FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 164510 razy ¬

ROZRYWKA | Zjawiska niewyjaśnione, nauka i historia
Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz 
[powiadom znajomego]    
Opcja Wyniki Głosuj
Wierzę że człowiek wylądował na księżycu 
Nie wierzę w lądowanie 
Nie mam zdania.... 
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
Autor "Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz"   

stodolar
 Wysłana - 10 grudzień 2004 13:22      [zgłoszenie naruszenia]

Kłamstwo ma krótkie nogi!
Pozdrawiam!

Methos
 Wysłana - 10 grudzień 2004 13:27      [zgłoszenie naruszenia]

"krótkie nogi" to teoria i w dodatku względna

& stodolar SOG 4 you

Zmieniony przez - Methos w dniu 2004-12-10 13:28:40

MałyWaldus
 Wysłana - 10 grudzień 2004 17:08      [zgłoszenie naruszenia]

No, Methos, kto owiedział, ze nie polecimy? Zbieram zapisy na chętnych do finansowania i testowania rakiety kosmicznej "Insomnia I":) Pisze się ktoś?

Eee... Dupa?

Tweester
 Wysłana - 10 grudzień 2004 18:16      [zgłoszenie naruszenia]

Hmmm nie czytałem tego tematu bo mi sie po prostu nie chciało. Czytałem na ten temat kilka lat temu. Owszem jest wiele "dowodów" na to że lądowanie się nie odbyło.

Ja patrze na to z trochę innej perspektywy. Człowiek ma to do siebie że bardzo chętnie wszystko podważa. Teorie spiskowe powstają w umysłach ludzi o dużej inteligencji. Znajdą kilka szczegółów których uczepią sie jak pies psiego ogona i mogą sie na ten temat rozpisywać aż im sie wkład w długopisie nie skończy (albo tusz w drukarce).

Pamietać trzeba że każda teoria spiskowa to prawie zawsze bestseller w postaci książki. Za tym idą grube zielone papierki. Ludzie lubią czytać takie rzeczy (ja osobiscie też lubię). Po takiej lekturze większosc będzie slepo wierzyć w to co przeczytała - no i powielają schemat dalej. Nawet jesli są to bzdury. Dzisiaj można "udowodnić" wszytsko. Kiedys trafiłem na anglojezyczną strone "stowarzyszenia kwadratowej ziemii". Co najciekawsze było tam tak opisana że gdybym nie wiedział na pewno że ziemia jest okrągła to pewnie bronił bym ich teorii dając sobie rękę uciąć że ziemia to kwadrat. Wystarczy podeprzeć się "naukowymi" metodami a pranie mózgu gotowe.

Niedawno czytałem nt. smierci księżnej Diany. Teorii na temat spisku jest od groma. Podobno sam Bin Laden zlecił jej zabicie. Ktos inny twierdzi że mechanicy zepsuli hamulce. Chociaż nie jest wykluczona wersja o tym że na jezdnię wtargnął książe Karol we wrotkach i podłożył skórke od banana.

Co do lądowania to wierze że było ono prawdziwe. tak jak ktos juz wczesniej napisał kłamstwo ma krótkie nogi. Wątpie by Ameryka w tamtym okresie była zdolna omamić cały swiat. Poza tym straty jakie by poniosła w opinii swiatowej gdyby to lądowanie było kłamstwem były by nieporównywalnie większe niż gdyby się przyznała że jeszcze nie potrafi wysłać człowieka na księżyc. a to już ogromnie ryzyko. Pomyslcie sobie co by pomyslało 500 mln ludzi gdyby okazało się to mistyfikacją?

Methos
 Wysłana - 11 grudzień 2004 09:00      [zgłoszenie naruszenia]

"Pomyslcie sobie co by pomyslało 500 mln ludzi gdyby okazało się to mistyfikacją?"

ja bym to wstawił (zamiast 500 mln) właściwie większośc ludu ziemi...
stąd pisałem ze dalsze kłamstwa były by bardzo mozliwym wyjsciem...

moze i masz rację, moze nie.. tego nikt tam nie wie.. i szczerze zaczynam wątpić ze kiedykolwiek się dowiemy jak było naprawdę...
gdzies wyzej było dopsz napisane, ze co to za problem dla USA przekupic kolejną załogę aby tą flage w końcu postawili...

pozdrawiam

MałyWaldus
 Wysłana - 11 grudzień 2004 14:38      [zgłoszenie naruszenia]

Nie przekupić - wydać rozkaz:)

Eee... Dupa?

MałyWaldus
 Wysłana - 23 grudzień 2004 22:18      [zgłoszenie naruszenia]

Methos, widziałem ostatnio film. Jak wiesz, Apollo 11 zostawił na Księżycu odbłyśnik laserowy(kieruje promień lasera dokładnie do miejsca z którego nadeszły) do pomiarów położenia Ziemi w Układzie Słonecznym. Wysyłali sygnał lasera na Księżyc, a on po kilku sekundach wracał.
Czytałem także, że goście pracujący w radioteleskopie w Wielkiej Brytanii nasłuchiwali(nieoficjalnie) komunikacji z misji Apollo 11, więc Rosjanie mogli zrobic to samo - chyba by narobili krzyku, gdyby mieli chociaż cień podejrzenia, że wyprawa jest sfałszowana. Pozdro.

Eee... Dupa?

quasar
 Wysłana - 26 grudzień 2004 02:37      [zgłoszenie naruszenia]

w kwestii formalnej:

jesli to bylo przedstawienie wierzycie ze ktos (zespol ludzi o olbrzymim budzecie i mozliwosciaciach) zrobilby takie proste bledy, w takiej ilosci?

jesli chdzi o foty tutaj jest wyjasneinie punk po punkcie
[pirlhttp://www.lpl.arizona.edu/~jscotti/NOT_faked/]

po angielsku jak ktos potrzebuje moge przetlumaczyc jakies punkty ale calosci mi sie nie chce

cala strona zreszta Phila Plaitsa jest odpowiedzia na teorie Faktorowcow X
tutaj czesc o ladowaniu ksiezycu:
[http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html]

why so serious?

Methos
 Wysłana - 26 grudzień 2004 09:44      [zgłoszenie naruszenia]

quasar SOG za linki

Helevorn
 Wysłana - 27 grudzień 2004 10:52      [zgłoszenie naruszenia]

Ja ta dalej nie mam wyrobionej opinii. Dzieki quasar za ciekawe linki. Jak widac jeszcze szybko sie nie przekonamy jak to bylo naprawde...

Były moderator Polityki i Seksu

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 71 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71