"Nie wspomnę już o psychologii - Jak zachowuje się kłamca, który przeczy faktom."
to idzie w obie strony ale nasza ma racje :P
mozesz mi wytlumaczyc jak to mozliwe ze przez taki dlugi czas nie ma niezbitych dowod na Twoja teorie (ze ladowania nie bylo) ze przez tyle lat nikt sie nie wygadal nic nie wycieklo ze caly swiat zostal oszukany przez USA nawet ZSRR ktore im caly czas zagladalo przez ramie i NAGLE przychodzi XXI wiek znajduja sie medrcy i mowia to co mowia.
Nie wiem czy zauwazyles ale wieksze czy mniejsze "zorganizowane grupy przestpecze" w koncu wpadaja bo jest wyciek/kapus a tutaj nadal nic
jak to mozliwe?
az tak sie zgrali i tak im sie udalo zatrzec wszyskie slady noi zyc w klamstwie?
uwazasz ze z tamtej ekipy nikt by nie sypnal za pare milinow?
mysle ze nawet wiecej by im ZSRR oraz podobne mu mmocarstwa zaoferowaly za takie info ktore Ty teraz porbojesz na sile znaleźć chociaz caly czas nie mozesz
Ach Cienkas - opowiadasz jak ślepy o kolorach.
Fakty są takie że:
- furmanki rzadko latają poza grawitacja ziemską, (no chyba że woźnica bardzo ...nadużył),
- moduł księżycowy służył do lądowania na Księżycu a nie do posiedzeń,
- fotele lotnicze ,(jak sama nazwa wskazuje), używane są w przemyśle lotniczym,
- o zdjęciach panoramicznych powinieneś jeszcze trochę ...poczytać, (tu znajdziesz ABC o takich zdjęciach):
[http://www.fotoporadnik.pl/panorama-en.html] ,
- wygląda na to że za wcześnie porzuciłeś kredki na rzecz komputerowych programów do malowania,
Kłamcy którzy przeczą faktom, zwykle są nieukami i niewiele wiedzą na temat tych faktów, ale usiłują dorobić sztuczne dowody i przekonać do nich innych nieuków.
Zaczynam podejrzewać Cienkas, że Ciebie nie interesuje prawda na temat ludzi na Księżycu.
Wygląda na to że Ty desperacko usiłujesz dorobić ideologię do głupot jakich się naczytałeś na stronach zawodowych oszustów moonhoaxu.
To się nikomu nie udało przez ponad 40 lat, więc nie wróżę Ci sukcesu.
Spoko........
Chciałbym zobaczyć twoją reakcję w sytuacji,
kiedy zostaniesz zaproszony na kawior i zorientujesz się w końcu, że Cię częstują kaszanką.
A tu jakiś płatny dupek z boku, powie Ci, że nie powinieneś spodziewać się kawioru bo kawior leży w lodówce w temp. -17 C na pierwszej półce i nie jest do jedzenia tylko do leżenia.
Nie mam pojęcia Czy uda mi się odpowiedzieć Ci na pytanie - Jak to możliwe?
Powiem tak, w czwartej klasie podstawówki na geografii nauczycielka puściła nam film z lądowania, który miała nagrany na magnetowidzie (pamiętasz takie urządzenie)
Wróciłem do domu i mówię do ojca, że to ściema, że start z księżyca jet zrobiony jak loty rakietą Misia Korangola. Ojciec na to, pewnie ściema, a kogo to obchodzi.
Tak naprawdę ludzie nie mają czasu zastanawiać się nad tym czy ktoś tam był czy nie.
Mi też za przekonywanie Ciebie nikt nie płaci, dlatego nie będę Cię przekonywał, podałem jedynie wątpliwości które są związane z tym wielkim wydarzeniem.
Wszystko jest kwestią zaufania. "Zaufanie może Cię zgubić lub ocalić".
Mój dziadek który myślał, że z księżyca to można na spadochronie skoczyć na ziemię, ma świetne powiedzenie na takie sytuacje. Mawia, że głupi się nie pozna a mądry powie, że tak musi być.
