Autor |
"Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz" |
|
Mozxc
|
|
osły jestescie?? jakis idiota sie czepił fotek i myslisz za wała zrobili |
 |
|
|
kumalg
|
|
|
|
Klejcun
|
Win Dizel
|
|

przeczytales nazwe dzialu ? tajemnice nauki a nie pseudonauki
Zmieniony przez - Klejcun w dniu 2009-02-14 15:15:42
|
|
tylus
|
HAKER
|
|
Lądowanie - prawda. Jak ktoś wcześniej napisał, przed ruskimi by mistyfikacji nie ukryli. |
 |
|
|
CTA
|
bluesuit
|
|
to nie była mistyfikacja na 100%
oglądałem ostatnio na discovery "pogromców mitów" i próbowali wszystkich tricków rzekomo użytych w mistyfikacji
skakanie w zwolnionym tempie z elastycznymi linami podciągającymi do sufitu było o wiele mniej nienaturalne niż ruchy w nieważkości
odcisk stopy w próżni bez problemu utrzymywał się w pyle (na suchym piasku na plaży się nie utrzymuje się właśnie ze względu na ziemską grawitację)
flaga w próżni faluje o wiele bardziej intensywnie i dłużej przy najmniejszym ruchu niż w atmosferze ziemskiej
nie pamiętam co tam jeszcze było, ale ogólnie pierwsze lądowanie na księżycu absolutnie nie było mistyfikacją,
wymyślili ją ludzie szukający sensacji, którzy wierzą w nagrania jak krowy kopulowały z zielonymi ludzikami  |
 |
|
|
Spichris
|
|
|
|
xami
|
forumzn.katalogi.pl
|
|
Tam nie odsyłaj, przecież możesz tu dowodzić swoich racji
Mój syn lata samolotem. A jego syn będzie jeździł na wielbłądzie. |
Specjalista -
 |
|
|
Revan17
|
Jedi
|
|
co do lądowania, to nie mam sprecyzowanego zdania, ale nie wydaje się wam to dziwne, że od tamtej pory nikt nie próbował tego powtórzyć? Było masę projektów jakiś baz księżycowych, a teraz się nic o tym nie słyszy.
|
CTA
|
bluesuit
|
|
że co?
przecież lądowań było więcej niż 1
a baza jest tylko nie księżycowa, a w przestrzeni |
 |
|
|