Autor |
"Laserowa korekcja wady wzroku - pytania i odpowiedzi" |
|
BukOjciec
|
|
W CMO Laser wystarcza ukończone dwadzieścia lat.
|
Plarinium
|
|
Prosiłbym o skontaktowanie się ze mną osób które są po zabiegu mam masę pytań moje gg: 8224043
przykładowo czy dam rade po zabiegu sam dojść do domu i następnego dnia iść na uczelnie i bedę widział wszystko z tablicy, czy musze jakaś przerwę zrobić i iść z kimś zeby mnie poprowadził po zabiegu kiedy nic nie bede widział, czy bede mogl korzystać z komputera, czy mozna prowadzic wieczorem samochód, czy moja mama ktora ma 52 lata tez moze sobie wykonać taki zabieg
Zmieniony przez - Plarinium w dniu 2012-05-06 14:13:13 |
 |
|
|
mu_niek
|
|
Jeszcze PO nie jestem ale podobno dojść do domu można spokojnie :). Widzi się po zabiegu ale nie za wyraźnie. Korzystać z kompa czy prowadzić samochód chyba można ale ja np. zamierzam się bardzo oszczędzać, żeby nie było niespodzianek. Lepiej odczekać kilka dni. Co dla mnie jest ważne dostaniesz zwolnienie lekarskie na 5 do 10dni - przynajmniej dają w klinice gdzie idę, nie wiem czy w innych też tak jest. |
 |
|
|
BukOjciec
|
|
czy dam rade po zabiegu sam dojść do domu i następnego dnia iść na uczelnie
- nie dasz rady
i bedę widział wszystko z tablicy, czy musze jakaś przerwę zrobić i iść z kimś zeby mnie poprowadził po zabiegu kiedy nic nie bede widział,
- przerwa kilkudniowa od czytania, oglądania tv, siedzenia przed komputerem
czy bede mogl korzystać z komputera,
- tak, ale... jak wyżej
czy mozna prowadzic wieczorem samochód,
- ja zacząłem dopiero po zabiegu - wcześniej nie miałem prawa jazdy
czy moja mama ktora ma 52 lata tez moze sobie wykonać taki zabieg
- a to już wymaga spotkania Szanownej Mamy ze specjalistą
|
Baflo28
|
|
Zbieram się już jakieś pół roku żeby zapisać się na badania i ciągle mi nie po drodzę.
Wadę mam odkąd pamiętam, na szczęście stałą. Noszę okulary bo soczewki od razu podrażniają mi oczy.. Niestety okulary mocno przeszkadzają, najbardziej w jakiś aktywnościach fizycznych - i to mnie najbardziej popycha w stronę zabiegu.
Ile czekaliście z aktywnością po zabiegu?
Jak wybieraliście miejsce zabiegu, lekarza?? |
 |
|
|
gastxxx
|
ole !
|
|
Jak to jest ze znieczuleniem? Mam problem nawet z zakładaniem soczewek (mimo ze nosze 2 lata) więc świadomie moje ciało nie pozwoli na majstrowanie przy oku
|
Robot-Man
|
|
ogladnij sobie filmik na jutube (7 strona)
rzeźnia
Zmieniony przez - Robot-Man w dniu 2013-08-21 22:30:41
|
WojTAS7
|
|
|
|
-adee-
|
|
|
|
Robot-Man
|
|
no to na filmiku wygląda to tak, że mogliby pacjentowi wyjąć to oko i żonglować i nic by nie poczuł, czyli znieczulenie działa
ale i tak nic nie przebije filmiku jak dohtor indyjski wyciąga robala spod powieki, trauma do końca życia
Zmieniony przez - Robot-Man w dniu 2013-08-21 23:21:40