Ilu ludzi zastanawia się nad fenomenem wielkości kątowej słońca i księżyca??
Tyle samo rozumie co to znaczy polecieć na księżyc.
Ilu ludzi zastanawia się nad fenomenem wielkości kątowej słońca i księżyca??
Tyle samo rozumie co to znaczy polecieć na księżyc.
I tacy ludzie najlatwiej nabieraja sie na filmiki spiskowe na youtubie, bo zeruje sie na ich niewiedzy, a jeden z drugim na wlasna reke sam juz niczego nie sprawdzi, tylko lyknie kazdy stek bzdur jak pelikan. Ludzie lubia myslec, że inni sa glupsi od nich, szczegolnie jezeli inni milcza na ten temat.
Zmieniony przez - Klejcun w dniu 2010-01-23 20:27:13
Tobie się chyba również wydaje że "Bitwa pod Grunwaldem" Matejki, to powinna wisieć na płocie żeby każdy kto nie wierzy że to oryginał mógł sobie zeskrobać trochę farby i w domu zrobić ekspertyzę, mieszając ją z octem i sokiem z ogórków.
"Mona Lisa" zaś, powinna chodzić z kółkiem różańcowym od chałupy do chałupy, coby każdy mógł ją dobrze zbadać czy to nie oszustwo jakieś.
Ty zupełnie nie zdajesz sobie sprawy z wartości tych eksponatów z Księżyca i ich delikatności.
NASA jest agencja rządową i wisi jej czy jakieś nieuki rozumieją coś z jej dokonań, czy nie.
Natomiast ja drążę ten temat w sieci, bo jest mi zwyczajnie wstyd, że naśmiewamy się z niezbyt rozgarniętych przeciętnych Amerykanów a sami jesteśmy w kwestii spisków , znacznie od nich ... GŁUPSI !
W żadnym innym kraju nie ma tylu nieuków i to niestety ... młodych.
Wiem że tego nie zmienię, ale przynajmniej próbuję.
fonky73 - a kogo to obchodzi czy dla ciebie coś o czym nie masz bladego pojęcia, to kit czy inna ściema.
Jakbyś chciał się u uczyć to wiedział byś coś tam o fizyce, optyce, logice itp. i wtedy to mógłbyś nawet wysunąć jakiś argument na poparcie opcji spisku.
A tak to co wiesz ? Że Francuzy jedzom żaby ??
Ze co? Ignorancie, jak mozesz oceniac kim ja jestem i jakie moge miec pojecie o nauce? W tej sprawie mam takie zdanie, co nie zmienia faktu ze mozna przedstawic przerozne argumenty (sfałszowane lub nie), ktore by potwierdziły lądowanie na Ksiezycu. Mnie to akurat nie obchodzi. Forum jest po to by wyrazac wlasne zdanie, a jesli nie tolerujesz tego, to nacisnij alt + f4.
Aha, moglbym przytoczyc co studiuje ale to i tak nie zmieni tego, ze wg Ciebie kazdy w Internecie jest małoletnim głąbem bez szkoły
fonky73 - dowiedz się najpierw co oznacza słowo "ignorancja", zanim go użyjesz a wtedy będziesz potrafił zastosować go we właściwym kontekście.
Nie bardzo mnie interesuje kim jesteś i jakie masz pojecie o nauce, zwłaszcza że nie wiadomo jaką naukę masz na myśli.
Jesteśmy na forum dyskusyjnym, a dyskusja to z definicji wymiana zdań i argumentów na jakiś temat mająca prowadzić do wspólnych wniosków.
Tutaj dyskutujemy na temat "Lądowanie na Księżycu... prawda czy fałsz".
Jeśli masz jakieś argumenty w tym temacie to je ujawnij, a jeśli, (jak twierdzisz) "ciebie to akurat nie obchodzi" to nie zaśmiecaj forum i ... spadaj z tematu.
A to co studiujesz nie ma żadnego znaczenia