Autor |
"Laserowa korekcja wady wzroku - pytania i odpowiedzi" |
|
Baflo28
|
|
To fakt, z tym że w korpo można te skróty zazwyczaj dość prosto rozwinąć - tu jest gorzej.. Nawet jak przeczytam o co chodzi to nie do końca to rozumiem. |
 |
|
|
booe
|
biały miś
|
|
laserową korektę wzroku miałem robioną ok 6 lat temu.
zdecydowanie polecam ja kazdemu, kto ma jakiekolwiek obawy.
oczywiscie warunkiem jest odpowiednia klinika.
komfort i jakosć życia zdecydowanie lepsza po zabiegu.
|
 |
|
|
smutasny
|
|
W jakim wieku i przy jakiej wadzie robiliście zabieg? Astygmatyzm jest przeszkodą? |
 |
|
|
booe
|
biały miś
|
|
28 lat. ok -1,5 plus jakies tam cylindry.
na to ostatnie pytanie napewno odpowie lekarz  |
 |
|
|
WojTAS7
|
|
Astygmatyzm jest przeszkodą?
Nie sądzę. |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
booe a jak wygląda powrót do aktywności fizycznej po zabiegu? Długo się czeka? Można potem na takim poziomie jak przedtem (siłka bieganie plaskacze na twarz na macie)? |
 |
|
|
booe
|
biały miś
|
|
ok 1,5 po zabiegu zaczałem delikatne treningi, dwa miesiace później ćwiczyłem normalnie.
z alkoholem tez sie nie ograniczałem - bo akurat korekte robiłem przed samymi wakacjami. a wiadomo - jak sie nie ćwiczy, to nie ma co robic |
 |
|
|
gastxxx
|
ole !
|
|
jaka metoda, gdzie i ile $? :D
|
Baflo28
|
|
Tak też myślę, że dobra klinika jest najważniejsza tylko strasznie dużo ich ostatnio. Wcale nie jest łatwo się zdecydować. |
 |
|
|
booe
|
biały miś
|
|
robiłem korekte w citomedzie w toruniu. wtedy mieli jeden z 4 najnowszych laserów w polsce.
przed korekta przeszukałem net z opinia ludzi, i jakoscia oferty - sprzetu.
metody i jakosc sprzetu zmienia się pewnie z roku na rok, wiec sam zainteresowany musiałby sprawdzić na necie obecnie najlepsze oferty.
ja uwazałem, ze warto sie nawet przejechać kawałek drogi, aby miec pewnosc ze zabieg będzie przeprowadzony zgodnie z moim oczekiwaniem.
na moje szczescie, trafiłem na bardzo dobra klinike w miescie w którym mieszkałem |
 |
|