FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 164553 razy ¬

ROZRYWKA | Zjawiska niewyjaśnione, nauka i historia
Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz 
[powiadom znajomego]    
Opcja Wyniki Głosuj
Wierzę że człowiek wylądował na księżycu 
Nie wierzę w lądowanie 
Nie mam zdania.... 
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
Autor "Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz"   

xami
forumzn.katalogi.pl
 Wysłana - 20 lipiec 2009 15:44      [zgłoszenie naruszenia]

to tylko raz byli?

program Apollo

Apollo 201 26 lutego 1966 Pierwszy start rakiety Saturn IB, test balistyczny kapsuły Apollo
bezzałogowy
Apollo 203 5 lipca 1966 Pierwszy lot orbitalny rakiety Saturn IB, bez kapsuły Apollo
bezzałogowy
Apollo 202 25 sierpnia 1966 Test balistyczny kapsuły Apollo
bezzałogowy
Apollo 1 (27 stycznia 1967)
bez startu Katastrofa w czasie treningu, śmierć załogi
Virgil Grissom, Edward White, Roger Chaffee
Apollo 4 9 listopada 1967 Pierwszy start rakiety Saturn V, lot próbny statku Apollo
bezzałogowy
Apollo 5 22 stycznia 1968 lot próbny statku LM
bezzałogowy
Apollo 6 4 kwietnia 1968 Drugi próbny start rakiety Saturn V
bezzałogowy
Apollo 7 11 października 1968 Pierwszy start załogowy rakiety Saturn IB. Testy na orbicie okołoziemskiej
Walter M. Schirra, Donn Eisele, Walter Cunningham
Apollo 8 21 grudnia 1968 Pierwszy start załogowy rakiety Saturn V, oblot Księżyca
Frank Borman, James Lovell, William Anders
Apollo 9 3 marca 1969 Testy LM na orbicie okołoziemskiej
James McDivitt, David R. Scott, Russell L. Schweickart
Apollo 10 18 maja 1969 Testy LM na orbicie okołoksiężycowej, zbliżenie do Księżyca na 14 km
Tom Stafford, John W. Young, Eugene Andrew Cernan
Apollo 11 21 lipca 1969 Pierwsze lądowanie na Księżycu
Neil Armstrong, Edwin Aldrin, Michael Collins
Miejsce lądowania: Mare Tranquillitatis
Apollo 12 14 listopada 1969 Lądowanie w pobliżu sondy Surveyor 3, która wylądowała w 1967
Charles Conrad, Richard F. Gordon, Alan L. Bean
Miejsce lądowania: Oceanus Procellarum
Apollo 13 11 kwietnia 1970 Wybuch w module napędowym statku Apollo, powrót bez lądowania na Księżycu
James A. Lovell, John L. Swigert, Fred Haise
Apollo 14 31 stycznia 1971 Shepard gra w golfa na Księżycu
Alan Shepard, Stuart A. Roosa, Edgar D. Mitchell
Miejsce lądowania: Fra Mauro
Apollo 15 26 lipca 1971 Pierwsza misja z pojazdem LRV
David R. Scott, James B. Irwin, Alfred M. Worden
Miejsce lądowania: Hadley Rinne
Apollo 16 16 kwietnia 1972 Pierwsze badanie wyżyny księżycowej, użycie kamery ultrafioletowej, Lunar Rover
John W. Young, Thomas K. Mattingly, Charles M. Duke
Miejsce lądowania: Descartes
Apollo 17 7 grudnia 1972 Ostatnie lądowanie na Księżycu, Lunar Rover
Eugene Andrew Cernan, Ronald E. Evans, Harrison H. Schmitt
Miejsce lądowania: Taurus-Littrow

więcej na
[pl.wikipedia.org/wiki/Program_Apollo]

Yonaguni [http://www.insomnia.pl/Yonaguni-t192003.html]
Ładne dziewczyny z orkiestr dętych robią dobrze partiom politycznym.
Mój ojciec jeździł na wielbłądzie. Ja jeżdżę samochodem.
Mój syn lata samolotem. A jego syn będzie jeździł na wielbłądzie.

Specjalista -

Krisuuu
 Wysłana - 20 lipiec 2009 20:39      [zgłoszenie naruszenia]

To zdarzenie niektórzy chyba na siłę chcą określić jako mistyfikacja. Ja osobiście uwielbiam "takie" sprawy, ale jest także wiele kontrargumentów ..

Np. Powiedzmy, że tego lądowania nie było naprawdę, ale czy pod koniec lat 60 ludzie obsługiwali "taki" sprzęt, aby to tak realistycznie wyglądało ?

Edit:

"Pomimo że od czasu misji Apollo minęło już ponad 40 lat w czasie których technologia kosmiczna niewątpliwie posunęła się do przodu ludzie nie są w stanie wrócić dziś na Księżyc. Wszelkie plany powrotu człowieka na srebrny glob wybiegają w przyszłość o co najmniej dekadę i z każdym rokiem odsuwane są dalej w przyszłość."

Taki tekst jest na wikipedii.. Dlaczego ludzie nie mogą lecieć w kosmos ?

