Witam zmotoryzowanych forumowiczów. Jestem na kupnie Leona . Kwota jaka dysponuje to 10tys. Szukam opinii na temat tego modelu. Interesuje mnie 1.9tdi, gdyż dużo i daleko jeżdżę. Boje sie Ew. Usterek typu wtryski, dwumas, turbina. Imają sie często tych modeli ? Do tej pory czytałem mieszane opinię. Interesuje mnie teZ ibiza 3, ten sam silnik badz 1,4 tdi. Wiadomo, jesli chodzi o ibize to kupie za ta kwote młodszy egzemplarz co jest dużym plusem. Chodzi mi o bezawaryjnosc i ekonomię
Interesuje mnie 1.9tdi, gdyż dużo i daleko jeżdżę. Boje sie Ew. Usterek typu wtryski, dwumas, turbina.
Masz rację to są awaryjne rzeczy i jak się coś zepsuje to pociągnie po kieszeni zwłaszcza że za 10tys.zł kupisz Leona w dieslu z przebiegiem pół miliona kilometrów, lepiej poszukaj w benzynie 1,6 lub 2,0 kupisz z mniejszym przebiegiem a jak sporo jeździsz to załóż gaz
Zmieniony przez - Thomy20 w dniu 2016-06-09 08:31:42
Masz racje co do tego. Jednak w przypadku ibiz samochody sa mlodsze o kilka lat i za to kwotę jestem w stanie ustrzelić 2005 r. Wiadomo, samochód nie nowy, ale z racji gabarytów może miec mniejszy przebieg. W tej chwili mam samochód z gazem i jestem srednio zadowolony. No, ale dobra instalacja by wszystko zmienila. Jak sie ma gaz do 1,6 w leonie?
Silnik 1.6 8,zaworowy dobrze znosi gaz. Czemu nie jesteś zadowolony z LPG jaką masz instalację i co się dzieje? Postaram ci się pomóc. Ja już mam drugi samochód z LPG i jestem mega zadowolony tankowanie za 50zł i 400km robię
Auto z silnikiem diesla a kierowca pizda
Ja swoim 1,9 TDi ASV 2002 juz 14 lat jezdze. Od kupna nie naprawialem, ani nie wymienialem nic. Jedyna awaria to wymiana silnika rok temu, po jego rozbiegnieciu na skutek wypalenia dziury w tloku (auto juz dlugo sie trzeslo, a ja tak jezdzilem). Polecam samochod naprawde trwaly i bezawaryjny. Spalanie na trasie 4-5,5l, w Miescie 7.