Autor |
"Lądowanie na Ksieżycu... prawda czy fałsz" |
|
mariobros1
|
|
proby podwazenia zdiec nie przekonaly mnie!!!! w przypadku zdiecia z probowka(skad wiadomo ze ten z probowka nie kleczy zbierajac jakies materialy wlasnie do niej????) jezeli chodzi o sama probowke (przeciez wiadomo ze swiatlo zalamuje sie lub skupia w roznych miejscach-probowka jest szklana wiec swiatlo moglo sie skupic akurat z tej strony-zalezy jeszcze od kata z ktorego zostalo wykonane zdiecie)!!! zdiecie z flaga(no coz-jezeli ten z flaga stoi przy zboczu gory to nie ma sily-jego cien musi byc krotszy... radze przeprowadzic male doswiatczonko!!! pozdrawiam
|
rybcio
|
|
Barbara: Czy Amerykanie rzeczywiście wylądowali na Księżycu w 1969 roku?
Enki: A jeśli powiem, że to jest bzdura? Była próba - to fakt! Dwukrotna próba była. Lądowania się nie powiodły. Pierwsza próba, kiedy to - oblatywali Księżyc, chcieli wylądować od drugiej strony - czyli od tej strony ziemskiej. Tam podczas próby lądowania dostrzeżono, że coś się dziwnego dzieje na powierzchni Księżyca. Nie jest tajemnicą, że Księżyc jest w miarę "żywy", bo pod powierzchnią Księżyca znajdują się bazy, ale od drugiej strony ziemskiej. Ci, co zamieszkują tą bazę - nie dopuścili do lądowania. Próby się nie powiodły i musieli zawracać. Dopiero, kiedy przestali się interesować - tak to nazwijmy, drugą częścią Księżyca, pozwolono im wylądować na tej "części martwej". To, co było pokazane ludziom - to były zrobione atrapy na podstawie zdjęć, jakie były zrobione z góry.
[http://www.projekt-cheops.com/sesje/index.php?nr=67]
|
piotrusxtc
|
|
bardzo ciekawe materialy, za ktore oczywiscie sog.
szczerze powiedziawszy nie mam teraz czasu tego wszystkiego przeanalizowac ale juz po pierwszej stronie i fotkach tam sie znajdujacych argumenty przytoczone przez methosa wydaja sie realne. A odnosie panujacej wtedy sytuacji politycznej i napiec z tym zwiazanych wcale bym sie nie zdziwil. Technika kinowa byla juz bardzo zaawansowana zas zaden inny kraj tej dziedziny nie rozwinal na takim poziomie...
Zmieniony przez - piotrusxtc w dniu 2007-06-13 10:53:28
 |
|
|
zyraf333
|
|
czesc znalazłem, dosyć ciekawy film, ...... czy nie uwarzacie ze to studio jest bardzo podobne do tego na filmie z lądaowania na księżycu, nie mówie że to jest to samo, ale wygląda bardzo podobnie |
 |
|
|
zyraf333
|
|
|
|
maciej1-13
|
|
Najpierw zaznaczyłem ze wierze. nigdy nie zgłębiałem tego tametu, po przeczytaniu nie jestem niczego pewien. Co do ostatniego filmu to nie przekonuje mnie podrobienie tych ruchów-biegu człowieka na księzycu że niby zwolnione tempo. A co do czerni nieba to może to być spowodowane słabym aparatem. co do reszty to nie mam zastrzeżen ani sugestii, wszystko wydaje sie byc sfałszowane |
 |
|
|
Klejcun
|
Win Dizel
|
|
A ja polecam wglebic sie w temat i czytac takze obiektywne zrodla informacji, a nie tylko spiskowe bełkoty. Nawet nei wiecie jak bedziecie zaskoczeni, gdy okaze sie klamstwem cos, co bylo na pozor przekonujace. A wszystkei spiskowe ******ly maja banalne wyjasnienia.
|
Bl3
|
|
Jak patrze sporo przeciwników lądowania to jacyś fanatycy
A jeśli nawet film został sfilmowany na ziemi to coś to dowodzi?
Kiedys ogladałem program o tych różnych teoriach w którym mowiono ze ladowanie mogł nakręcić sam Kubrick.
Ale jeszcze raz pytam czy to ma jakies znaczenie?
Bo zeby nie lądowali to napewno (najwiekszy argument "za")ZSRR by miał coś do powiedzenia
|
|
Bl3
|
|
.
Zmieniony przez - Bl3 w dniu 2007-12-23 21:09:58
|
|
maciej1-13
|
|
Teraz po latach to im to wisi. A wtedy może się nie odzywali bo ich lądowanie też było ściemą?? |
 |
|