Zmieniony przez - Krisuuu w dniu 2009-07-20 21:37:49

Aano
 Wysłana - 20 lipiec 2009 21:59      [zgłoszenie naruszenia]

Jedno mnie tylko dziwi - dlaczego nie zostało to zdemaskowane np przez Ruskich od ręki?? Może jakość kamer kiepska wiec kosmos z gwiazdami ciemny... Ale cienie, ślady i ten kask widać, kurczaki. To Ruskie takie niekumate? W koncu sami takie rzeczy robili

Aano

Krisuuu
 Wysłana - 20 lipiec 2009 23:11      [zgłoszenie naruszenia]

Aano - po pierwsze na razie nie wiemy czy zostało to zdemaskowane ;) a po drugie jeśli naprawdę tak było, to tylko świadczy o tym, że amerykanie byli bardziej bezczelni.. Ruscy mieli honor i klasę. Bez żadnych sztuczek, chcieli podbić kosmos

andreeeTHC
 Wysłana - 21 lipiec 2009 01:51      [zgłoszenie naruszenia]

jak ktos napisal wczesniej czy to lądowanie było prawdziwe czy nie można sobie gdybać i mówić że to i tamto ale prawda jest taka że większość kupi to co maszyna medialna mu wpoi a wpływy rządu na media w tamtych i zresztą w dzisiejszych czasach jest olbrzymia- nie stoje w tym momencie po zadnej stronie jezeli chodzi o pierwsze lądowanie na księżycu; jeżeli są jakieś niewygodne fakty to się je zataja, lub sie o nich nie mowi. Tutaj nie mamy możliwości weryfikacji tego czy to prawda bo nawet jeśli zdjęcia były sfingowane to opinia publiczna nie dopuściłaby do tego żeby taki pogląd zapanował- czy nie mam racji? Może i głupi przykład tego co na mowia media- WTC- 11 wrzesien duzo jest teori jezeli chodzi o ten atak i jest kilka pewniaków o których media mało co się wypowiadają a jak już to w kontekscie teorii spiskowej- np czemu w dzien ataku w żadnym z obydwu budynków nie było nikogo pochodzenia żydowskiego?? Bin Laden był za pan brat z żydami i wysłał jednemu z nich eske ze jutro robi bum i zeby wzial sobie urlop??
A jak już znajdzie się ktoś kto ma niezbite kompromitujące dowody a w gre wchodza setki miliardów dolarów to nie sądze że dużym problemem jest wymazanie tego czlowieka... Może i daleko posunięta teoria ale moim zdaniem różne przekręty w naszej historii 20wieku były i takie rzeczy są możliwe

fuck the system

Krisuuu
 Wysłana - 21 lipiec 2009 02:19      [zgłoszenie naruszenia]

z WTC to przesada ..

Odpowiedzcie mi na to pytanie:

"Pomimo że od czasu misji Apollo minęło już ponad 40 lat w czasie których technologia kosmiczna niewątpliwie posunęła się do przodu ludzie nie są w stanie wrócić dziś na Księżyc. Wszelkie plany powrotu człowieka na srebrny glob wybiegają w przyszłość o co najmniej dekadę i z każdym rokiem odsuwane są dalej w przyszłość."

Taki tekst jest na wikipedii.. Dlaczego ludzie nie mogą lecieć w kosmos ?

Klejcun
Win Dizel
 Wysłana - 21 lipiec 2009 09:24      [zgłoszenie naruszenia]

np czemu w dzien ataku w żadnym z obydwu budynków nie było nikogo pochodzenia żydowskiego??

gdzie to uslyszales ? w spiskowym filmiku typu "In plane site" ktoremu uwierzyles na slowo nie sprawdzajac innych zrodel ?? pzreciez to jest klamstwo do kwadratu a ty lyknales to jak gabka wode. Widzisz ? na tym polegaja teorie spiskowe, ludzie uwierza w belkot jednego zrodla, moze dwoch, a nei skonfrontuja tego z innymi zrodlami, nie sprawdza sami. Na takich jak ty wlasnie tacy ludzie jak Alex Jones trzepia kase.

co do ladowania: tabcin, pojechales czemu mnie to nie dziwi, 99 % ludzi wierzacych w spisek mysli, ze ludzie tylko raz mieli leciec na ksiezyc. Dlaczego tak mysla ? bo pan w spiskowym filmiku albo artykule tak napisal. Jak mozna dac sieoglupic filmikom zrobionym dla tepych amerykanow, co nie wiedza nawet kto to byl Hitler.

Zmieniony przez - Klejcun w dniu 2009-07-21 09:31:36

Nie piszczie do mnie nic na PW bo nie sprawdzam tego maila.

spokofilom
 Wysłana - 21 lipiec 2009 10:25      [zgłoszenie naruszenia]

Tytuł wątku brzmi: Lądowanie na Księżycu... prawda czy fałsz
Czyli co ?
Sądzicie że ci Żydzi to ten spisek z Księżycem, to też ich robota ?
No bo co do WTC to wiem, że to Dablju z Condolizą tam te ładunki podkładali nocą.
Ale jak nocą - to pewnie Condoliza, bo jej mniej widać ... było.
No ale mieliśmy pisać o Księżycu ... chyba ??

Methos
 Wysłana - 21 lipiec 2009 12:11      [zgłoszenie naruszenia]

mówimy o księzycu, nie o WTC - trzymac sie tematu!!!!

Krisuuu
 Wysłana - 21 lipiec 2009 12:27      [zgłoszenie naruszenia]

Odpowiedzcie mi na to pytanie:

Taki tekst jest na wikipedii.. Dlaczego ludzie nie chcą lecieć w kosmos ? I czy był jakiś Rusek na księżycu ?

Zmieniony przez - Krisuuu w dniu 2009-07-21 12:27:45

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 71 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71