coś do tematu.
Jakiś czas temu był bodajże na TVP 2 dokument o lądowaniu.
W studiu gdzieś w USA (Nevada ?) nakręcono fałszywe lądowanie (stąd zdjęcia do teorii spiskowej które przemawiają za tym że to fałsz?). Fałszywe lądowanie kręcono by mieć materiał o udanym lądowaniu w razie faktycznego niepowodzenia misji (takie zabezpieczenie). Jednak lądowanie ponoć się udało (prawda?) ale ludzi którzy brali udział w fałszowaniu systematycznie likwidowano (CIA) by nikt nic nie sypnął. Ktoś jednak uniknął tego losu i zdołał się podzielić tymi informacjami (a potem chyba też zginął w niewyjaśnionych okolicznościach).

Prawda to albo i nie.
Ja osobiście nie wierze ani w lądowanie udane ani w mistyfikacje tego. Było jak było i prawdopodobne 100% prawdy nigdy nie poznamy.

Sierżant Stodenko

Alfa88
 Wysłana - 8 wrzesień 2008 16:56      [zgłoszenie naruszenia]

Nikt nie poruszył jeszcze tego jak astronauci dotarli na ziemię. Międzynarodowe radary widziały jak kapsuła z astronautami była w naszej atmosferze więc w tej kwestii nie da się zrobić wałka. Ale spiskowcy i na to mają teorie. Kapsułę z astronautami wyniósł w powietrze samolot transportowy i stamtąd została spuszczona.

(nie umiem edytować postów albo się nie da)

Sierżant Stodenko

slaweh
 Wysłana - 11 listopad 2008 08:50      [zgłoszenie naruszenia]

w zasadzie to trudno powiedzieć czy to prawda czy nie. Może doczekamy się kiedyś wyjaśnienia

robie swoje, ryzyko jest Moje.

ludzie niepijący są zupełnie inni niż ja %-)

cyki10
 Wysłana - 1 grudzień 2008 18:40      [zgłoszenie naruszenia]

bez wątpliwości

gokacy
WARIAT
 Wysłana - 1 grudzień 2008 19:09      [zgłoszenie naruszenia]

pozywka dla naiwnych te podwarzania ladowania(co ty synku jadasz.. ) U ruskich tez jest wiele mistycznych tajemnic,np. na Syberii ludzie o wzroscie po 3m no ale jak oni sie wozili takimi furami jak ta, to nie dziwne ze ludzie mysleli ze czary i magia .

[http://www.joemonster.org/filmy/11472/Pojazd_ekstremalnie_terenowy]

Piłsudczyk.

Bl3
 Wysłana - 2 grudzień 2008 17:21      [zgłoszenie naruszenia]

co do tego oswietlenia to na ksiezycu powinny byc 2 zrodła swiatla a nie jeden , gdyby bylo jedno to wtedy by było dziwne
Bo jak ktos tam pisał na ksieżycu nie ma atmosfery stad 2 źródła światła (słonce i ziemia jako 2 zrodło)

Gdy będę szedł doliną cienia śmierci,
nie ulęknę się przed złem, bo jestem najtwardszym skurwysynem w dolinie

druzja13
 Wysłana - 19 styczeń 2009 13:53      [zgłoszenie naruszenia]

Cienie różnej długości to faktycznie powalający dowód

szowar
 Wysłana - 23 styczeń 2009 15:33      [zgłoszenie naruszenia]

Lądowanie nie byłą mistyfikacją jak ktoś wcześniej napisał za duże ryzyko w oczach całego świata. Szczegulnie że szpiedzy Ruscy nie spali przy takiej akcji.

Wolę umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 71 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71