FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 15852 razy ¬

ROZRYWKA | Zdrowie
Laserowa korekcja wady wzroku - pytania i odpowiedzi 
[powiadom znajomego]    
Autor "Laserowa korekcja wady wzroku - pytania i odpowiedzi"   

Showcase
 Wysłana - 22 grudzień 2011 15:52      [zgłoszenie naruszenia]

jak to jest z tymi światłami w nocy ? sa te "rozbłyski" faktycznie ?

Baybus
 Wysłana - 22 grudzień 2011 21:14      [zgłoszenie naruszenia]

Jak jest z małymi wadami wzroku? Typu -1?

aga_n
 Wysłana - 22 grudzień 2011 21:21      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem można to nazwać "rozbłyski" - ja miałam przez jakiś czas oczy bardzo wrażliwe na światło. W nocy mnie bardzo raziły światła samochodów, lampy uliczne, potem wszystko się unormowało.

Wada -1 może być korygowana laserem.

Kokobann
F.W.I.
 Wysłana - 22 grudzień 2011 21:58      [zgłoszenie naruszenia]

oj chyba nie kochana

wydaje mi sie ze operuja dopiero od -3 a -1 to za mala wada

po co operowac -1?

zreszta ja wogole bym nie operowal, bo soczewki sa dla mnie ok i nie mam ztym problemu, ale uprawiam sport gdzie nie moge w soczewkach byc

i ja bym se najpierw zrobil jedno oko chyba

bo jakby chirurg byl nayebany albo cos albo laser by oszal i zaczal ciac mi po mrodzie to chcoiaz jedno oko bede meic sprawne

"...Mam własny show jak Kuba Wojewódzki, gdzie włochaty grubas gryzie wszystkich gości w sutki.

dni bez chipsów : 1

BukOjciec
 Wysłana - 22 grudzień 2011 23:59      [zgłoszenie naruszenia]

Wada musi być ustabilizowana - nie zmieniać się od roku. Czyli takie -1 to może być dopiero początek psucia się oka.
Ale co ja się będę mądrzyć - od tego tematu stworzyłem lekarzy. Udaj się do specjalisty, dobrze radzę. Najlepiej dobrego.

Są ludzie i są taborety.

fabrique
 Wysłana - 23 grudzień 2011 09:30      [zgłoszenie naruszenia]

Co do 'rozbłysków' to rzeczywiście, przez pewien czas po operacji widziałam takie jakby obramówki dookoła latarni i świateł samochódów. Miałam też tzw. światłowstręt.
Według moich informacji operowane są wady w zakresie od -10 do +6 D. Ale lepiej się wybrać do lekarza, bo to on decyduje czy dana osoba kwalifikuje się do zabiegu. Ja robiłam u prof Szaflika, którego klinikę mogę polecić. I przede mną kobieta właśnie nie zakwalifikowała się ze względu na wielkość wady vs grubość rogówki.

[QUOTE]bo jakby chirurg byl nayebany albo cos albo laser by oszal i zaczal ciac mi po mrodzie to chcoiaz jedno oko bede meic sprawne[/QUOTE]

Jak Cię laser zacznie ciąć po buzi i Ci pokiereszuje całą twarz to po co Ci drugie sprawne oko? By patrzeć na taką pokiereszowaną twarz? Bez sensu, rób dwa na raz, mówię Ci.
:D

aga_n
 Wysłana - 23 grudzień 2011 10:16      [zgłoszenie naruszenia]

Kokoban a skąd masz takie wieści, że -1 jest za małą wadą i się nie nadaje do operacji?

Przede mną był pacjent, który miał korygowaną wadę -1 na jednym oku.

fabrique
 Wysłana - 23 grudzień 2011 11:02      [zgłoszenie naruszenia]

Ja też znam osoby, które miały robioną korekcją przy wadzie -1. Prawdą jest jednak to, że czasami wady poniżej -1 ciężko jest skorygować do idealnego zera. Dlatego warto zapytać się lekarza jaka jest szansa, ze wada zostanie całkowicie skorygowana i pomyśleć o każdej możliwej metodzie. Zresztą jak się trafi na profesjonalnego lekarza, to on powinien rozważyć wszystkie za i przeciw i wybrać najlepszą z możliwych metod.

BukOjciec
 Wysłana - 23 grudzień 2011 23:25      [zgłoszenie naruszenia]

Na przykład na stronie okolaser.com.pl masz formularz rejestracyjny. Wystarczy wypełnić i czekać na odpowiedź. W ten sposób dowiesz się, co robić i czy robić.

Są ludzie i są taborety.

Baybus
 Wysłana - 25 grudzień 2011 00:27      [zgłoszenie naruszenia]

po co operowac -1?

Chocby do pracy, w ktorej nie moge miec soczewek.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 12 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Laserowa korekcja wady wzroku - pytania i odpowiedzi

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12