Autor |
"Laserowa korekcja wady wzroku - pytania i odpowiedzi" |
|
smutasny
|
|
może i głupie pytanie, zabieg jest prowadzony pod narkozą?
Zmieniony przez - smutasny w dniu 2013-08-26 01:59:58 |
 |
|
|
Robot-Man
|
|
Nic mi o tym nie wiadomo, na chłopski rozum nie bo oko musi być skierowane w odpowiednim kierunku podczas operacji więc w grę wchodzi tylko znieczulenie miejscowe.
|
Baflo28
|
|
Nie, oczy są znieczulone i unieruchomione. Także widzisz, czujesz zapach ale nic nie fizycznie oka nie czujesz :). To musi być dziwne uczucie!
Ja będę szukał czegoś w Warszawie.. Ale nie mam pomysłu. |
 |
|
|
psilocybin
|
|
16 września idę na laserową korekcję...zobaczymy jak to będzie, narazie obaw nie mam.
Tylko pytanko-jak z alkoholem to napisał booe na poprzedniej stronie,że nie ma się czym spinać a mnie dodatkowo interesuje jak jest z paleniem trawy? po jaraniu oczy są czerwone bo pękają żyłki w oku czyli ja to rozumiem tak, że smażenie zmienia ciśnienie w oku?czyli pewnie nikt nie poleca, ale czy ktoś ma doświadczenie jakieś? |
 |
|
|
Robot-Man
|
|
wysuszanie oka raczej nie jest dobrym pomysłem w okresie rekonwalescencji
|
booe
|
biały miś
|
|
ja dałbym sobie spokój
przynajmiej w poczatkowej fazie gojenia sie oka
znieczulenie jest punktowe - nic nie boli |
 |
|
|
-adee-
|
|
boee napisz cos wiecej o tym Citomedzie. za duzo info w necie na temat tej kliniki nie znalazlem, a mam blisko do nich.
czytalem ze po lasiku po urazie moze dosc latwo odkleic sie platek rogowki; czyli sztuki walki raczej odpadaja
wie ktos cos na ten temat?
Zmieniony przez - -adee- w dniu 2013-08-27 18:42:45 |
 |
|
|
Robot-Man
|
|
|
|
booe
|
biały miś
|
|
tak jak pisałem, w momencie kiedy ja robiłem korekte, był tam jeden z 4 najnowszych laserów w polsce. z tego co pamietam zabiegi wykonywał jakis profesor mieszkajacy, albo pracujacy w trójmieście. on tez robil badanie wstepne - wady wzroku, predyspozyzji do korekty itd.
zdecydowanie profesjonalne podejscie do sprawy - polecam
po korekcie taksówka do domu, bo samodzielne prowadzenie samochodu raczej nie jest możliwe - opatrunki na oczach, z tym ze jeden przezroczysty. na drugi dzień opatrunki zdjete i zdecydowane zadowolenie z efektu. oczywiscie czuc ze oczy świerzo po zabiegu, trzeba było je troche oszczędzać. przez ok tydz, dwa (nie pamietam dokładnie) krople do oczu wspomagające gojenie (jakieś sterydy z tego co pamietam), nastepnie krople zapobiegające wysuszenia oka. kilka dni po zabiegu praktycznie nie czuc, ze cos było robione z oczami. kontrolą jest tylko zdrowy rozsądek. |
 |
|
|
Baflo28
|
|
Czytałem o tym akurat na innym forum. Dziewczyna pisała, że jeździ konno więc bała się, że ten płatek będzie jej się odklejał (czy po prostu może być bardziej podatna na uszkodzenie). W końcu miała nową metodą - tą ebk gdzie tego płatka nie ma, bardzo sobie chwaliła. Jak chcesz mogę Ci wysłać link do jej wypowiedzi bo też dość fajnie wszystko opisała. Tylko nie wiele klinik ją do tej pory wprowadziło (podobno w Polsce od lutego). |
 |
|