FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemy¶lenia seks

∑ temat zosta³ odczytany 3244 razy ¬

ROZRYWKA | Mi³o¶æ
LOVE MI£O¦Æ ? CZY TO POWOLI GASNIE ? CZY STAJE SIE CODZIENNO¦CIA 
[powiadom znajomego]    
Autor "LOVE MI£O¦Æ ? CZY TO POWOLI GASNIE ? CZY STAJE SIE CODZIENNO¦CIA"   

kemesO
Analityk
 Wys³ana - 31 lipiec 2007 15:48      [zg³oszenie naruszenia]

Stan, Ty wychodzisz z takiego za³o¿enia, ¿e je¶li zwi±zek siê zakoñczy, to wmawiasz sobie, ¿e to nie by³a mi³o¶æ - choæby¶ podczas jego trwania ca³y czas tak uwa¿a³. Po fakcie mówisz sobie:"Trudno, to chyba nie by³o to/widocznie to by³o zauroczenie", czy tak?
Z tego wychodzi, ¿e mi³o¶æ = zwi±zek, który nie przemija, zwi±zek ju¿ do ¶mierci, na zawsze. Faktycznie trochê zalatuje idealistycznym my¶leniem.

zielony

Ekspert -

VidaL
 Wys³ana - 31 lipiec 2007 15:49      [zg³oszenie naruszenia]

Uczucia siê zmieniaj±, ale te¿ równie czêsto gasn± i koñcz± siê. Wa¿ne jest ¿eby umieæ jedno od drugiego odró¿niæ

Ekspert -

bf_stan
 Wys³ana - 31 lipiec 2007 16:02      [zg³oszenie naruszenia]

kemes0 wlasnie nie! ja wlasnie mysle zupelnie przeciwnie. Mozna kogos kochac ale nie byc kochanym. Wg mnie to nie jest milosc. Ja po porazce uczuciowej stwierdzam, ze kogos kochalem ale to widocznie nie byla prawdziwa milosc. Ta druga osoba mogla byc jedynie zakochana, natomiast ja do swojego uczucia przewaznie nie mam nic do zarzucenia i moge smialo stwierdzic, ze kochalem. Nie przecze, ze moglo sie to przemienic w milosc, ale z powodu zlych okolicznosci pozostalo jedynie w fazie zauroczenia, ktore jak wiemy wygasa.

Zmieniony przez - bf_stan w dniu 2007-07-31 16:04:13

⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔
 ⇔⇔Z⇔⇔£⇔⇔O⇔⇔
⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔

Ekspert -

kemesO
Analityk
 Wys³ana - 31 lipiec 2007 16:22      [zg³oszenie naruszenia]

W sumie pó³ na pó³ zgodzi³e¶ siê ze mn±. Ja rozpatrywa³em podej¶cie indywidualne, Ty - uczucie jako "sumê" partnera i partnerki.

zielony

Ekspert -

Methos
 Wys³ana - 1 sierpieñ 2007 08:30      [zg³oszenie naruszenia]

Ja tam siê nie czujê jak idealista, po prostu postrzegam pewne kwestie zwi±zane z "mi³o¶ci±" tak a nie inaczej, a moje ostrzeganie wypracowa³em sobie w oparciu o obserwacje otoczenia i moje osobiste do¶wiadczenia

dla mnie -> to co wygasa nie jest i nigdy nie by³o mi³o¶ci±, ale zauroczeniem / zakochaniem (nawet d³uuuuuuugotrwa³ym) ->>> ale nie dojrza³o to do mi³o¶ci.
A ludzi którzy w³asnie z takich faz np. weszli w zwi±zek ma³¿eñski jest naprawde duzo, a potem efekty widaæ -> rozwody, konflikty, pobicia, itd

I kazdy kto siê tutaj wypowiada w pewien sposób ma racjê, poniewa¿ wypowiada siê w zgodzie z sob± (warto¶ciami, do¶wiadczeniami, itp)

dla jednego -> mi³osæ ma kilkana¶cie kolorów (i to g³ównie tych odcieni szaro¶ci), a dla innego jest to paleta milionów kolorów i odcieni b³ekitów, czerwieni, zieleni, etc

Zmieniony przez - Methos w dniu 2007-08-01 08:32:04

Ekspert -

RozkosiQ
 Wys³ana - 1 sierpieñ 2007 08:54      [zg³oszenie naruszenia]

Ehhh.. je¶li siê pielêgnuje uczucia i dba o nie to my¶lê, ¿e mo¿na przez ca³e ¿ycie czuæ siê zakochanym

Wiadomo. Obowi±zki swoj± drog± = ale nie to jest w zyciu najwazniejsze.
Wystarczy chcieæ. Wszystko zale¿y od nas - takie mam zdanie i go nie zmieniê!!!

Fuck me like you hate me...

Znawca -

bf_stan
 Wys³ana - 1 sierpieñ 2007 10:33      [zg³oszenie naruszenia]

Rozkosia, Twoje 1 zdanie nawet jak na moj idealistyczny gust brzmi cokolwiek zbyt pieknie

Czasem zwykle szare zycie sprowadza wyzsze uczucia do parteru, czyniac je czyms zwyklym. Ale ja sie z Toba zgadzam, milosc jesli jest pielegnowana to przetrwa wszystko

⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔
 ⇔⇔Z⇔⇔£⇔⇔O⇔⇔
⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔

Ekspert -

Methos
 Wys³ana - 1 sierpieñ 2007 10:43      [zg³oszenie naruszenia]

je¶li siê pielêgnuje uczucia i dba o nie to my¶lê, ¿e mo¿na przez ca³e ¿ycie czuæ siê zakochanym

ja sie w 100% zgadzam

Zmieniony przez - Methos w dniu 2007-08-01 10:43:17

Ekspert -

xxmotylxx
 Wys³ana - 1 sierpieñ 2007 18:53      [zg³oszenie naruszenia]

Czasem zwykle szare zycie sprowadza wyzsze uczucia do parteru, czyniac je czyms zwyklym.

Pozwolisz ze uzyje Twoich slow?

Czesto wyzsze uczucia tak koloruja to nasze zycie, ze czyniac je czyms niesamowicie pieknym.
Najzwyklejsze rzeczy, czynnosci, obowiazki dzielone z ukochana osoba urastaja do rangi wielkich dokonan lub conajmniej przyjemnie spedzonych chwil.
Moim zdaniem jesli ktos mysli ze na odswierzenie uczycia wystarczy wprowadzenie jakis innowacji w codziennosc, nadzwyczajnych staran o ubarwienie jej, jest w bledzie. Moim zdaniem trzeba nauczyc sie widziec kolory w codziennym zyciu, bo pewnych stale powtarzajacych sie elementow dnia codziennego nie da sie uniknac.

bf_stan
 Wys³ana - 1 sierpieñ 2007 19:14      [zg³oszenie naruszenia]

dokladnie

ale tez wlasnie czesto uczucie bywa zgniatane przez problemy codziennosci, i to nie z przyczyny jednej czy drugiej strony, ale to jest zupelnie inna kwestia

⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔
 ⇔⇔Z⇔⇔£⇔⇔O⇔⇔
⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔

Ekspert -
[Powiadom mnie, je¶li kto¶ odpowie na ten artyku³.]

Odpowiedzi jest na 5 stron.   poprzednia | nastêpn±

Wybierz stronê:  
Przegl±d tygodnia

LOVE MI£O¦Æ ? CZY TO POWOLI GASNIE ? CZY STAJE SIE CODZIENNO¦CIA

Strony: 1 2 3 4 5