FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 164552 razy ¬

ROZRYWKA | Zjawiska niewyjaśnione, nauka i historia
Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz 
[powiadom znajomego]    
Opcja Wyniki Głosuj
Wierzę że człowiek wylądował na księżycu 
Nie wierzę w lądowanie 
Nie mam zdania.... 
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
Autor "Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz"   

Game_Boy
 Wysłana - 18 październik 2011 22:40      [zgłoszenie naruszenia]

Daj im miliard $ to z chęcią polecą ponownie.
Teraz nie bardzo opłaca się władować taką kasę po to by zebrać parę skał z księżyca.

Śpij spokojnie aniołeczku [*]

ascent
 Wysłana - 19 październik 2011 06:13      [zgłoszenie naruszenia]

Vogeelz ,
taka "argumentacja" to sprowadzanie dyskusji do poziomu onetu i wp. Po co się publicznie ośmieszać?

spokofilom
 Wysłana - 19 październik 2011 10:57      [zgłoszenie naruszenia]

lądowanie na księżycu to fake
Zdecydowałeś dołączyć do nieuków którym na Księżycu flaga "powiewała" ?

skoro udało im się to w 1969
Udalo się nie tylko w 1969, ale również w 1970, 1971 i 1971, (razem 9 wypraw, z czego 3 na orbitę i 6 na powierzchnie Księżyca).

to dlaczego teraz się boją wysłać tam człowieka?
Kto się boi ?
Jak się nie boisz - możesz sam polecieć - ja Ci to załatwię.
Będziemy potrzebowali tylko na początek kilkudziesięciu miliardów baksów. więc jak je zorgnizujesz to .. daj znać.

Przecież technologia poszła do przodu
Jaka technologia ? Sprecyzuj bo nie wiadomo co masz na mysli !

Wszystkie szczegóły misji ludzi na Księżyc są dostępne dla każdego, więc czemu wolisz powtarzać teorie znanych oszustów, (takich jak Keysing, Percy, Rene, Sibrel czy wielu innych tłukących kasę na naiwnych nieukach), zamiast dowiedzieć się jak było naprawdę ?
Nie ciekawi Cię to ?

ascent
 Wysłana - 19 październik 2011 17:49      [zgłoszenie naruszenia]

Dziś o godz. 21:30 na kanale Discovery Science jest do obejrzenia trzeci odcinek słynnej serii " Moon Machines " w którym będzie mowa o komputerze nawigacyjnym Apollo CSM-LM. Poprzednie dwa odcinki dotyczyły powstania rakiety Saturn V i budowy modułu dowodzenia - Apollo CM. Za tydzień będzie mowa o module księżycowym LM, za dwa tygodnie poznamy jak zbudowano księżycowy kombinezon ciśnieniowy a w ostatnim odcinku będzie mowa o pojeździe księżycowym LRV. Serię dokumentalną "Moon Machines" nagrano z wykorzystaniem wypowiedzi inżynierów i konstruktorów z firm kontraktowych, które wykonywały poszczególne elementy wyposażenia dla programu Apollo. Relacje tych ludzi przeplatane są sekwencjami i zdjęciami dokumentalnymi. "Moon machines" to bardzo interesujące i świeże spojrzenie na program załogowych lotów na Księżyc. Gorąco polecam, szczególnie sceptycznej widowni.

Game_Boy
 Wysłana - 19 październik 2011 18:16      [zgłoszenie naruszenia]

TEN DOKUMENT PEWNIE JEST TAK SAMO PODROBIONY JAK SAMO LONDOWANIE!!!!1111oneoenoen

spokofilom
 Wysłana - 19 październik 2011 18:59      [zgłoszenie naruszenia]

TEN DOKUMENT PEWNIE JEST TAK SAMO PODROBIONY JAK SAMO LONDOWANIE!!!!1111oneoenoen

Tak .. tak - a te 400 tysięcy specjalistów które pracowały dla programu Apollo przekupiono aby nie "puściły pary", że to ściema była.
Game_Boy - a może to Ty jesteś ... "podrobiony" ??

Game_Boy
 Wysłana - 19 październik 2011 19:39      [zgłoszenie naruszenia]

Tak, ja jestem podrobiony, bo mam podkreślenie zamiast spacji między Game, a Boy.

Moja odpowiedź nie była na serio, ja tylko wczułem się w asów tego tematu.

Zmieniony przez - Game_Boy w dniu 2011-10-19 19:39:31

spokofilom
 Wysłana - 20 październik 2011 11:44      [zgłoszenie naruszenia]

No to nieźle się wczułeś Game_Boy, zwłaszcza udało Ci się to ... "L ON DOWANIE".
No i niestety, wczoraj Discovery Science nie pokazało zapowiadanego odcinka " Moon Machines " o komputerze Apollo Guidance Computer AGC).
A szkoda, bo to ciekawy materiał o unikalnym urządzeniu stworzonym przez Massachusetts Institute of Technology, w którym po raz pierwszy wykorzystano układy scalone.
Zamiast tego Discovery Science pokazało materiał o ostatnim locie promu Atlantis, (zresztą też pasjonujący).

ziutkaxd
 Wysłana - 20 październik 2011 16:48      [zgłoszenie naruszenia]

Cienkas
 Wysłana - 24 październik 2011 10:58      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli to [imageshack.us/photo/my-images/51/lmfront.jpg/]
jest prawdziwe
w co wątpię, bo nie montuje się dyszy wylotowej gazów silnika rakietowego poza osią symetri. Wszystkie znane mi konstrukcje rakietowe, napęd mają zamontowany symetrycznie. No ale....????

Ale gdyby miał być prawdziwy, to różowa przestrzeń na załączonym obazku przez żarówę (wybacz, taki masz avatar) jest nieprawdziwa gdyż tuż za pilotami powinna być dysza wylotowa gazów silnika rakietowego. Po obejrzeniu tych rysunków mogę stwierdzić tylko jedno. Albo chłopaki polecieli bez silnika albo taj przestrzeni tam nie było.

Tak jak powiedziałem, im głębiej w las tym więcej drzew.

Kurcze, archiekci na awoich programach tworzą obrazy płynącej cieczy w wygiętych rurach a ja technicznego rzytu modułu nie mogę znaleźć. Gdzie NASA to ma nie wiem.

Połączenie i rozłączenie modułów to także zagadka dla samego Salomona

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 71 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz

Strony: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71