FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 8258 razy ¬

ROZRYWKA | Zdrowie
Leki nootropowe 
[powiadom znajomego]    
Autor "Leki nootropowe"   

INSOMNIA
192.168.28.*
 Wysłana - 4 luty 2016 22:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Od jakiegoś czasu w internecie i w USA mówi się sporo o lekach nootropowych i dopingu mózgu. Opinie w internecie są różne od skrajnie pozytywnych do mówiących o efekcie na poziomie placebo. A że nie ma co się słuchać narkomanów z resztkami mózgu z hyperreala i koksów z SFD tylko takie pytania trzeba zadać do kogoś kto czyta medyczną prasę i uczestniczy w sympozjach to pytam: Doktorze Donie jaka jest prawda i co brać żeby było lepiej z moją pamięcią, która czasem zawodzi?

INSOMNIA
 Wysłana - 4 luty 2016 22:18      [zgłoszenie naruszenia]

Jedyny lek dający udowodnioną poprawę funkcji kognitywnych to vinpocetyna, z tym że dotyczyło to pacjentów w wieku mocno podeszłym oraz cierpiących na otepienie naczyniopochodne, więc korzyści ze stosowania u osób młodych i zdrowych będą nikłe do żadnych.

Tak więc jeśli jest ciężko w szkole, to proponuję wyłączyć inso i zasiąść do książek, bo żadna ilość leków nie zrobi z kórwy umysłowej Olafa Dobosza.

Zmieniony przez - Don quixet w dniu 2016-02-04 22:19:15

INSOMNIA
 Wysłana - 4 luty 2016 22:56      [zgłoszenie naruszenia]

Głupi nie jestem. Tylko zauważyłem pogorszenie się mojej pamięci i koncentracji. Czasem po paru dniach wracam do książki to przeczytam pół strony i dopiero zauważę że to już było. Jakieś pierdoły typu lista zakupów i coś co za bardzo mnie nie obchodzi szybko mi wypada z głowy, a wcześniej tak nie miałem. Od pół roku paliłem tylko parę razy marihuanę, odstawiłem alkohol, parę innych rzeczy tylko parę razy było grane, a mimo to czasem mam taki dzień że jakoś nauka mi ciężko idzie, albo nie mogę się skoncentrować. Przejdę obok czegoś i jak ktoś mi powie żebym to wziął to nie pamiętam że to tam było.

Rozumiem że nie zaszkodzi spróbować z tą winpocetyną?

Zmieniony przez - damajt w dniu 2016-02-05 00:36:01

INSOMNIA
 Wysłana - 5 luty 2016 21:23      [zgłoszenie naruszenia]

Jak znajdziesz lekarza, który będzie skłonny ci wypisać receptę bez wskazań, to możesz, ale szału sie nie spodziewaj.

INSOMNIA
 Wysłana - 5 luty 2016 22:31      [zgłoszenie naruszenia]

Jak dawkować?
Powinienem dostać bez problemu. W przyszłym tyg zacznę brać.
Dzięki masz SOGa za normalną odpowiedź.

melvinmik
 Wysłana - 6 luty 2016 18:31      [zgłoszenie naruszenia]

Ja brałem noopept w 2 cyklach po 2 miesiące i powiem szczerze, że jeśli był jakiś efekt to poniżej granicy zauważalności.

Niby jest sporo badan potwierdzających skuteczność tego prochu, ale osobiście jestem nieco sceptyczny. Byc może działa dopiero w momencie, kiedy umysł nie jest z jakiegoś powodu do końca sprawny.

soroz666
 Wysłana - 9 luty 2016 18:43      [zgłoszenie naruszenia]

Leki nootropowe nie działają praktycznie, kofeiny, żeńszenie usuwają senność, ale nie trafiają w te neurotransmitery.

Jedyne co działa to metylofenidat i (w ograniczonym stopniu i nie u każdego) biofeedback, ale obie rzeczy nie dla Ciebie.

Jeśli u Ciebie się pojawiły takie zmiany od pewnego czasu to tylko ograniczenie bodźców rozpraszających, zapisywanie sobie wszystkiego, żeby odciążyć pamięć roboczą i przede wszystkim zmiany życiowe pewnie

INSOMNIA
 Wysłana - 22 luty 2016 15:46       [zgłoszenie naruszenia]

Wreszcie zaleciałem do apteki po winpocetyne. Jak dawkować?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Leki nootropowe